Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer honderden doden door coronavirus gemeld in Duitsland

Weer honderden doden door coronavirus gemeld in Duitsland

BERLIJN (ANP/RTR) - Duitsers zijn ook op de eerste dag van het nieuwe jaar geconfronteerd met grimmige statistieken over het coronavirus. Het dodental door de virusuitbraak steeg in een dag tijd met 553 naar 33.624, meldt het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM.

Het RKI meldde dat ondanks de lockdown ook bijna 23.000 nieuwe coronabesmettingen zijn vastgesteld. De Duitse autoriteiten hebben sinds het begin van de pandemie ruim 1,7 miljoen coronagevallen geregistreerd. Dat aantal ligt lager dan in andere grote Europese landen, zoals Frankrijk (2,6 miljoen), het Verenigd Koninkrijk (2,4 miljoen), Italië (2,1 miljoen) en Spanje (1,9 miljoen).

Duitsland maakte vlak voor de jaarwisseling nog melding van een recordaantal sterfgevallen. Het RKI registreerde op 30 december dat nog eens 1129 patiënten met het coronavirus waren overleden. Het was de eerste keer sinds het begin van de pandemie dat meer dan 1000 sterfgevallen waren gemeld in een dag tijd.

Meer uit Buitenland

Poolse brandweer haalt 100 ton dode vis uit Oder

WARSCHAU (ANP/AFP/DPA) - Honderden Poolse brandweerlieden hebben de afgelopen dagen 100 ton dode vis gehaald uit de rivier de Oder, waardoor de vrees voor een ecologische ramp is toegenomen. Vermoedelijk zijn chemicaliën de boosdoener. Ook in Duitsland zijn dode vissen uit het water gehaald.

12 minuten geleden
Hoorzitting over openbaarmaking document rond huiszoeking Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechter heeft voor donderdag een hoorzitting gelast over een verzoek tot openbaarmaking van een FBI-document dat ten grondslag ligt aan de recente doorzoeking van het huis van oud-president Donald Trump in Florida. Het ministerie van Justitie wil het document vanwege de gevoeligheid niet vrijgeven, waarop media als CNN en The Washington Post naar de rechter stapten.

22 minuten geleden
Verliezer verkiezingen Kenia legt zich niet neer bij uitslag

NAIROBI (ANP/AFP) - De verliezer van de presidentsverkiezingen in Kenia legt zich niet neer bij de uitslag. Oppositieleider Raila Odinga, die werd gesteund door vertrekkend president Uhuru Kenyatta, zei alle mogelijke juridische stappen te overwegen.

2 uur geleden
Rusland: Oekraïners saboteerden kerncentrale bij Russische Koersk

KOERSK/MOSKOU (ANP) - In de regio van de Russische stad Koersk zijn zes elektriciteitsmasten voor hoogspanningsleidingen van een kerncentrale opgeblazen. Volgens het Russische persbureau RIA Novosti zijn de daders 'Oekraïense saboteurs'. De acties waren op 4, 9 en 12 augustus en verstoorden de energielevering van de centrale aan een grote regio. Het is niet bekendgemaakt hoe lang de energiecentrale niet kon leveren.

2 uur geleden
Levenslang voor man die eind 2020 vijf mensen doodreed in Trier

TRIER (ANP/DPA) - De man die in december 2020 vijf mensen doodreed in de West-Duitse stad Trier, heeft levenslang gekregen. Hij is veroordeeld voor meervoudige moord en wordt naar een gesloten psychiatrische kliniek gestuurd. De rechtbank acht bewezen dat hij die dag "zoveel mogelijk mensen wilde vermoorden of verwonden".

3 uur geleden
Vrouwen met tien kinderen worden weer Moeder-Heldin in Rusland

MOSKOU (ANP) - Russische vrouwen die tien of meer kinderen hebben, krijgen de eretitel Moeder-Heldin. President Vladimir Poetin herstelt die titel, die ook al in de Sovjet-Unie werd gebruikt. Volgens het staatspersbureau TASS krijgen de Moeder-Heldinnen voor het baren van zoveel kinderen ook een beloning van 1 miljoen roebel, zo'n 16.000 euro.

4 uur geleden
Finland gaat veel minder visa aan Russen geven

HELSINKI (ANP/RTR) - Finland wil het aantal Russische toeristen in het land sterk terugdringen. De minister van Buitenlandse Zaken kondigde aan dat vanaf september nog maar 10 procent van het huidige aantal visa aan Russen wordt verstrekt.

4 uur geleden