Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer lentedrukte op stranden en in bossen, parkeerplekken overvol

Weer lentedrukte op stranden en in bossen, parkeerplekken overvol

DEN HAAG (ANP) - Opnieuw trokken zondag veel mensen naar stranden, bossen en andere natuurgebieden om van het fraaie lenteweer te genieten. Dat leidde op sommige plekken in het land tot overvolle parkeerplaatsen. Ook sloten een aantal gemeentes wegen af en werden inwoners gevraagd om rustigere gebieden op te zoeken.

Bijvoorbeeld in Rotterdam, waar de wegen naar het Kralingse Bos zondagochtend werden afgesloten en de gemeente afraadde met de auto naar het strand van Hoek van Holland te gaan vanwege drukte. De hele dag houdt de gemeente de drukte nog in de gaten, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Langs de kust houden politieagenten, boa's en verkeersbegeleiders zondag toezicht. In de gemeente Zandvoort werd het bij de parkeerplaats van de Waterleidingduinen zondagochtend even te druk, net als een dag eerder. Er waren volgens een woordvoerder geen handhavingsacties nodig, en bezoekers hielden zich goed aan de anderhalve meter afstand.

Extra parkeerplaatsen

Rond 15.00 uur was het nog steeds erg druk op de wegen naar de kust in Noord-Holland. Zowel op de N200 (van Heemstede naar Zandvoort) als op de N201 (van Haarlem naar Bloemendaal) kwam het verkeer vast te staan, meldt de ANWB.

Volgens een woordvoerder van Natuurmonumenten werden er aan de kust extra parkeerplaatsen opengezet, bijvoorbeeld in de Zuid-Hollandse duinen. "De reguliere parkeerplaatsen waren onvoldoende. Dat is iets wat we normaal gesproken op extreem zomerse dagen meemaken." De drukte leidde niet tot problemen. "Het was behoorlijk druk, maar plezierig", aldus de woordvoerder.

Natuurgebieden

Ook in natuurgebieden in Twente, bij de Drentsche Aa en de Lage Vuursche in Baarn waren de parkeerplekken overvol. De gemeente Baarn riep mensen aan het eind van de ochtend op niet meer naar het dorp te komen, en verkeersregelaars hielden auto's tegen. Zo'n twee uur later was het weer rustig in het centrum van het dorp.

De gemeente Amsterdam laat weten dat het rond 17.00 uur op sommige plekken te druk is in de stad. "Ga weg als het te druk is en houd je aan de coronamaatregelen", aldus de gemeente op Twitter. Vooral het Vondelpark, Oosterpark en de Weesperzijde zijn populair.

In Eindhoven en Woensdrecht werd zondagmiddag een temperatuur gemeten van 17,2 graden. Nog nooit eerder werd zo'n hoge temperatuur geregistreerd in Nederland op 21 februari. Zaterdag was de eerste officiële zachte dag van het jaar, waarvoor een temperatuur van 15 graden in De Bilt nodig is.

Meer uit Binnenland

Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

5 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

6 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

6 uur geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

6 uur geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

6 uur geleden
Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

7 uur geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

7 uur geleden