Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer minder dagelijkse doden door coronavirus in Duitsland

Weer minder dagelijkse doden door coronavirus in Duitsland

BERLIJN (ANP/RTR) - Het aantal mensen dat de afgelopen 24 uur in Duitsland is overleden door het coronavirus bedraagt 184. Dat meldde het Robert Koch Institut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM, zondagochtend. Zaterdag stierven er 242 en vrijdag 299. Het aantal geregistreerde coronadoden komt in Duitsland nu uit op 4294.

Het aantal geregistreerde besmettingsgevallen staat bijna op 140.000. Van zaterdag op zondag kwamen er 2458 gevallen bij, aldus het RKI. Het totaal staat daarmee op 139.897 gevallen.

Meer uit Buitenland

Mike Pinder, medeoprichter The Moody Blues, overleden

SACRAMENTO (ANP) - Toetsenist Mike Pinder, een van de oprichters van de Britse band The Moody Blues, is overleden. Dat melden diverse Amerikaanse media. Pinder overleed woensdag thuis in het bijzijn van zijn familie.

47 minuten geleden
Hof New York draait veroordeling Weinstein uit 2020 terug

NEW YORK (ANP) - Een gerechtshof in New York heeft de veroordeling van oud-filmproducent Harvey Weinstein voor seksueel misbruik uit 2020 teruggedraaid. De rechters oordeelden dat hij destijds geen eerlijk proces heeft gehad, bericht The New York Times.

1 uur geleden
Belgische hulpverlener en zoontje omgekomen bij bombardement Gaza

BRUSSEL (ANP) - Een Belgische hulpverlener en zijn 7-jarige zoontje zijn omgekomen door een Israëlisch bombardement op de Gazastrook. De 33-jarige Abdallah Nabhan werkte daar voor het Belgische agentschap voor ontwikkelingssamenwerking Enabel. Buitenlandminister Hadja Lahbib roept de Israëlische ambassadeur bij zich om opheldering te vragen.

1 uur geleden
België wil uitleg van Chinese ambassadeur over spionage

BRUSSEL (ANP) - De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib roept de Chinese ambassadeur ter verantwoording voor het hacken van de computer van een Belgische parlementariër.

2 uur geleden
Justitie Madrid wil onderzoek tegen vrouw premier stilleggen

MADRID (ANP) - Het Openbaar Ministerie in Madrid verzet zich tegen een onderzoek naar eventuele belangenverstrengeling van de vrouw van premier Pedro Sánchez, Begoña Gómez. Woensdag werd door een onderzoeksrechter bekendgemaakt dat er een onderzoek is begonnen naar aanleiding van berichten dat Gómez in 2020 mogelijk particuliere bedrijven had geholpen bij het ontvangen van geld, steun of opdrachten van de overheid. Haar man is sinds 2018 premier van het land.

2 uur geleden
Krant: werk aan tijdelijke haven Gaza dit weekend van start

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse strijdkrachten beginnen mogelijk dit weekend aan de bouw van een drijvende haven voor de kust van de Gazastrook. Dat zeggen ingewijden tegen zakenkrant The Wall Street Journal.

3 uur geleden
Macron ziet 'sterfelijk Europa' met zorg aan

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft in een toespraak over Europa op de Sorbonne, de Universiteit van Parijs, gezegd dat Europa er op het internationale toneel zwak voorstaat. Hij vreest dat in het komende decennium die zwakheid erger kan worden "en we gedegradeerd kunnen worden, ons Europa is sterfelijk en kan sterven" aldus Macron.

3 uur geleden