Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer twee aanhoudingen na ontmanteling groot drugslab Nederweert

Weer twee aanhoudingen na ontmanteling groot drugslab Nederweert

WEERT (ANP) - De politie heeft maandag twee mensen aangehouden in het onderzoek naar een groot crystal-methlab in Nederweert. Het zijn mannen van 29 en 31 jaar uit Weert. Vorige week dinsdag pakte de politie in hun woningen in Weert al drie mannen van 51, 35 en 28 jaar op. Alle vijf worden verdacht van betrokkenheid bij het drugslab.

De politie viel vorige week dinsdag op zes plaatsen binnen in Weert. Daarbij nam de politie twee vuurwapens, veel contant geld, dure horloges en sieraden in beslag, evenals spullen die wellicht verband houden met drugshandel.

Het drugslab werd op 30 juli 2021 aan de Hoogbosweg in Nederweert ontdekt. Volgens de politie ging het om een zeer groot lab waarin per dag meer dan 100 kilo van de zeer verslavende drug werd gemaakt. Dat staat gelijk aan een handelswaarde van 1 miljoen euro per dag. Bij verkoop hiervan zou de uiteindelijke straatwaarde daar een veelvoud van zijn, aldus de politie.

In het lab vonden agenten gaten in de betonnen vloer. Daardoor werden chemicaliën geloosd die vervolgens in grond, oppervlaktewater en riool terechtkwamen.

Meer uit Binnenland

Advocaten schutter McDonald's: dit is geen moord

ZWOLLE (ANP) - De 34-jarige Veysel Ü. heeft het doodschieten van twee mannen in een McDonald's in Zwolle nooit gepland. "Er is iets geknapt in hem", zei advocaat Esther Blok donderdag in de rechtbank in Zwolle.

7 minuten geleden
Tot en met dit weekend kans op overlast door houtrook

HOUTEN (ANP) - Door een hooguit zwakke wind wordt er vanaf donderdag tot en met zondagochtend overlast door houtrook verwacht. Volgens Weeronline kan het zelfs windstil blijven, waardoor de rook afkomstig van houtstook kan blijven hangen en overlast kan veroorzaken.

13 minuten geleden
Verdachte kofferbakmoord: ik word neergezet als monster

LEEUWARDEN (ANP) - In het hoger beroep in de zaak van de Drentse kofferbakmoord heeft verdachte Hans O. donderdag bij het hof nogmaals zijn onschuld bepleit. "Ik ben neergezet als een monster, maar ik heb het niet gedaan", zei de verdachte uit Emmen.

2 uur geleden
Vier aanhoudingen bij oprollen drugslab in Hulten

HULTEN (ANP) - De politie heeft op de Broekdijk in het Brabantse Hulten donderdagochtend een drugslab gevonden. Er zijn vier verdachten aangehouden. Over hun identiteit is nog niets bekend, zegt een politiewoordvoerster.

2 uur geleden
Douane vindt bijna 1000 kg coke in lading bevroren sinaasappelsap

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft woensdag in de haven van Rotterdam 976 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een lading bevroren sinaasappelsap afkomstig uit Brazilië en hebben een straatwaarde van ruim 73 miljoen euro, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

2 uur geleden
Redacties van veel media leggen uur het werk neer

AMSTERDAM (ANP) - De redacties van veel Nederlandse nieuwsmedia hebben om 11.00 uur het werk voor een uur neergelegd. Dat melden onder meer NU.nl, NRC, de Volkskrant, Trouw en de Leeuwarder Courant op hun websites. De journalisten voeren actie uit onvrede over de huidige cao-onderhandelingen.

2 uur geleden
Onderzoeksraad: DJI doet te weinig om drones veilig te maken

DEN HAAG (ANP) - De Chinese dronefabrikant DJI doet nog te weinig om ongelukken met zijn drones te voorkomen. Dat zegt de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Die had er begin dit jaar bij de maker op aangedrongen om de instructies aan gebruikers aan te passen, maar dat is niet genoeg gebeurd, concludeert de raad nu. "Het baart ons zorgen dat deze fabrikant onvoldoende oog lijkt te hebben voor veiligheidsissues", zegt Erica Bakkum van de raad in een verklaring.

2 uur geleden