Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weersomstandigheden goed voor landing SpaceX-astronauten

Weersomstandigheden goed voor landing SpaceX-astronauten

CAPE CANAVERAL (ANP) - De weersomstandigheden zijn zondag goed voor de landing van de SpaceX-astronauten Bob Behnken en Douglas Hurley. Het is de verwachting dat zij tussen 20.30 en 21.00 uur Nederlandse tijd landen voor de kust van Florida.

Ook op de alternatieve landingslocatie, in het water van de Golf van Mexico nabij Panama-Stad, zijn de omstandigheden goed genoeg om te kunnen landen met de Endeavour van het bedrijf SpaceX. Behnken en Hurley verbleven de afgelopen maanden in het internationale ruimtestation ISS. De twee Amerikanen zijn de eerste mensen die met een commerciële vlucht de ruimte in zijn geschoten.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA houdt de weersomstandigheden nauwgezet in de gaten. Orkaan Isaiah lijkt op Florida af te gaan, maar brengt de landing vooralsnog niet in gevaar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Volgende maand ontmoeting tussen Biden en Trudeau

OTTAWA (ANP) - De Canadese premier Justin Trudeau en de Amerikaanse president Joe Biden hebben vrijdag een "warm" telefoongesprek gehad waarin is besloten dat ze elkaar "volgende maand" ontmoeten, aldus het kantoor van Trudeau.

1 uur geleden
Duizenden inwoners Hongkong moeten in lockdown

HONGKONG (ANP) - Duizenden inwoners van Hongkong hebben zaterdag het bevel gekregen in hun huizen te blijven vanwege een lockdown die voor het eerst is ingesteld in de Chinese stad. De beperkingen zijn door de autoriteiten opgelegd vanwege een corona-uitbraak in een van de armste en meest dichtbevolkte wijken van de metropool.

2 uur geleden
Impeachment Trump begint over ruim twee weken

WASHINGTON (ANP) - Het afzettingsproces tegen voormalig president Donald Trump in de Amerikaanse Senaat begint in de week van 8 februari. Dat heeft de leider van de grootste fractie, de Democraat Chuck Schumer, vrijdag in de Senaat bekendgemaakt.

2 uur geleden
WHO: stoffen mondkapjes zijn nog steeds effectief

GENÈVE (ANP) - Zelfs nu nieuwe mutanten van het coronavirus rondwaren, zijn stoffen mondmaskers nog steeds effectief om verspreiding van het virus tegen te gaan. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vrijdag, die eraan toevoegt geen plannen te hebben om de aanbevelingen aan te passen.

4 uur geleden
Biden ondertekent 'voedseldecreet' en wil actie voor steunpakket

WASHINGTON (ANP/RTR) - President Joe Biden heeft vrijdag een decreet ondertekend dat voedselhulp en financiële steun voor Amerikanen met een zeer laag inkomen moet verruimen. Biden zette ook zijn handtekening onder een decreet dat de positie van arbeiders in de publieke sector moet versterken en riep het Congres op zich achter zijn miljardenplan voor een nieuw coronasteunpakket te scharen.

8 uur geleden
CDC: amper allergische reacties bij inentingen met Moderna-vaccin

WASHINGTON (ANP/RTR) - Zware allergische reacties op het coronavaccin van Moderna lijken behoorlijk zeldzaam te zijn, stelt de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC. Nadat ruim 4 miljoen Amerikanen hun eerste inenting met het middel hadden gekregen, was er in tien gevallen sprake van een zware allergische reactie. Nog eens 43 mensen die het vaccin kregen toegediend, hadden minder heftige allergische reacties, waaronder last van jeuk, uitslag en benauwdheid.

9 uur geleden
Frankrijk stelt drie miljoen besmettingen vast

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk heeft na bijna 41 miljoen coronatests 3 miljoen besmettingen vastgesteld. In het land van 65 miljoen inwoners liggen nu bijna 3000 mensen in kritieke toestand in ziekenhuizen en 2,7 miljoen patiënten hebben het virus onder de leden. In Frankrijk worden al rond de 72.000 sterfgevallen toegeschreven aan het uit China afkomstige coronavirus.

9 uur geleden