Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer stakingen bij metaalbedrijven

Weer stakingen bij metaalbedrijven

UTRECHT (ANP) - Medewerkers uit de metaal- en technieksector gaan vrijdag weer staken. Vakbond FNV heeft stakingen aangekondigd bij bedrijven in de regio rond Arnhem en Nijmegen. Het is de bedoeling dat werknemers het werk voor 24 uur neerleggen.

De afgelopen tijd vonden al meerdere stakingen plaats in verschillende regio's verspreid over het land. Daaraan deden telkens honderden mensen mee. De stakers strijden onder meer voor een goede loonsverhoging. Verder maken de werknemers zich zorgen om de vele openstaande vacatures. "We blijven doorstaken voor een goede en eigentijdse cao", laat vakbondsonderhandelaar Jacqie van Stigt weten.

Maandag zal er ook weer gestaakt worden. Dan is de regio Drenthe aan de beurt. Een FNV-bestuurder daar vindt het bizar dat de werkgevers met onaantrekkelijke voorstellen zijn gekomen. "Ook in Drenthe zitten we juist te springen om vakmensen. Zo gaan jongeren echt niet kiezen voor een baan in de Metaal & Techniek."

Er vallen bijna 320.000 mensen onder de cao Metaal & Techniek, die geldt voor medewerkers van bedrijven in de kleinmetaal, de installatie- en isolatiesector, de carrosseriebouw en goud- en zilversmeden. Dat zijn bij elkaar ongeveer 28.000 bedrijven. De Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT), die de onderhandelingen voert namens de werkgevers, heeft al meermaals aangegeven de acties te betreuren. De eisen van de vakbonden zijn volgens de werkgevers te hoog.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Olieprijzen hard gedaald in november door zorgen over Omikron

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De olieprijzen zijn in november hard gedaald, vooral door zorgen over de nieuwe Omikron-variant van het coronavirus en de mogelijke impact daarvan op de olievraag. De prijzen zakten sinds het begin van deze maand met bijna 20 procent, wat de grootste maandelijkse daling is van dit jaar.

15 minuten geleden
CBS: omzet horeca in derde kwartaal bijna op niveau 2019

DEN HAAG (ANP) - De omzet van de horeca was in het derde kwartaal bijna even hoog als voor het uitbreken van de coronacrisis. In de maanden juli, augustus en september stegen de opbrengsten dankzij versoepelingen van de coronamaatregelen fors, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hotels lijden nog het meest onder de pandemie.

27 minuten geleden
Volvo Cars bouwde 50.000 minder auto's door chiptekort

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - De Zweedse autoproducent Volvo Cars heeft in het derde kwartaal 50.000 auto's minder gebouwd in vergelijking met een jaar eerder vanwege de chiptekorten die de wereldwijde auto-industrie al langere tijd plagen. Volgens het bedrijf is er inmiddels verbetering te zien bij de levering van chips, maar blijven die tekorten nog een remmende factor op de productie.

1 uur geleden
Inflatievrees en coronazorgen drukken beurzen in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen doken dinsdag weer in het rood na de opleving een dag eerder. De zorgen om de hard oplopende inflatie in de eurozone en de vrees dat de bestaande vaccins minder goed werken tegen de Omikron-variant van het coronavirus zorgden voor een negatieve stemming bij beleggers.

1 uur geleden
Verenigd Koninkrijk eist dat Facebook-moeder Giphy verkoopt

LONDEN (ANP) - De Britse markttoezichthouder heeft het moederbedrijf van Facebook definitief bevolen animatieplatform Giphy te verkopen. De overname van de database voor gif-animaties in 2020 door het socialmediabedrijf schaadt de concurrentie te veel, vindt de Competition and Markets Authority (CMA). De mededingingswaakhond uitte eerder al zorgen over samenvoeging.

1 uur geleden
Huishoudens betalen meer voor transport stroom en gas

AMSTERDAM (ANP) - Huishoudens gaan volgend jaar gemiddeld 6 euro (exclusief btw) meer betalen voor de tarieven voor het transport van elektriciteit en gas. Dat meldt toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) op basis van de tarievenbesluiten voor regionale netbeheerders.

1 uur geleden
Nederlandse inflatie op hoogste niveau van afgelopen 24 jaar

LUXEMBURG (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse inflatie is in november tot het hoogste niveau gestegen in zeker 24 jaar. In andere eurolanden steeg het gemiddelde prijspeil in recordtempo, zo komt naar voren uit cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat. Dat komt vooral door de sterk gestegen prijzen voor gas, elektriciteit en brandstoffen.

2 uur geleden