Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer zorgen op Aruba over stijging coronabesmettingen

Weer zorgen op Aruba over stijging coronabesmettingen

ORANJESTAD (ANP) - Het aantal besmettingen met corona op Aruba begint weer zachtjes aan te stijgen. Woensdag waren er voor het eerst sinds 11 november meer dan honderd met corona besmette personen. Het Covid-19 Crisisteam van de overheid heeft de bevolking woensdagavond op het hart gedrukt zich aan de regels te houden.

Woensdag werden 27 nieuwe besmettingen geregistreerd. Het aantal actieve besmettingen kwam daarmee op 101. Op het eiland zijn sinds maart 45 coronaslachtoffers overleden. Momenteel liggen zeven coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie twee op de intensive care.

In september had Aruba een grote piek qua besmettingen met meer dan 1600 actieve besmettingen. Dat is in november flink gedaald. Nu er voor het eerst sinds enige tijd weer meer dan honderd besmettingen zijn geregistreerd, waarschuwt de overheid: "We zijn er nog niet. Houd je aan de regels."

De meeste besmettingen op het eiland vinden plaats na familiebezoeken of sociale activiteiten, zo blijkt uit onderzoek. Juist deze week maakte Aruba bekend de regels rond familie- en restaurantbezoeken te versoepelen. De overheid drukte de 100.000 bewoners van het eiland wel op het hart dat ondanks de versoepeling het houden van afstand en het veelvuldig wassen van de handen heel belangrijk blijft.

Meer uit Binnenland

Provincies opgelucht over extra miljoenen voor openbaar vervoer

DEN HAAG (ANP) - De provincies zijn blij en opgelucht dat de Tweede Kamer miljoenen wil uittrekken om volgend jaar prijsstijgingen in het openbaar vervoer te voorkomen. "Een neerwaartse spiraal lijkt hiermee voorkomen. Dit is een eerste belangrijke stap om het ov er weer bovenop te helpen", stelt het IPO, de koepelorganisatie van de provincies.

1 uur geleden
Kabinet moet 'onverminderd' door met aanpak migratieproblemen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet is gevallen over het inperken van de asielinstroom, maar de Tweede Kamer wil dat het kabinet "onverminderd" blijft werken aan het grip krijgen op asiel-, arbeids- en studiemigratie. Een motie van de VVD en eenpitter Pieter Omtzigt kreeg een ruime Kamermeerderheid achter zich op de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen.

2 uur geleden
Kamer vraagt advies RvS om nieuwe formatiechaos te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State moet met spoed een advies geven, zodat de Tweede Kamer kan voorkomen dat de verkenning na de verkiezingen in november opnieuw in een chaos uitmondt. De vorige verkenning, na de Tweede Kamerverkiezingen in 2021, leidde tot een grote vertrouwenscrisis in de Haagse politiek. Op initiatief van de SGP vraagt de Kamer advies van de Raad van State om daarbij ook "alle mogelijke stabiele varianten" van een verkenning te betrekken.

2 uur geleden
Argos: meer meldingen grensoverschrijdend gedrag op universiteiten

HILVERSUM (ANP) - Universiteiten hebben de afgelopen vier jaar fors meer meldingen binnengekregen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Tot die conclusie komt Argos na een enquête onder alle universiteiten in Nederland, bevestigt een journalist van het onderzoeksprogramma na berichtgeving door NRC. Het gaat om meer dan een verdubbeling: in 2019 ontvingen universiteiten 141 meldingen, vorig jaar waren dat er 300.

2 uur geleden
Kustwacht Curaçao houdt vluchtelingenboot aan met vijf kinderen

WILLEMSTAD (ANP) - De Kustwacht in het Caribisch gebied heeft in de nacht van woensdag op donderdag vlak bij Curaçao een boot met negentien Venezolanen aangehouden. Op de boot zaten zeven mannen, zeven vrouwen en vijf kinderen, onder wie een baby. Dat is donderdag bekendgemaakt.

2 uur geleden
Kamer dwingt kabinet alsnog tot noodplan bij hoge energienota

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet alsnog met een noodplan komen voor het geval de energieprijzen de pan uit rijzen. De Tweede Kamer heeft hiertoe een voorstel van de kersverse DENK-leider Stephan van Baarle aangenomen. Demissionair premier Mark Rutte zag weinig in zo'n voorstel. Consumenten kunnen een vast contract vragen bij hun energieaanbieder om meer zekerheid te krijgen, en er is al een noodfonds in het leven geroepen, benadrukte hij.

2 uur geleden
Tweede Kamer wil af van commerciële investeerders in huisartsenzorg

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat geld voor de huisartsenzorg in de huisartsenzorg moet blijven en niet in handen mag komen van commerciële investeerders. Een motie van SP en ChristenUnie is donderdag door een Kamermeerderheid aangenomen.

2 uur geleden