Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer vergeefse zoektocht naar vermiste Marjo Winkens in Limburg

Weer vergeefse zoektocht naar vermiste Marjo Winkens in Limburg

ULESTRATEN (ANP) - In een bos bij het Limburgse dorpje Ulestraten is zaterdag met graafmachines gezocht naar de sinds 1975 vermiste Marjo Winkens (17) uit Schimmert. De zoektocht leverde echter niets op.

Volgens vrijwilliger Cor Aalbregt van de Stichting Signi Zoekhonden was tot de zoektocht besloten na informatie door de Limburgse detective Ben Zuidema. Een veroordeelde en inmiddels overleden Heerlense tbs'er zou vier jaar geleden tegen Zuidema gezegd hebben Winkens in het bos bij Ulestraten begraven te hebben, na haar te hebben vermoord.

"Drie jaar geleden zochten we vergeefs naar Marjo in een bosperceel bij Beesel", vertelt Aalbregt. "Daar sprak iemand me aan en vertelde over een bewering van Zuidema dat hij de moordenaar zou hebben gesproken. We namen contact met Zuidema op, die ons vertelde waar het lichaam van Winkens zou liggen. We hebben de grond eerst met radarbeelden onderzocht, en vervolgens met speurhonden. Die honden slaan aan bij het ruiken van een lijkengeur. De honden gaven op twee plekken een signaal op een half verharde weg."

Verder onderzoek

"Met toestemming van de gemeente Meerssen hebben we die weg op vier plaatsen opengelegd, maar we hebben niks gevonden."

Signi overweegt om op korte termijn verder onderzoek te doen bij Ulestraten. "Het kan zijn dat we er zaterdag net naast zaten", zei hij. "Mogelijk is er dus binnenkort een nieuwe zoektocht."

Eerdere zoekacties

Het was niet de eerste zoektocht naar het vermiste meisje. In 2005 werd in Beesel gezocht na een tip dat daar stoffelijke resten zouden liggen. Een jaar later werd de stortplaats in Spaubeek onderzocht. In beide gevallen werden geen sporen van het vermiste meisje gevonden. Ook een zoekactie in april 2019 in Beesel leverde niets op.

Marjo Winkens miste in de nacht van 1 op 2 september 1975 de laatste bus vanuit Sittard naar haar woonplaats Schimmert. Van de moeder van haar vriendin leende ze een brommer. Die werd later teruggevonden bij Spaubeek, ergens tussen Sittard en Schimmert. Niet veel later werden haar helm, handtasje en jas teruggevonden in Beesel, meer dan 70 kilometer noordelijker. Van het meisje zelf ontbreekt elk spoor.

Meer uit Binnenland

Jongen (14) gewond bij explosie in Capelle en aangehouden

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Een 14-jarige jongen uit Den Haag is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij mogelijk een explosief heeft laten afgaan bij een huis in de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Datzelfde pand was al vaker doelwit. De jongen raakte gewond aan zijn been en is naar een ziekenhuis gebracht.

26 minuten geleden
Eén klimaatactivist A10 nacht vastgehouden op politiebureau

AMSTERDAM (ANP) - Een van de klimaatactivisten die zaterdag werden opgepakt bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10 Zuid, heeft de nacht vastgezeten op het politiebureau. De reden dat deze actievoerder niet weg mocht, was omdat de identiteit nog niet was vastgesteld, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zondagochtend.

59 minuten geleden
Warmste februari ooit gemeten door continu zacht weer

HOUTEN (ANP) - Deze maand is de warmste februarimaand ooit gemeten. Naar verwachting komt de gemiddelde temperatuur in De Bilt uit tussen de 8,1 en de 8,3 graden, meldt Weeronline. Het oude record van gemiddeld 7,6 stamt uit 1990. Normaal gesproken ligt de gemiddelde temperatuur rond de 4,2 graden in februari.

2 uur geleden
Februaristaking van 1941 herdacht in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt zondagmiddag weer de Februaristaking van 1941 herdacht op het Jonas Daniël Meijerplein. Onder anderen burgemeester Femke Halsema en schrijver Johan Fretz houden een toespraak. Ook worden er kransen en bloemen gelegd bij het standbeeld van De Dokwerker op het plein.

6 uur geleden
Nesten van vogels weer te zien op camera tijdens Beleef de Lente

ZEIST (ANP) - Nesten van bosuilen, kerkuilen, steenuilen en zeearenden zijn weer te zien via de camera's van Vogelbescherming. Zondag gaan de camera's van het populaire project Beleef de Lente weer aan, waar meer dan een miljoen mensen naar vogels in hun nest kijken. Dit jaar kan er naar dertien vogelsoorten gekeken worden.

6 uur geleden
Dode in huis in Ridderkerk, drie aanhoudingen

RIDDERKERK (ANP) - Een 61-jarige man in een woning in het Zuid-Hollandse Ridderkerk is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden na een reanimatie. De politie zegt een misdrijf niet uit te sluiten en heeft "uit voorzorg" drie mensen, die in het huis aan de Voorn aanwezig waren, aangehouden.

13 uur geleden
Dode gevonden in Rotterdam, politie sluit misdrijf niet uit

ROTTERDAM (ANP) - In een woning aan de Kromme Hagen in de Rotterdamse wijk IJsselmonde is zaterdagmiddag een dode gevonden. Het gaat om een 61-jarige Rotterdammer, laat de politie weten. Na een eerste onderzoek door de politie en een arts kan een misdrijf niet worden uitgesloten. De 61-jarige bewoner, die ook in het huis aanwezig was, is "uit voorzorg" aangehouden.

15 uur geleden