Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weggebruikers hebben tot zeker zaterdag hinder als gevolg Eunice

Weggebruikers hebben tot zeker zaterdag hinder als gevolg Eunice

UTRECHT (ANP) - Mensen die de weg op gaan, moeten de komende uren, komende nacht en zaterdag nog rekening houden met hinder als gevolg van storm Eunice. Rijkswaterstaat blijft adviseren niet de weg op te gaan zolang code rood geldt. Maar ook waar code oranje geldt, raadt Rijkswaterstaat af de weg op te gaan. "Dit advies geldt nadrukkelijk ook voor automobilisten met een aanhanger en vrachtverkeer."

De dienst verwacht tot in de loop van zaterdag bezig te zijn wegen op te ruimen en gestrande voertuigen te bergen, zo meldt Rijkswaterstaat vrijdagavond. Op veel wegen zijn vrijdag vrachtwagens gekanteld en liggen bomen, takken of andere voorwerpen op de weg. Rijkswaterstaat verwacht hier nog zeker de hele nacht en waarschijnlijk ook een deel van de zaterdag mee bezig te zijn, ook omdat in verband met de veiligheid pas kan worden begonnen met opruimen als de storm is gaan liggen.

Volgens de ANWB was aan het einde van de middag op de Nederlandse wegen een chaotische situatie ontstaan, voornamelijk door het grote aantal vrachtwagens dat gekanteld was en wegen die daardoor afgesloten moesten worden. Het werd daardoor erg moeilijk omleidingen te bedenken. Rijkswaterstaat houdt in een liveblog bij welke wegen zijn afgesloten. Rond 19.30 waren dat er meerdere, net als toe- en afritten. De oorzaken waren naast gekantelde vrachtwagens ook dingen als schade aan de geluidswal, een geschaarde aanhanger en omgewaaide bomen.

"Weggebruikers die toch de weg op moeten, raden we aan de weer- en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en het rijgedrag aan de omstandigheden aan te passen", zo meldt Rijkswaterstaat.

Meer uit Binnenland

Prinsengrachtconcert in Amsterdam viert veertigste editie

AMSTERDAM (ANP) - Het Prinsengrachtconcert in Amsterdam viert zaterdag zijn veertigste editie. Dit jaar is de hoofdgast van het jubileumconcert de Frans-Duitse cellist Nicolas Altstaedt. Mezzosopraan Maria Fiselier presenteert het concert. Jaarlijks luisteren ruim 10.000 bezoekers vanuit hun bootjes, raamkozijnen of vanaf de kade naar het gratis klassieke openluchtconcert. De afgelopen twee jaar kreeg het concert een andere vorm vanwege de coronamaatregelen die toen golden.

34 minuten geleden
Duizenden boeren voeren actie tijdens Spaanse wielerronde

UTRECHT (ANP) - Duizenden boeren voeren zaterdag actie langs het parcours waar de Vuelta, de Spaanse wielerronde, voorbijkomt. Zij verzamelen zich op een 'actieterrein' aan de Rumelaarseweg in Woudenberg (provincie Utrecht). Daar komt 's middags de Vuelta voorbij. De wielrenners verrijden zaterdag de tweede etappe van Den Bosch naar Utrecht.

36 minuten geleden
Politie arresteert tweetal dat blokkade wilde opwerpen bij Vuelta

UTRECHT (ANP) - De politie heeft vrijdag tijdens de Ronde van Spanje in Utrecht twee mensen gearresteerd, terwijl de ploegentijdritten van de Vuelta nog in volle gang waren. Deze verdachten probeerden op het parcours in de buurt van de startplek een blokkade te creëren. De politie twittert dat "voor de veiligheid van deelnemers is opgetreden".

7 uur geleden
FNV: Jeugdzorgers beslissen later over eventuele acties

UTRECHT (ANP) - Een besluit over eventuele acties in de jeugdzorg wordt nog even uitgesteld. Vakbond FNV Jeugdzorg stelde minister Franc Weerwind van Rechtsbescherming vorige maand een ultimatum waarin de bond eist dat er snel structureel 400 miljoen euro extra wordt uitgetrokken om duizenden nieuwe jeugdbeschermers aan te nemen. Zou de minister niet vóór 19 augustus 17.00 uur ingaan op alle eisen, dan dreigden acties.

9 uur geleden
Rode Kruis: servicepunt Ter Apel maandag weer open

TER APEL (ANP) - Het humanitair servicepunt van het Rode Kruis in Ter Apel gaat maandag onder voorbehoud weer open, zegt een woordvoerster. Het servicepunt vlak bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel was deze week dicht, nadat er zondag een vechtpartij was uitgebroken op het terrein.

9 uur geleden
Duizenden boeren zaterdag langs Vueltaroute in Woudenberg

UTRECHT (ANP) - Tussen de 2000 en 4000 boeren komen naar verwachting zaterdag naar een protestbijeenkomst in Woudenberg (provincie Utrecht). Zij verzamelen zich op een 'actieterrein' langs het parcours waar de Vuelta, de Spaanse wielerronde, voorbijkomt. Op meerdere plekken langs de route proberen de boeren aandacht te vragen voor hun strijd tegen de voorgenomen stikstofmaatregelen van het kabinet. Er komen geen blokkades, verzekert voorzitter Bart Kemp van organisator Agractie.

15 uur geleden
LTO: mooi dat coalitiepartij eerste stap zet over stikstofdoel

DEN HAAG (ANP) - "Het is mooi dat een van de coalitiepartijen een eerste stap zet" in de richting van het loslaten van het jaartal van het stikstofdoel. Dat zegt land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland over de uitspraken van minister Wopke Hoekstra, die vrijdag in het AD het kabinetsdoel om tegen 2030 de stikstofuitstoot met de helft verminderd te hebben "niet heilig" noemde.

16 uur geleden