Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer stijging aantal nieuwe coronagevallen, 9182 positieve tests

Weer stijging aantal nieuwe coronagevallen, 9182 positieve tests

DEN HAAG (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen blijft stijgen. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 9182 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het RIVM meldde vrijdag 8879 nieuwe gevallen en op donderdag bijna 8800. Het aantal van vrijdag is iets bijgesteld, in eerste instantie had het RIVM vijftien meldingen meer genoteerd. Het zijn de hoogste aantallen sinds eind oktober, de eerste dagen na de piek van de tweede golf. Het is voor het eerst sinds 31 oktober dat het aantal nieuwe infecties boven de 9000 uitkomt. In totaal zijn er nu ruim 603.000 mensen in Nederland positief getest op het longvirus.

In Amsterdam kwamen er 419 besmettingen bij. In Rotterdam waren dat er 285. Den Haag zag 280 nieuwe infecties, voor Almere waren dat er 152 en in Utrecht werd het virus bij 143 mensen vastgesteld.

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 53. Op vrijdag werden 65 sterfgevallen gemeld. De meeste daarvan waren er in Rotterdam, waar vier mensen stierven. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden. Zulke informatie wordt soms wat later doorgegeven. In totaal is nu van 10.019 mensen zeker dat ze aan de gevolgen van een coronabesmetting zijn overleden.

De werkelijke aantallen besmettingen en sterfgevallen liggen overigens vrijwel zeker hoger. In de eerste golf werd lang niet iedereen getest, in de tweede golf lukte het niet iedereen om een afspraak te maken. Sommige mensen zijn besmet zonder dat ze klachten hebben en laten zich daarom niet testen. Een onbekend aantal mensen is genezen of overleden zonder dat het virus ooit bij hen is vastgesteld.

Meer uit Gezond

FC Groningen past organisatiemodel aan en promoveert Langeler

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen gaat verder zonder technisch directeur. De club uit de Eredivisie heeft het organisatiemodel aangepast en daarin is geen ruimte meer voor een technisch directeur. Die functie was vacant sinds het ontslag begin februari van Mark-Jan Fledderus.

19 uur geleden
Artsen beginnen TikTokaccount tegen vapevideo's

AMSTERDAM (ANP) - Bekende artsen zijn samen een TikTokaccount begonnen, waar ze alarm slaan over vapende jongeren op het sociale medium. Met video's waarin tiktokkers een e-sigaret roken, maken ze reclame voor de tabaksindustrie, waarschuwen de artsen.

23 uur geleden
Extra geld om meer mensen in de wijkverpleging op te leiden

DEN HAAG (ANP) - Om snel meer medewerkers in de wijkverpleging op te leiden en bij te scholen, stelt het kabinet voor de komende drie jaar in totaal 150 miljoen euro beschikbaar. Minister Conny Helder (Langdurige Zorg) heeft daartoe vrijdag een investeringsakkoord ondertekend met verschillende partijen in de zorg. Er is een groeiend tekort aan wijkverpleegkundigen. Als er geen extra maatregelen worden getroffen, loopt dat tekort volgens het ministerie van Volksgezondheid op tot 10.500 in 2027.

3 dagen geleden
Kuipers: afbouwen teststraten bijzonder en historisch

DEN HAAG (ANP) - Na vrijdag verdwijnen ook de laatste coronateststraten van de GGD. Zorgminister Ernst Kuipers spreekt van een "absoluut historische dag". Hij vindt het "een bijzonder moment, ruim drie jaar nadat we de eerste coronapatiënt in Nederland hadden", zegt de bewindsman na de ministerraad op vrijdag.

3 dagen geleden
Minder mensen belanden met corona in ziekenhuis

ZEIST (ANP) - Ziekenhuizen beginnen het langzaam maar zeker iets minder druk te krijgen met de zorg voor coronapatiënten. Het totale aantal daalt en ook de instroom zakt, komt vrijdag naar voren uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De coronagolf in de ziekenhuizen bereikte vorige week het hoogste niveau sinds oktober.

3 dagen geleden
Artsen en apothekers vragen Kamer om actie tegen medicijntekort

UTRECHT (ANP) - Artsen en apothekers vragen de Tweede Kamer om werk te maken van het oplossen van het volgens hen groeiende tekort aan geneesmiddelen in Nederland. Volgende week debatteert de Kamer over het geneesmiddelenbeleid.

3 dagen geleden
Tekort aan diabetesmedicijn dat online rondgaat als afslankmiddel

UTRECHT (ANP) - Wereldwijd is er een tekort aan het diabetesmedicijn Ozempic en dat zal nog de rest van het jaar aanhouden, zo schrijft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het tekort is ontstaan omdat de vraag naar het medicijn snel gestegen is. Het medicijn wordt ook wel gebruikt als afslankmiddel en gaat als zodanig ook rond op sociale media.

3 dagen geleden