Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer minder positieve coronatests, gemiddelde ook gedaald

Weer minder positieve coronatests, gemiddelde ook gedaald

BILTHOVEN (ANP) - De daling van het aantal positieve coronatests zet door. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg tussen zondag en maandag melding van 31.883 coronabesmettingen. Dat is het laagste aantal op een maandag sinds eind februari, toen de meest recente besmettingspiek begon.

Het weekgemiddelde daalt daarmee naar 46.582 positieve tests per dag. Zondag lag dit op 48.680. Het weekgemiddelde daalt sinds vrijdag 11 maart, toen het op 69.191 positieve tests per dag lag. Het aantal coronabesmettingen steeg na carnaval en de versoepelingen van de coronaregels bijna twee weken op rij.

In Amsterdam werden 1390 besmettingen vastgesteld. Rotterdam telde 874 positieve coronatesten en Den Haag 819. Daarna volgden Utrecht (712), Groningen (478) en Almere (399). Op Urk, Terschelling en Vlieland testte niemand positief.

Het RIVM kreeg drie meldingen binnen van mensen die zijn overleden aan hun coronabesmetting. Deze werden geregistreerd in Diemen, Rotterdam en Nederweert in Limburg. Dat ze nu zijn gemeld, wil niet zeggen dat de overledenen in de afgelopen dag zijn gestorven. Het is het laagste aantal geregistreerde coronadoden sinds de eerste week van maart.

Meer uit Gezond

Nieuwe waarschuwing FDA voor slaapapneu-apparaat Philips

SILVER SPRING (ANP) - Opnieuw waarschuwt de Amerikaanse toezichthouder FDA voor problemen met slaapapneu-apparaten van Philips. Dit keer gaat het om oververhitting van de DreamStation 2. Dat apparaat viel niet onder de massale terugroepacties waarbij Philips sinds 2021 miljoenen defecte slaapapneu-apparaten moest herstellen omdat isolatieschuim los kon laten.

4 uur geleden
Aantal boosterprikken corona stijgt tot ruim 2 miljoen

BILTHOVEN (ANP) - Meer dan 2 miljoen mensen hebben inmiddels een nieuwe boosterprik tegen het coronavirus gehaald. Het aantal gevaccineerde mensen is vorige week met 242.401 gestegen tot 2.086.828. Het priktempo neemt daarmee wel iets af. De vaccinatieronde loopt nog tot en met 22 december.

17 uur geleden
Apothekersfonds krijgt boetes voor overnames zonder toestemming

DEN HAAG (ANP) - Een fonds voor apothekers krijgt een boete van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), omdat het vestigingen heeft overgenomen zonder goedkeuring van de toezichthouder. Die toestemming is wettelijk verplicht.

21 uur geleden
WHO: ziektes kunnen in Gaza meer levens kosten dan bommen

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat ziektes in de Gazastrook op termijn meer levens kunnen kosten dan bombardementen. Zo'n scenario kan zich voltrekken als het gezondheidssysteem in het kustgebied niet wordt hersteld, zegt een WHO-woordvoerster.

21 uur geleden
Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk breidt het aantal zones in het land uit waar niet gerookt mag worden. Stranden, openbare parken, bossen en de omgeving van scholen worden aan de lijst toegevoegd. De Franse minister van Gezondheid Aurélien Rousseau heeft dit dinsdag bekendgemaakt en stelt dat "rookvrije zones de norm zullen zijn".

22 uur geleden
VN onderzoekt rol Nederlandse overheid in PFAS-zaak Chemours

GENĂˆVE (ANP) - De Verenigde Naties onderzoeken de rol van de Nederlandse overheid in het PFAS-schandaal rond de chemische fabriek Chemours. VN-rapporteur Marcos Orellana, die gaat over giftige stoffen en mensenrechten, heeft Nederland per brief om opheldering gevraagd over het transport van afvalwater uit de fabriek in Dordrecht naar de Chemours-vestiging in het Amerikaanse Fayetteville (North Carolina). Daar zouden mensenrechten worden geschonden van omwonenden van het bedrijf, omdat hun gezondheid in gevaar wordt gebracht.

1 dag geleden
RIVM: verband piek longontstekingen en uitbraak China onduidelijk

BILTHOVEN (ANP) - Het is niet duidelijk of de recente toename van het aantal longontstekingen onder kinderen in Nederland verband houdt met een uitbraak van luchtweginfecties bij kinderen in China. "Dat is nu nog niet te zeggen. We weten het niet. Maar we gaan er niet van uit", laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weten. Volgens het instituut is het in deze tijd van het jaar te verwachten dat meer mensen een infectie aan de luchtwegen oplopen.

4 dagen geleden