Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer nieuw geval coronavirus in Nieuw-Zeeland

Weer nieuw geval coronavirus in Nieuw-Zeeland

WELLINGTON (ANP) - Nieuw-Zeeland heeft wederom een nieuw geval van het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een man die vanuit Pakistan via Australië naar Nieuw-Zeeland is gevlogen.

De man kwam op 13 juni aan in Nieuw-Zeeland en werd op 16 juni op het virus getest. Hij vertoonde vanaf 15 juni symptomen. De man en zijn reisgenoot zitten nog in de verplichte quarantaine en zijn na het ontwikkelen van symptomen naar een speciaal hotel verplaatst.

Directeur-generaal van het ministerie van Gezondheidszorg Ashley Bloomfield zei dat met alle mensen die op dezelfde vlucht zaten, contact is opgenomen. Ook droeg de man op al zijn vluchten een mondkapje.

Meer gevallen

"Dit is een geval aan onze grens en er gaan meer van dit soort gevallen komen. Er is nog altijd sprake van een pandemie en het aantal dagelijkse nieuwe gevallen wereldwijd is erg hoog", zei Bloomfield, in gesprek met Nieuw-Zeelandse media.

Eerder deze week werd het virus bij twee zussen vastgesteld die waren teruggekomen uit het Verenigd Koninkrijk. Bijna alle mensen die bij hen in het vliegtuig zaten zijn opgespoord, aldus Bloomfield.

Meer uit Buitenland

Russisch hooggerechtshof verbiedt lhbti-beweging om extremisme

MOSKOU (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De "internationale lhbti-beweging" is door het Russische hooggerechtshof als extremistisch aangemerkt en verboden. Het is niet duidelijk welke personen of organisaties door het besluit zullen worden getroffen en wat de gevolgen zullen zijn.

28 minuten geleden
Britse oud-minister van Financiën Alistair Darling (70) overleden

EDINBURGH (ANP/AFP) - De voormalige Britse minister van Financiën Alistair Darling is op 70-jarige leeftijd overleden. De Labourpoliticus zat vanaf de monsterzege van zijn partij in 1997 dertien jaar lang in kabinetten van Tony Blair en Gordon Brown. Hij overleed na een kort verblijf in het ziekenhuis, meldt zijn familie.

1 uur geleden
Onderhandelaars hopen bestand Gaza nog twee dagen te verlengen

CAIRO (ANP/RTR) - Bemiddelaars hopen het tijdelijke bestand tussen Israël en Hamas met nog eens twee dagen te verlengen. Onderhandelaars uit Egypte en Qatar zeggen donderdag dat zo meer gevangenen vrijgelaten kunnen worden en meer humanitaire hulp Gaza binnen kan, melden Egyptische staatsmedia. Het huidige tijdelijke staakt-het-vuren werd deze donderdag op het laatste moment met een dag verlengd, waardoor het vrijdag zou aflopen.

1 uur geleden
Ruim 1100 vrachtwagens met hulp naar Gaza sinds bestand

GAZA-STAD (ANP) - Sinds het ingaan van het staakt-het-vuren in de Gazastrook zijn 1132 vrachtwagens met humanitaire hulpgoederen het gebied binnengekomen via Egypte, meldt de Palestijnse Rode Halve Maan. De cijfers gaan over de geleverde hulp tot en met woensdag.

1 uur geleden
Fonds dat armere landen moet helpen met klimaatschade aangenomen

DUBAI (ANP) - Het fonds dat armere, kwetsbare landen moet helpen met schade aangericht door de gevolgen van klimaatverandering is officieel aangenomen op de klimaattop in Dubai. Vorig jaar besloten landen met elkaar dat het fonds er moest komen, wat velen een "historische beslissing" noemden.

1 uur geleden
The Pogues-frontman Shane MacGowan (65) overleden

DUBLIN (ANP) - Shane MacGowan, leadzanger van de Ierse band The Pogues, is overleden. Hij stierf op 65-jarige leeftijd na een lange periode vol gezondheidsproblemen, heeft zijn vrouw Victoria Mary Clarke op sociale media bekendgemaakt. Ze schrijft dat de "liefde van haar leven" er niet meer is. De twee hadden ruim 32 jaar een relatie.

1 uur geleden
Proces verdachte in verdwijning Britse Maddie start in feburari

BRAUNSCHWEIG (ANP/DPA) - Een nieuw proces over verkrachting en seksueel misbruik door de Duitser Christan Brückner begint 16 februari in Braunschweig. De 46-jarige beklaagde is ook verdachte in de zaak rondom de verdwijning van een 3-jarig Brits meisje in mei 2007 in het zuiden van Portugal, Maddie McCann, maar dat staat los van dit proces.

2 uur geleden