Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer vergeefse zoektocht naar vermiste Marjo Winkens in Limburg

Weer vergeefse zoektocht naar vermiste Marjo Winkens in Limburg

ULESTRATEN (ANP) - In een bos bij het Limburgse dorpje Ulestraten is zaterdag met graafmachines gezocht naar de sinds 1975 vermiste Marjo Winkens (17) uit Schimmert. De zoektocht leverde echter niets op.

Volgens vrijwilliger Cor Aalbregt van de Stichting Signi Zoekhonden was tot de zoektocht besloten na informatie door de Limburgse detective Ben Zuidema. Een veroordeelde en inmiddels overleden Heerlense tbs'er zou vier jaar geleden tegen Zuidema gezegd hebben Winkens in het bos bij Ulestraten begraven te hebben, na haar te hebben vermoord.

"Drie jaar geleden zochten we vergeefs naar Marjo in een bosperceel bij Beesel", vertelt Aalbregt. "Daar sprak iemand me aan en vertelde over een bewering van Zuidema dat hij de moordenaar zou hebben gesproken. We namen contact met Zuidema op, die ons vertelde waar het lichaam van Winkens zou liggen. We hebben de grond eerst met radarbeelden onderzocht, en vervolgens met speurhonden. Die honden slaan aan bij het ruiken van een lijkengeur. De honden gaven op twee plekken een signaal op een half verharde weg."

Verder onderzoek

"Met toestemming van de gemeente Meerssen hebben we die weg op vier plaatsen opengelegd, maar we hebben niks gevonden."

Signi overweegt om op korte termijn verder onderzoek te doen bij Ulestraten. "Het kan zijn dat we er zaterdag net naast zaten", zei hij. "Mogelijk is er dus binnenkort een nieuwe zoektocht."

Eerdere zoekacties

Het was niet de eerste zoektocht naar het vermiste meisje. In 2005 werd in Beesel gezocht na een tip dat daar stoffelijke resten zouden liggen. Een jaar later werd de stortplaats in Spaubeek onderzocht. In beide gevallen werden geen sporen van het vermiste meisje gevonden. Ook een zoekactie in april 2019 in Beesel leverde niets op.

Marjo Winkens miste in de nacht van 1 op 2 september 1975 de laatste bus vanuit Sittard naar haar woonplaats Schimmert. Van de moeder van haar vriendin leende ze een brommer. Die werd later teruggevonden bij Spaubeek, ergens tussen Sittard en Schimmert. Niet veel later werden haar helm, handtasje en jas teruggevonden in Beesel, meer dan 70 kilometer noordelijker. Van het meisje zelf ontbreekt elk spoor.

Meer uit Binnenland

Groningers tien jaar na aardbeving Huizinge de straat op

HUIZINGE (ANP) - Omdat de problemen van de gaswinning nog altijd "onverminderd groot" zijn, gaan Groningers dinsdag de straat op om aandacht te vragen voor de "ramp in slow motion" in hun provincie. Precies tien jaar na de aardbeving bij Huizinge, met een kracht van 3.6 de zwaarste door gasboringen veroorzaakte beving in Nederland, beginnen Groningse organisaties daarom een actiemaand.

2 uur geleden
Piek coronagolf verder uit zicht, minste besmettingen in 10 weken

BILTHOVEN (ANP) - Voor de vijfde week op rij daalt het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland. Het piekje van de zomergolf raakt steeds verder uit zicht. De corona-epidemie is terug op het niveau waar ze begin juni was.

2 uur geleden
COA verwacht dat 150 mensen bij Ter Apel buiten moeten slapen

TER APEL (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht dat in de nacht van maandag op dinsdag vanwege de drukte ongeveer 150 mensen buiten moeten slapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Een COA-woordvoerster liet weten dat er luifels zijn die beschutting kunnen bieden tegen de regen en dat er niet direct noodweer wordt verwacht.

9 uur geleden
Oorlog in voormalig Nederlands-Indië voor eerst in avond herdacht

DEN HAAG (ANP) - In Den Haag is met verhalen, zang en een minuut stilte bij het Indisch Monument de oorlog in voormalig Nederlands-Indië voor het eerst in de avond herdacht. Daarmee wilde de organisatie meer mensen de gelegenheid geven erbij te zijn of de herdenking via televisie te volgen. Onder anderen premier Mark Rutte en de ambassadeur van Indonesië, Mayerfas, waren aanwezig. Zij legden na elkaar een krans.

10 uur geleden
Rover wil 'maximale coulance' voor treinuitval Amersfoort dinsdag

AMERSFOORT (ANP) - Reizigersvereniging Rover wil dat de NS en ProRail "maximale coulance" bieden aan reizigers die getroffen worden door de treinuitval rond Amersfoort dinsdagavond. Daartoe zijn de organisaties verplicht, omdat de werkzaamheden "pas zo laat zijn aangekondigd", stelt Rover. Ook moet er snel meer duidelijkheid komen over de gevolgen voor treinritten op andere plekken in het land.

12 uur geleden
Bouwsector wil in gesprek Remkes aandacht voor eigen stikstofplan

ZOETERMEER (ANP) - De bouwsector gaat in het stikstofgesprek van woensdag met bemiddelaar Johan Remkes nogmaals aandacht vragen voor het plan dat vorig jaar samen met onder meer land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland werd gepresenteerd om uit de stikstofcrisis te komen. Daarin staat dat de uitstoot in 2030 met zo'n 40 procent verminderd moet zijn, waar het kabinet nu werkt met een halvering. Verder wil een woordvoerder van Bouwend Nederland nog niet veel kwijt over het gesprek, dat ook wordt gevoerd met andere ondernemersorganisaties.

13 uur geleden
Politie meldt ruim honderd aanhoudingen na stikstofprotesten

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen weken zijn ruim honderd mensen aangehouden, vanwege overtredingen en misdrijven die verband houden met de boerenprotesten, meldt de politie. Het gaat dan onder meer om snelwegblokkades, brandstichtingen en afvaldumpingen. De politie schreef ook meer dan zevenhonderd bekeuringen uit.

13 uur geleden