Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerman door naar finale hoogspringen op EK indoor

Weerman door naar finale hoogspringen op EK indoor

ISTANBUL (ANP) - Britt Weerman heeft zich op de EK indooratletiek geplaatst voor de finale van het hoogspringen. De 19-jarige atlete uit Assen kwam in de kwalificaties tot een hoogte van 1,91 meter en dat was genoeg om zich bij de beste acht te voegen die zondag om de medailles springen.

Weerman veroverde onlangs haar vierde Nederlandse indoortitel. Ze bracht ook al het Nederlands record op 1,96 meter. Afgelopen zomer verraste de atlete met de vierde plaats op de EK outdoor in München.

’Ik moest even wennen en erin komen, dat was te zien aan mijn eerste sprongen", zei Weerman. "Toen de lat wat hoger lag, ging het steeds beter. Liefst haal ik alles in mijn eerste poging, maar dat lukte nu niet helemaal. Ik heb gelukkig wel twee daagjes rust om lekker te herstellen."

Ze verwacht een spannende strijd in de finale, met daarin drie Oekraïense atletes. Topfavoriet voor goud is Jaroslava Majoetsjich. Zij is de enige die dit seizoen over de 2 meter sprong. "Het zit er dik in dat ik een Nederlands record moet springen wil ik een medaille halen. Iedereen sprong goed in de kwalificatie en de meesten hadden nog veel over."

Meer uit Sport

Seedo sprint naar halve finales 60 meter bij WK indoor

GLASGOW (ANP) - N'ketia Seedo is op de WK indooratletiek in Glasgow doorgedrongen tot de halve finales van de 60 meter. De 20-jarige atlete uit Utrecht spurtte in haar serie naar de derde plaats in 7,24 seconden, goed voor een rechtstreeks vervolg in het toernooi. De halve finales en de finale van de 60 meter worden zaterdagavond afgewerkt.

2 uur geleden
Debutant Geerds naar halve finales 60 meter horden op WK indoor

GLASGOW (ANP) - Job Geerds heeft zich op de WK indooratletiek in Glasgow geplaatst voor de halve finales van de 60 meter horden. De 21-jarige debutant eindigde als derde in zijn serie in 7,66 seconden, goed voor een rechtstreekse doorgang naar de volgende ronde. De halve finales en de finale van de 60 meter horden staan voor zaterdagavond op het programma.

3 uur geleden
De Minaur en Ruud finalisten op tennistoernooi Acapulco

ACAPULCO (ANP) - De Australische tennisser Alex De Minaur heeft de finale bereikt op het toernooi van Acapulco. De titelverdediger zag zijn tegenstander in de halve finales, de Amerikaan Jack Draper, ziek opgeven. De Minaur, twee weken geleden nog finalist op het ABN AMRO Open in Rotterdam, leidde op dat moment met 6-3 2-6 4-0.

6 uur geleden
Dokter verrast na alles-of-niets race met WK-brons op vijfkamp

GLASGOW (ANP) - Sofie Dokter toonde een leeuwenhart op de vijfkamp bij de WK indooratletiek in Glasgow. De 21-jarige Groningse meerkampster won de bronzen medaille na een alles-of-niets race op de afsluitende 800 meter. Ze kreeg op de laatste meters amper nog het ene been voor het andere, maar vocht zich naar de winst in een dik persoonlijk record van 2.11,89 en een puntenaantal dat haar het onverwachte brons opleverde.

6 uur geleden
Verstappen start jacht op vierde wereldtitel in Bahrein vanaf pole

SAKHIR (ANP) - Max Verstappen gaat vanaf poleposition op jacht naar de eerste overwinning van het nieuwe seizoen en naar zijn vierde wereldtitel in de Formule 1. De drievoudig wereldkampioen van Red Bull was de snelste in de kwalificatie en start daarom in de Grote Prijs van Bahrein, die dit jaar op zaterdag wordt verreden, vanaf de voorste startrij met naast zich Ferrari-coureur Charles Leclerc.

11 uur geleden
Atlete Bol op jacht naar eerste wereldtitel indoor op 400 meter

GLASGOW (ANP) - Goud en zilver lonken voor de Nederlandse atletiekploeg op de tweede dag van de WK indoor in Glasgow. Femke Bol is torenhoog favoriet voor de wereldtitel op de 400 meter en Lieke Klaver maakt zeker ook kans op een medaille. De finale van de 400 meter is om 22.00 uur Nederlandse tijd.

11 uur geleden
Geen paniek bij atlete Klaver na valste start om 'trilbeen'

GLASGOW (ANP) - Atlete Lieke Klaver was geen moment in paniek nadat ze een valse start maakte in de halve finales van de 400 meter bij de WK indooratletiek in Glasgow. "Ik wist wel meteen dat het om mij ging, want mijn rechterbeen trilde in het startblok. En dat wordt geregistreerd", vertelde de atlete na afloop.

14 uur geleden