Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weggebruikers hebben tot zeker zaterdag hinder als gevolg Eunice

Weggebruikers hebben tot zeker zaterdag hinder als gevolg Eunice

UTRECHT (ANP) - Mensen die de weg op gaan, moeten de komende uren, komende nacht en zaterdag nog rekening houden met hinder als gevolg van storm Eunice. Rijkswaterstaat blijft adviseren niet de weg op te gaan zolang code rood geldt. Maar ook waar code oranje geldt, raadt Rijkswaterstaat af de weg op te gaan. "Dit advies geldt nadrukkelijk ook voor automobilisten met een aanhanger en vrachtverkeer."

De dienst verwacht tot in de loop van zaterdag bezig te zijn wegen op te ruimen en gestrande voertuigen te bergen, zo meldt Rijkswaterstaat vrijdagavond. Op veel wegen zijn vrijdag vrachtwagens gekanteld en liggen bomen, takken of andere voorwerpen op de weg. Rijkswaterstaat verwacht hier nog zeker de hele nacht en waarschijnlijk ook een deel van de zaterdag mee bezig te zijn, ook omdat in verband met de veiligheid pas kan worden begonnen met opruimen als de storm is gaan liggen.

Volgens de ANWB was aan het einde van de middag op de Nederlandse wegen een chaotische situatie ontstaan, voornamelijk door het grote aantal vrachtwagens dat gekanteld was en wegen die daardoor afgesloten moesten worden. Het werd daardoor erg moeilijk omleidingen te bedenken. Rijkswaterstaat houdt in een liveblog bij welke wegen zijn afgesloten. Rond 19.30 waren dat er meerdere, net als toe- en afritten. De oorzaken waren naast gekantelde vrachtwagens ook dingen als schade aan de geluidswal, een geschaarde aanhanger en omgewaaide bomen.

"Weggebruikers die toch de weg op moeten, raden we aan de weer- en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en het rijgedrag aan de omstandigheden aan te passen", zo meldt Rijkswaterstaat.

Meer uit Binnenland

Eichelsheim: Europa moet snel meer munitie maken

DEN HAAG (ANP) - Europa moet sneller meer munitie produceren, zodat Oekraïne de strijd tegen Rusland kan volhouden. "De industrie moet echt een stap gaan zetten, willen we de hoeveelheden munitie produceren die nodig zijn. Anders verliest Oekraïne de wedstrijd", zegt Commandant der Strijdkrachten (CDS) Onno Eichelsheim in een interview met De Telegraaf.

1 uur geleden
COA meldt aantal asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) maakt donderdagochtend na 09.00 uur bekend hoeveel asielzoekers er om middernacht aanwezig waren in het aanmeldcentrum in Ter Apel. De rechter bepaalde in januari dat er vanaf donderdag 22 februari nog maximaal 2000 asielzoekers in Ter Apel mogen verblijven.

1 uur geleden
Nijmegen herdenkt bombardement in 1944

NIJMEGEN (ANP) - Nijmegen herdenkt donderdag dat tachtig jaar geleden een bombardement het centrum van de stad verwoestte. Op 22 februari 1944 kwamen ongeveer achthonderd mensen om het leven en duizenden raakten gewond. Het bombardement werd uitgevoerd door Amerikaanse piloten, die dachten dat ze een ander doel zouden raken. Ook Arnhem en Enschede werden getroffen.

1 uur geleden
Advies: Nederlandse steun aan Oekraïne blijft onverminderd urgent

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse steun aan Oekraïne blijft "onverminderd noodzakelijk en urgent", zeker nu de westerse eensgezindheid wankel wordt. Tegelijk moet volgens de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV), een belangrijk adviesorgaan van kabinet en parlement, de weerbaarheid van Nederland versterkt worden omdat de dreiging voor de veiligheid groter wordt.

5 uur geleden
Omgekomen slachtoffers brugongeval Lochem zijn Pool en Belg

LOCHEM (ANP) - De twee mensen die woensdag omkwamen door het brugongeval in Lochem, zijn een Pool en een Belg. De twee mannen waren er aan het werk. Dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie.

8 uur geleden
Strafrechtelijk onderzoek naar fataal brugongeluk Lochem gestart

LOCHEM (ANP) - Naar het dodelijke brugongeval in Lochem is een strafrechtelijk onderzoek gestart, dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Rechercheurs van de bijzondere opsporingsdienst van de arbeidsinspectie zijn woensdag begonnen met het onderzoek. Zij doen dit onder leiding van het Openbaar Ministerie.

9 uur geleden
Burgemeester Heerlen: bezoek koning kan helpen bij opknappen stad

HEERLEN (ANP) - Roel Wever, de burgemeester van Heerlen, gelooft dat het bezoek van koning Willem-Alexander aan Heerlen-Noord zeker kan bijdragen aan het opknappen van het stadsdeel. Dat zei hij woensdag na afloop van het bezoek, dat in het teken stond van het project Nationaal Programma Heerlen-Noord. Het stadsdeel heeft te maken met armoede en gezondheids- en criminaliteitsproblemen, iets wat met het project flink wordt aangepakt.

9 uur geleden