Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer lading medische spullen van Alibaba onderweg naar Nederland

Weer lading medische spullen van Alibaba onderweg naar Nederland

DEN HAAG/LUIK (ANP) - Nederland ontvangt opnieuw, net als meer Europese landen, medische spullen van de Alibaba Foundation, die helpt bij de bestrijding van het coronavirus. Het gaat onder andere om in totaal 300.000 beschermende kledingsets, 300.000 mondmaskers en 800 ventilatoren. Het vrachtvliegtuig dat met de lading uit China vertrok kwam dinsdag aan op de luchthaven van het Belgische Luik, aldus het bedrijf.

Eerder deze maand landde op diezelfde vlieghaven al een toestel met medische spullen bestemd voor Nederland. De Chinese webwinkelreus beloofde toen dat een tweede levering snel zou volgen.

Naast Nederland kregen ook landen als Italië, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Denemarken al medische benodigdheden van Alibaba. Het bedrijf zegt dat verder 54 Afrikaanse landen en meer dan 20 landen in Azië spullen hebben ontvangen.

Er is wereldwijd een nijpend tekort aan spullen zoals mondmaskers. Ook beademingsapparatuur is schaars. China doneerde al 1,3 miljoen mondkapjes aan Nederland, maar het ministerie van Volksgezondheid keurde bijna de helft daarvan af. De kwaliteit van zo'n 600.000 maskers was onder de maat.

Meer uit Binnenland

Vier man aangehouden voor dreigende situatie in trein

UTRECHT (ANP) - De politie heeft zondagmiddag bij het Utrechtse station Vaartsche Rijn vier mensen uit een trein gehaald. Ze hadden een dreigende situatie gecreëerd in de trein en verschillende reizigers voelden zich volgens een politiewoordvoerder zo angstig dat ze melding deden bij de politie. De trein werd daarop stilgezet.

4 uur geleden
A12-blokkade na ruim 5 uur beëindigd, ruim 400 aanhoudingen

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag meer dan vierhonderd actievoerders aangehouden vanwege het blokkeren van de A12 in Den Haag. Klimaatactivisten van Extinction Rebellion en de Duitse beweging Letzte Generation liepen rond het middaguur de snelweg op ter hoogte van het Malieveld. Rond 17.30 uur meldde de gemeente Den Haag dat de blokkade is beëindigd. Vanwege schade aan het wegdek kan het stuk weg nog niet worden vrijgegeven: eerst moet het worden schoongemaakt en hersteld.

5 uur geleden
XR stopt blokkade A12 om 'onveilige situatie met tegendemonstranten'

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion heeft demonstranten die zondagmiddag de A12 blokkeren gevraagd de actie voortijdig te beëindigen. Volgens de activisten was het niet meer veilig door de aanwezigheid van een groep die was afgekomen op een oproep om tegen de blokkade te demonstreren. "We hebben een dringende oproep gedaan om zelf te vertrekken", zei een woordvoerder van XR.

9 uur geleden
Brand in woning Gouda met dode en gewonden onder controle

GOUDA (ANP) - De brand in een woning aan de Westerkade in Gouda, waarbij iemand overleed en drie mensen gewond raakten, is onder controle, meldt Veiligheidsregio Hollands Midden. Er wordt nog nageblust, waarna het pand wordt overgedragen aan de politie voor onderzoek, aldus de veiligheidsregio.

10 uur geleden
Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - Ruim 380 kilo cocaïne is zaterdag dankzij twee vondsten onderschept in de haven van Vlissingen, meldt het Openbaar Ministerie. De drugs met een straatwaarde van 28,5 miljoen euro zaten in tassen die vastgemaakt waren aan twee boeien en in een loods met bananen.

10 uur geleden
Explosie bij Utrechtse horecazaak

UTRECHT (ANP) - Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht. Het pand raakte beschadigd. Er is niemand gewond geraakt en nog niemand opgepakt.

11 uur geleden
Tientallen mensen geven gehoor aan tegendemonstratie A12-blokkade

DEN HAAG (ANP) - Tientallen mensen zijn zondag afgekomen op de dagelijkse blokkade van de A12 door Extinction Rebellion na een oproep op sociale media voor een tegendemonstratie. De groep bestaat vooral uit mannen en wordt door de politie gescheiden gehouden van de klimaatdemonstranten, die rond het middaguur de A12 betraden.

11 uur geleden