Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weersomstandigheden goed voor landing SpaceX-astronauten

Weersomstandigheden goed voor landing SpaceX-astronauten

CAPE CANAVERAL (ANP) - De weersomstandigheden zijn zondag goed voor de landing van de SpaceX-astronauten Bob Behnken en Douglas Hurley. Het is de verwachting dat zij tussen 20.30 en 21.00 uur Nederlandse tijd landen voor de kust van Florida.

Ook op de alternatieve landingslocatie, in het water van de Golf van Mexico nabij Panama-Stad, zijn de omstandigheden goed genoeg om te kunnen landen met de Endeavour van het bedrijf SpaceX. Behnken en Hurley verbleven de afgelopen maanden in het internationale ruimtestation ISS. De twee Amerikanen zijn de eerste mensen die met een commerciële vlucht de ruimte in zijn geschoten.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA houdt de weersomstandigheden nauwgezet in de gaten. Orkaan Isaiah lijkt op Florida af te gaan, maar brengt de landing vooralsnog niet in gevaar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Polen en Hongarije buigen niet voor druk Europese Unie

BOEDAPEST (ANP/RTR) - Polen en Hongarije buigen niet voor de druk van de rest van de Europese Unie in het conflict over financiële steun en het naleven van democratische regels. Het koppelen van subsidies aan de rechtstaat is een slechte oplossing met het risico dat de unie in de toekomst uiteenvalt, zei de Poolse premier Morawiecki op bezoek bij zijn Hongaarse bondgenoot Orbán.

3 minuten geleden
Rusland dringt aan op hervormingen in Wit-Rusland

MINSK (ANP/RTR) - De Russische minister van Buitenlandse Zaken drong er donderdag bij de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko op aan de overeenkomsten met het Kremlin na te komen en door te gaan met grondwetshervormingen. Dit om een ​​politieke crisis na maanden van protesten te bezweren.

28 minuten geleden
Europees Parlement: laat ook 16-jarige en vanuit huis stemmen

BRUSSEL (ANP) - Europeanen moeten bij de volgende verkiezingen voor het Europees Parlement in bepaalde gevallen op afstand kunnen stemmen. Ook 16- en 17-jarigen moeten hun stem mogen uitbrengen, vindt het Europees Parlement (EP).

1 uur geleden
Premier Johnson kiest Rosenfield als opvolger omstreden Cummings

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Boris Johnson heeft Dan Rosenfield benoemd als nieuwe stafchef. Hij volgt daarmee de omstreden adviseur Dominic Cummings op, die eerder deze maand opstapte.

1 uur geleden
Sobere Thanksgiving met kleinere kalkoenen door coronavirus

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - Amerikanen hebben donderdag te maken met een sobere Thanksgiving Day. Op de vooravond van de feestdag, waarop Amerikanen traditiegetrouw uitbundig dineren met familie, werd het hoogste dagelijkse aantal coronadoden in zes maanden geregistreerd. Thanksgiving Day ziet er dit jaar vanwege het coronavirus heel anders uit.

2 uur geleden
Man die tegen hek Merkel reed vrijgelaten

BERLIJN (ANP) - De man die woensdag met een auto tegen het hek reed van het kantoor van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, is door de politie na verhoor vrijgelaten. Duitse media meldden dat justitie in Duitsland geen reden ziet om de man vast te houden of onder te brengen in een psychiatrische instelling.

3 uur geleden
Bondskanselier Merkel wil skipistes op slot houden

BERLIJN/PARIJS (ANP/RTR/AFP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel zou het liefst zien dat de skipistes in de Alpenlanden dicht blijven vanwege het coronavirus. Ze verwacht echter dat het moeilijk zal zijn om daar afspraken over te maken, vooral met buurland Oostenrijk.

4 uur geleden