Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer een nieuw coronarecord: 1756 besmettingen gemeld

Weer een nieuw coronarecord: 1756 besmettingen gemeld

DEN HAAG (ANP) - Voor de derde dag op rij heeft Nederland een recordaantal coronameldingen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 1756 bevestigde besmettingen gemeld. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van de uitbraak in februari. Het oude record heeft slechts één dag standgehouden. Op woensdag meldde het coronadashboard van de overheid 1546 nieuwe besmettingen, en dat was een aanscherping van het record van dinsdag, toen 1387 gevallen binnenkwamen.

De 1756 meldingen van donderdag komen neer op 10,1 positieve tests op elke 100.000 mensen. Het is de eerste keer dat dit aantal boven de 10 uitkomt. Bij 7 besmettingen op 100.000 mensen gaan alarmbellen af. Dat is de zogenoemde signaalwaarde. Als dat aantal wordt overschreden, moet de overheid mogelijk maatregelen nemen om het aantal besmettingen terug te dringen. In de laatste zeven dagen lag het aantal positieve tests zes keer boven die grens. Het kabinet komt vermoedelijk vrijdag met nieuwe coronabeperkingen.

In Amsterdam testten 247 mensen positief. Dat is een plaatselijk record. Dinsdag telde de hoofdstad 246 vastgestelde besmettingen. In Rotterdam werden 162 gevallen gemeld, eentje minder dan op woensdag. In Den Haag steeg het aantal coronagevallen met 104. In de gemeente Utrecht werden tachtig positieve tests geregistreerd.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk telde naar verhouding de meeste besmettingen. Daar kwamen 21 nieuwe gevallen aan het licht, wat neerkomt op 60 per 100.000 inwoners.

In de afgelopen zeven dagen is het aantal bevestigde besmettingen met bijna 9600 toegenomen. Het totale aantal besmettingen nadert de 90.000. Met het huidige tempo zou volgende week de 100.000e besmetting in Nederland vastgesteld kunnen worden.

7 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

1964kees 1 maand geleden
Tuurlijk dat griepje gaan we bestrijden man man wordt toch eens wakker , Allemaal corona met een onderliggende ziekte en nog meer van die info zoveel op ic zonder corona ja en?
bung 86 1 maand geleden
voor mij geen pisang goreng ( gebakken banaan ) meer. stel je voor dat ik als ik die nuttig ook wartaal uit ga kramen. sudah.
GebakkenBanaan 1 maand geleden
Beste WillemvO, ook voor u hoop ik dat u wakker wordt.
WillemvO 1 maand geleden
En vooral doorgaan met jezelf niet te houden aan de regels, gewoon doorgaan met het verspreiden van het virus door hufterig en ongelofelijk egoïstisch gedrag! Het is duidelijk dat de "mensen" die alle regels maar onzin vinden nog niemand in hun kennissenkring zijn verloren aan dit KLOTE VIRUS, ik bid weinig, maar doe het nu voor jullie!
bung 86 1 maand geleden
en de schuldige hieraan? de slappe overheid die te laf is om in te grijpen uit angst voor stemmenverlies bij de komende verkiezingen. zo raak je never nooit niet van besmettingen af.
V.v.C. 1 maand geleden
En de hoofdprijs is een gratis test voor twee personen.
GebakkenBanaan 1 maand geleden
Media=virus

Meer uit Gezond

Financiële situatie ziekenhuizen stabiel, maar zorgen blijven

AMSTERDAM (ANP) - De financiële situatie van Nederlandse algemene ziekenhuizen is in 2019 op hoofdlijnen stabiel gebleven ten opzichte van het jaar ervoor, maar er blijven grote zorgen over de betaalbaarheid van de zorg in de toekomst. Dat concludeert BDO Accountants & Adviseurs in de jaarlijkse Benchmark Ziekenhuizen. "Zonder aanpassingen zouden we in de toekomst de helft van ons inkomen kwijt zijn aan zorg", waarschuwt het kantoor in een toelichting.

13 uur geleden
RIVM ziet coronabesmettingen voor het eerst in vijf dagen dalen

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat tussen zondag- en maandagochtend bij 8015 mensen het coronavirus is vastgesteld. Dat is de eerste keer in vijf dagen dat het aantal besmettingen lager is dan de dag ervoor. Zondag telde het RIVM nog 8184 positieve tests in het voorgaande etmaal. Dat getal hebben de onderzoekers nu bijgesteld naar 8177.

1 dag geleden
Aantal opgenomen coronapatiënten stijgt tot boven de 1700

ROTTERDAM (ANP) - Ziekenhuizen behandelen momenteel 1738 coronapatiënten. Dat zijn er 86 meer dan op zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandag.

1 dag geleden
UNICEF legt 520 miljoen spuiten klaar voor coronavaccinaties

NEW YORK (ANP) - UNICEF ​​legt nog dit jaar 520 miljoen injectiespuiten klaar voor mogelijke coronavaccinaties. "Dit is om ervoor te zorgen dat de benodigde spuiten in de landen beschikbaar zijn voordat de vaccins arriveren", zei het VN-Kinderfonds maandag.

1 dag geleden
Moskou begint snel met massale vaccinaties tegen corona

MOSKOU (ANP/DPA) - In de Russische hoofdstad Moskou gaan de komende maanden massale vaccinaties tegen het coronavirus van start. Dat begint tussen december en januari, schreef burgemeester Sergej Sobjanin maandag op zijn blog.

1 dag geleden
'Kwart miljoen sterfgevallen door coronavirus in Europa'

PARIJS (ANP/AFP) - In het bijna 750 miljoen inwoners tellende werelddeel Europa zijn volgens statistieken die het Franse persbureau AFP heeft geraadpleegd, inmiddels meer dan 250.000 mensen overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Er zijn volgens de cijfers 7,3 miljoen besmettingen geregistreerd in het werelddeel.

2 dagen geleden
Noordrijn-Westfalen stelt 80 ic-bedden beschikbaar voor Nederland

DÛSSELDORF (ANP/DPA) - In de aan Nederland grenzende Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn momenteel tachtig bedden in 48 ziekenhuizen beschikbaar voor de intensieve medische zorg van Nederlandse Covid-19 patiënten. Dit heeft het Duitse ministerie van Volksgezondheid tegen het Duitse persbureau DPA gezegd.

2 dagen geleden