Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weersomstandigheden goed voor landing SpaceX-astronauten

Weersomstandigheden goed voor landing SpaceX-astronauten

CAPE CANAVERAL (ANP) - De weersomstandigheden zijn zondag goed voor de landing van de SpaceX-astronauten Bob Behnken en Douglas Hurley. Het is de verwachting dat zij tussen 20.30 en 21.00 uur Nederlandse tijd landen voor de kust van Florida.

Ook op de alternatieve landingslocatie, in het water van de Golf van Mexico nabij Panama-Stad, zijn de omstandigheden goed genoeg om te kunnen landen met de Endeavour van het bedrijf SpaceX. Behnken en Hurley verbleven de afgelopen maanden in het internationale ruimtestation ISS. De twee Amerikanen zijn de eerste mensen die met een commerciële vlucht de ruimte in zijn geschoten.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA houdt de weersomstandigheden nauwgezet in de gaten. Orkaan Isaiah lijkt op Florida af te gaan, maar brengt de landing vooralsnog niet in gevaar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Explosie klinkt als doodklap voor Libanon

BEIROET (ANP) - Veel Libanezen vragen zich vertwijfeld af of de explosie van dinsdag de doodklap betekent voor het kleine bankroete land dat in grootte slechts een kwart van de oppervlakte van Nederland beslaat. De enorme explosie in de haven van Beiroet heeft een land getroffen dat in een chronische politieke crisis verkeert, dat zijn schulden niet meer kan betalen, waar minstens een kwart van de beroepsbevolking werkloos is en waar bijna anderhalf miljoen Syrische vluchtelingen wonen. Daarmee is het inwoneraantal de laatste jaren gestegen naar zeven miljoen.

2 minuten geleden
Tsjechië stuurt team met reddingshonden naar Libanon

PRAAG (ANP/DPA) - Na de explosies in Beiroet stuurt ook Tsjechië een hulpteam om de plaatselijke autoriteiten te ondersteunen. Het gaat om een speciale eenheid van de brandweer die later op de dag vertrekt, meldt minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamacek.

24 minuten geleden
Instagrampagina voor vermiste mensen na explosies Beiroet

BEIROET (ANP) - Op Instagram is een pagina geopend waarop foto's kunnen worden gezet van mensen die zijn vermist na de verwoestende explosies in Beiroet. Daar staan inmiddels zo'n honderd foto's op.

1 uur geleden
Frankrijk stuurt vliegtuigen met noodhulp naar Libanon

PARIJS (ANP/DPA) - Frankrijk stuurt twee legervliegtuigen met noodhulp naar Libanon. Die vervoeren tientallen hulpverleners en tonnen aan materiaal voor de behandeling van gewonden, meldt de Franse regering. Die wil ook zo snel mogelijk een groep artsen naar Beiroet sturen om plaatselijke zorgverleners te ondersteunen.

1 uur geleden
Doden en miljoenen huizen zonder stroom in VS door zware storm

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De zware storm Isaias heeft in het oosten van de Verenigde Staten het leven gekost aan zeker vier mensen. Bij ruim 2,8 miljoen huishoudens en bedrijven viel volgens elektriciteitsbedrijven de stroom uit.

1 uur geleden
Meer dan 100 doden na explosies Beiroet

BEIROET (ANP/DPA/AFP) - Het dodental door de zware explosies in Beiroet is de 100 voorbij. Ook raakten meer dan 4000 mensen gewond, meldt het Rode Kruis in Libanon. Er wordt nog gezocht naar slachtoffers die onder het puin liggen.

2 uur geleden
Wereldwijd dodental door coronavirus nu hoger dan 700.000

DEN HAAG (ANP/RTR) - Het wereldwijde dodental door de uitbraak van het coronavirus is de 700.000 voorbij. Er sterft gemiddeld iedere 15 seconden iemand aan Covid-19, becijferde persbureau Reuters. De Verenigde Staten, Brazilië en Mexico hebben het hoogste aantal sterfgevallen gemeld.

2 uur geleden