Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer geen sterfgevallen gemeld bij RIVM

Weer geen sterfgevallen gemeld bij RIVM

BILTHOVEN (ANP) - Voor de tweede keer in drie dagen zijn er geen sterfgevallen door corona gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de afgelopen 72 uur is het overlijden van slechts één persoon geregistreerd.

Tussen zondagochtend en maandagochtend kreeg het RIVM 580 meldingen van positieve tests. Het is de derde achtereenvolgende dag dat dit aantal onder de zeshonderd uitkomt.

Dat er op maandag relatief weinig sterfgevallen zijn, is op zich gebruikelijk. Wanneer een coronapatiënt in het weekeinde overlijdt, wordt dit vaak in de loop van maandag doorgegeven, waarna het RIVM dit meldt in de cijfers van dinsdag. Maar tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend waren er ook geen sterfgevallen geregistreerd. Dat was voor het eerst sinds 7 september.

Rotterdam

Rotterdam telde de meeste positieve tests. In de Maasstad kregen 63 mensen te horen dat ze besmet zijn geraakt. In Amsterdam kwamen 38 mensen erachter dat ze het virus hebben opgelopen en in Den Haag waren er 18 positieve tests. Daarna volgt de gemeente Goeree-Overflakkee met 14 nieuwe gevallen. Vergeleken met het aantal inwoners zijn dat er behoorlijk veel. In de gemeente Utrecht kwamen 12 besmettingen aan het licht.

In 179 gemeenten testte geen enkele inwoner positief. Dat is het hoogste aantal in lange tijd. Begin juni waren er dagelijks ongeveer zestig gemeenten zonder coronagevallen en op de top van de golf waren er hooguit een paar gemeenten waar niemand positief testte. Onder de coronaloze gemeenten zijn Leeuwarden, Emmen, Nieuwegein en Lelystad. Verder zijn er 78 gemeenten met maar één positieve test, waaronder Breda, Zwolle en Deventer.

4368 positieve tests

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 4368 positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 624 nieuwe gevallen per dag. Daarmee is Nederland terug op het niveau van 5 september, aan het begin van de tweede golf. In de laatste week zijn veertien sterfgevallen geregistreerd en dat is het laagste peil sinds half september. Een maand geleden waren er ongeveer veertien sterfgevallen per dag.

Sinds het begin van de uitbraak zijn bijna 1,7 miljoen mensen positief getest. Van 17.755 mensen is zeker dat ze aan het coronavirus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.

Meer uit Gezond

Advies GGD: eet geen eieren van kippen rond Fries water met PFOS

LEEUWARDEN (ANP) - De GGD in Friesland adviseert om voorlopig geen eieren te eten van kippen die water hebben gedronken uit twee vaarten waarin verhoogde concentraties PFOS zijn aangetroffen. Volgens de GGD Fryslân zijn ook in de eieren hoge concentraties van deze PFAS-vorm gemeten. Het gaat om kippen die scharrelen rond de Jelsumer Feart en Lytse Feart, twee vaarten ten noorden van Leeuwarden.

2 dagen geleden
Eerste gesprek voor mensen met problemen wordt vergoed

DEN HAAG (ANP) - Mensen die in de knoop zitten, kunnen vanaf volgend jaar een verkennend gesprek krijgen. Daarin kijken deskundigen wat de beste manier is om ze te helpen, om te voorkomen dat hun problemen erger worden en ze uiteindelijk in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) belanden. Om de drempel te verlagen, wordt dat gesprek vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering.

3 dagen geleden
Studie: pessimisme over maatschappij verkleint kans op ouderschap

TILBURG (ANP) - Jongvolwassenen die de toekomst van de volgende generatie somber inzien, zien volgens onderzoek van Tilburg University vaker af van het krijgen van kinderen dan mensen die positievere verwachtingen hebben. "Voor mensen met een pessimistische blik op de toekomst geldt dat het niet alleen bij praten blijft", stelt onderzoeker Katya Ivanova. De kans dat zij aan het ouderschap beginnen, is daadwerkelijk kleiner.

3 dagen geleden
Kant-en-klaarmaaltijden vaak ongezonder dan beweerd

DEN HAAG (ANP) - Veel kant-en-klaarmaaltijden van onlineaanbieders blijken ongezonder dan beweerd. Dat meldt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek. De bond onderzocht 224 bezorgmaaltijden van vijftien verschillende onlinediensten. Daarvan bleken er maar acht een gezonde maaltijd te zijn volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.

4 dagen geleden
Ook geluidsoverlast Tata Steel levert gezondheidsproblemen op

HAARLEM (ANP) - Industrie in de IJmond en dan vooral de fabriek van Tata Steel zorgt voor forse geluidsoverlast en wat bij inwoners van het gebied tot gezondheidsschade leidt. In Wijk aan Zee, waar eerder is vastgesteld dat de uitstoot van de staalfabriek de levensverwachting verlaagt, ondervindt 30 procent van de inwoners ernstige hinder. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG).

4 dagen geleden
Kritiek Rekenkamer op beleid overheid in begindagen coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Volksgezondheid heeft in de begindagen van de coronacrisis te weinig gedaan om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, concludeert de Algemene Rekenkamer. Zo werd oud-DSM-topman Feike Sijbesma benoemd tot speciaal gezant, terwijl zijn broer een hoge functie bij vaccinontwikkelaar AstraZeneca had. "Het ministerie had bij het aantreden van Sijbesma geen gesprek met hem gevoerd over mogelijke belangenconflicten", aldus de controleurs.

5 dagen geleden
Kwart bevolking heeft problemen met ontlasting

AMERSFOORT (ANP) - Bijna een kwart van de Nederlanders (23 procent) heeft problemen met de ontlasting, meldt de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) woensdag, op Nationale Poepdag, op basis van eigen onderzoek. Daaraan deden 54.000 mensen mee, van wie 17 procent regelmatig diarree blijkt te hebben en 6 procent veelvuldig verstopping. Iets meer dan een vijfde (21 procent) noemde de eigen stoelgang perfect.

5 dagen geleden