Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer verliezen op aandelenbeurzen New York

Weer verliezen op aandelenbeurzen New York

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw met rode cijfers gesloten door aanhoudende vrees bij beleggers voor een hogere inflatie en stijgende rente. De koersverliezen in de technologiesector op Wall Street van eerder op de handelsdag werden wel voor een groot deel weggepoetst.

De Dow-Jonesindex eindigde met een min van 1,4 procent op 34.269,16 punten. Maandag brak de toonaangevende graadmeter nog voor het eerst door de grens van 35.000 punten, maar zakte later weer weg. De brede S&P 500 daalde 0,9 procent tot 4152,10 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor een fractie tot 13.351,27 punten.

Eerder op de dag gingen de techfondsen weer flink omlaag. Wanneer de inflatie hard oploopt zou dat namelijk kunnen betekenen dat de Federal Reserve de rente sneller gaat verhogen en dat zou vooral voor techaandelen ongunstig zijn. Apple, Google-moeder Alphabet en Tesla daalden tot 1,9 procent, maar Amazon steeg 1 procent.

Olie- en gasproducenten ExxonMobil en Chevron zakten tot 3,2 procent. ConocoPhillips leverde 2,2 procent in. De aandeelhouders van het Amerikaanse oliebedrijf stemden in met een klimaatresolutie. Vliegtuigbouwer Boeing ging 1,8 procent omlaag na cijfers over de leveringen in april.

Verder was er aandacht voor L Brands, het moederbedrijf van lingeriemerk Victoria's Secret. L Brands gaat het onderdeel loskoppelen van verzorgingsproductendivisie Bath & Body Works. Daarmee bestaat L Brands straks uit twee losstaande beursgenoteerde bedrijven. Het aandeel werd 1,8 procent lager gezet.

Daarnaast kon big-databedrijf Palantir Technologies op belangstelling rekenen na cijfers en verwachtingen. Palantir, dat onder meer samenwerkt met inlichtingendiensten in de strijd tegen terrorisme, kreeg er meer dan 9 procent aan waarde bij.

De euro noteerde 1,2152 dollar, tegen 1,2170 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent meer op 65,32 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 68,58 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Techinvesteerder Prosus ziet heil in onlinetrainingen GoodHabitz

AMSTERDAM (ANP) - Techinvesteerder Prosus heeft zijn positie op de markt voor onlinetrainingen versterkt. De in Amsterdam genoteerde onderneming betaalde circa 212 miljoen euro voor een meerderheidsbelang in de aanbieder van onlinetrainingen GoodHabitz. Onder de paraplu van Prosus moet GoodHabitz verder kunnen groeien, zo is de gedachte.

10 minuten geleden
Emirates sluit boekjaar af met een miljardenverlies

DUBAI (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft haar boekjaar 2020-2021 afgesloten met een verlies van 6 miljard dollar. De maatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten kampte net als de rest van de sector met een grote terugval in passagiers als gevolg van de coronamaatregelen en reisrestricties. Een jaar eerder resteerde er nog een winst van 456 miljoen dollar.

33 minuten geleden
Kledingketen H&M verkoopt meer dan voor coronacrisis

STOCKHOLM (ANP) - Kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) heeft weer meer verkocht dan voor de coronacrisis. In de eerste twee weken van juni viel de omzet 2 procent hoger uit dan in dezelfde periode in 2019; ondanks dat de winkels in veel landen beperkt open waren en sommige filialen helemaal dicht bleven.

1 uur geleden
'EU en VS dicht bij oplossing ruzie over steun Airbus en Boeing'

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie en de Verenigde Staten staan op het punt om hun conflict over wederzijdse subsidies aan hun luchtvaartindustrie bij te leggen. Ingewijden verwachten dinsdag, als de Amerikaanse president Joe Biden de Europese kopstukken bezoekt, een akkoord. Een oplossing voor de ruzie over staal is verder weg, zeggen Brusselse bronnen.

1 uur geleden
Damrak lijkt herstelrally voort te zetten

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs lijkt de herstelrally dinsdag te worden voortgezet. Het optimisme over de heropening van de economie blijft de aandelenhandel ondersteunen. Beleggers verwerken ook de nieuwe recordstanden van de Amerikaanse S&P 500-index en de techgraadmeter Nasdaq. Daarnaast wordt uitgekeken naar de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag begint. Ondanks de sterk oplopende inflatie in de Verenigde Staten lijken beleggers ervan overtuigd dat de Fed het stimuleringsbeleid nog niet zal gaan afbouwen.

1 uur geleden
Vastgoedbedrijven en techsector zetten Nikkei op winst

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag met een duidelijke winst gesloten. Vooral de technologiebedrijven deden goede zaken dankzij een nieuw slotrecord van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq. Ook de vastgoedbedrijven gingen verder vooruit door optimisme over de heropening van de economie dankzij een versnelling van het vaccinatieprogramma in Japan. Verder werd uitgekeken naar de tweedaagse rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag begint.

1 uur geleden
'Werven personeel wordt lastiger, maar heeft minder prioriteit'

UTRECHT (ANP) - Bedrijven steken minder energie in het aantrekken van nieuwe mensen, terwijl de krapte op de arbeidsmarkt steeds verder toeneemt. Uit jaarlijks onderzoek door adviesbureau Berenschot onder ruim 2100 hr-professionals in Nederland blijkt dat de prioriteit van de afdeling personeelszaken vooral ligt bij de ontwikkeling, motivatie en inzetbaarheid van personeel. Daarnaast gaat het om gezondheid en verzuim.

1 uur geleden