Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer tientallen evenementen in het kader van Na de Dam

Weer tientallen evenementen in het kader van Na de Dam

AMSTERDAM (ANP) - In 64 gemeenten steden zijn dinsdagavond, direct na de Nationale Dodenherdenking, in totaal 82 speciale, daaraan gerelateerde voorstellingen en evenementen.

Ze worden uitgevoerd in het kader van de manifestatie Theater Na de Dam. De titel verwijst naar de herdenking bij het Nationaal Monument in Amsterdam. De manifestatie bestaat sinds 2010, toen het op kleine schaal in de hoofdstad begon. Inmiddels doen overal in het land met name podiumartiesten mee. Thema's zijn dit jaar De omstander en vooral Waar ben je?

"Theater Na de Dam 2021 kan overal plaatsvinden. In je hoofd, in je hart, buiten, thuis, bij je familie, vrienden, in lockdown, dichtbij, ver weg, overal. Het programma dit jaar bestaat uit livestreams, podcasts, wandelingen, performances en meer. Je kiest waar jij wilt zijn. Je kiest waar jij bent", licht de organisatie toe.

Om 23.00 uur is live vanuit Internationaal Theater Amsterdam (ITA) de uitzending Nacht Na de Dam te zien via NPO1.

Het initiatief werd destijds genomen door theatermakers en filosofen Jaïr Stranders en Bo Tarenskeen. Ze kregen de indruk dat de zeggingskracht van de dodenherdenking minder werd en wilden bezien wat de Tweede Wereldoorlog nu voor de samenleving betekent.

Meer uit Binnenland

Oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt (77) overleden

SAVIGNAC-DE-DURAS (ANP) - Journalist en oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het ANP gemeld. D'Hamecourt overleed aan een hartstilstand in Frankrijk, waar hij woonde.

57 minuten geleden
ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

1 uur geleden
Schiphol: sneeuwvloot staat paraat

SCHIPHOL (ANP) - De sneeuwvloot van Schiphol staat paraat voor als de sneeuwval zondagmiddag begint. Het gaat om een voorraad voertuigen die met vegers en blowers de start- en landingsbanen, en ook de taxibanen en parkeerplaatsen van de vliegtuigen, sneeuwvrij kan maken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er ook tientallen kantoormedewerkers opgeroepen om hierbij te helpen.

2 uur geleden
Grote schade aan appartementencomplex Amsterdam door explosie

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n tien bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam-Zuidoost kunnen voorlopig hun huis niet meer in, na een explosie in het complex. Door de explosie is onder meer de gevel van een woning geslagen. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van grote schade.

2 uur geleden
Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

3 uur geleden
Man aangehouden na dood vrouw in Heemskerk

HEEMSKERK (ANP) - In een huis aan de Bachstraat in Heemskerk is in de nacht van zaterdag op zondag een overleden vrouw gevonden. De 60-jarige vrouw is aangetroffen onder verdachte omstandigheden en dus is een onderzoek gestart. Een 55-jarige man uit Heemskerk is aangehouden.

3 uur geleden
KLM schrapt tientallen vluchten om verwachte sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM annuleert zondag tientallen vluchten in verband met verwachte sneeuwval. Op die manier wil de luchtvaartmaatschappij ruimte maken, zodat de overige vluchten onder de winterse omstandigheden wel goed kunnen worden afgehandeld.

3 uur geleden