Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer verdachte van fraude met QR-codes op vrije voeten

Weer verdachte van fraude met QR-codes op vrije voeten

ALKMAAR (ANP) - Opnieuw komt een verdachte van fraude met QR-codes op de test- en vaccinatielocatie van de GGD op Schiphol op vrije voeten. De rechtbank Noord-Holland heeft dinsdag besloten dat de 21-jarige Pavel F. uit Spijkenisse woensdag wordt vrijgelaten en de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak in vrijheid mag afwachten.

Vorige week liet de rechtbank al drie andere verdachten vrij. De rechtbank verbindt strenge voorwaarden aan de schorsing van het voorarrest. Zo mag F. geen contact hebben met de medeverdachten en mag de student geen werkzaamheden meer verrichten die te maken hebben met test- en vaccinatiegegevens.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de voormalige GGD-medewerker van het maken en verstrekken van vele valse digitale coronacertificaten. F. zou puur uit geldbejag valse vaccinatiegegevens en testresultaten hebben aangemaakt. Tijdens zijn werk op de test- en vaccinatielocatie van de GGD op Schiphol zou hij in totaal 8740 coronabewijzen hebben vervaardigd, ook buiten werktijd om. Op zijn telefoon vond de politie 62 gewiste notities met burgerservicenummers.

Het OM is nog bezig met het onderzoek naar de vermeende fraude met QR-codes. Na de eerste aanhoudingen afgelopen november doken berichten op dat sprake was van tienduizenden vervalste QR-codes die tegen betaling in omloop zouden zijn gebracht.

Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank de zaak inhoudelijk behandelt.

Meer uit Binnenland

Ontploffing bij Surinaams geldwisselkantoor in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de De Heemstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag iets tot ontploffing gebracht. Het gaat om een pand van de keten Suri-Change, die de laatste tijd vaker doelwit is geweest van explosies. De schade beperkt zich tot de voordeur, er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

1 uur geleden
Anadolu: Erdogan opnieuw populairste kandidaat in Nederland

ANKARA (ANP) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die zondag is herkozen, is ook tijdens de tweede ronde van de presidentsverkiezingen de populairste kandidaat onder kiezers in Nederland gebleken. Hij kreeg 70,5 procent van de stemmen en rivaal Kemal Kilicdaroglu 29,6 procent, meldt het Turkse persbureau Anadolu.

2 uur geleden
Kastelen en kerken in heel Nederland openen deuren met Pinksteren

DEN HAAG (ANP) - Meer dan honderd kastelen en zo'n driehonderd kerken in Nederland openen op tweede pinksterdag hun deuren voor bezoekers. Dit jaar is de eerste landelijke Open Kerkendag na twee regionale edities in Noord-Brabant en Zeeland. Volgens coördinator Liam Borger van organisator Stichting Open Kerken zijn kerken "het grootste cultuurbezit van Nederland" en is het evenement vooral bedoeld om de cultuurhistorische waarde te laten zien.

4 uur geleden
Dode en twee gewonden na steekpartij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Drie mannen zijn zondagavond zodanig gewond geraakt door een steekpartij in Amsterdam dat ze naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Iets voor 01.00 uur in de nacht van zondag op maandag maakte de politie bekend dat een van de drie slachtoffers, ondanks de medische behandeling die hij kreeg, aan zijn verwondingen is overleden. Het gaat om een 21-jarige man.

8 uur geleden
Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. "Ik wens hem alle succes de komende jaren. Ik zie er naar uit om verder te gaan met het versterken van de banden en samen te werken als vrienden en bondgenoten", twitterde Rutte.

12 uur geleden
Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.

12 uur geleden
Gewonde en ontruimingen door brand in Landgraaf

LANDGRAAF (ANP) - Een bewoner van een appartement in Landgraaf is zondagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in zijn woning. Volgens een woordvoerder van de brandweer had hij te veel rook ingeademd. Ook enkele andere bewoners van het appartementencomplex zijn door de ambulancedienst nagekeken na het inademen van rook. De brandweer heeft het hele appartementencomplex van zo’n dertig tot veertig woningen laten ontruimen, aldus de woordvoerder.

13 uur geleden