Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer duizenden handtekeningen onder petitie voor behoud KLM-baas

Weer duizenden handtekeningen onder petitie voor behoud KLM-baas

AMSTELVEEN (ANP) - Een nieuwe petitie om KLM-baas Pieter Elbers te behouden voor de luchtvaartmaatschappij is een paar dagen tijd ruim 7500 keer ondertekend. KLM maakte donderdag bekend dat Elbers "na goed overleg" niet op zal gaan voor een derde termijn in 2023.

De initiatiefnemers van de petitie willen dat het kabinet als aandeelhouder van Air France-KLM onderzoekt waarom Elbers moet vertrekken. Ook moet er een poging worden gedaan het vertrek te herzien. "Pieter Elbers heeft de KLM door extreem moeilijke tijden heen geloodst en is zeer populair binnen de organisatie en daarbuiten", stellen de initiatiefnemers.

Bij KLM werken circa 27.000 medewerkers. Vanwege de crisis moesten er circa 6000 mensen vertrekken. Dat gebeurde veelal via een vrijwillige vertrekregeling.

Ook in 2019 was er al eens een petitie om de populaire KLM-topman te behouden voor de maatschappij. Destijds was het onzeker of Elbers op mocht voor een tweede termijn. Zeker 25.000 medewerkers en andere mensen die Elbers een warm hart toedragen, riepen destijds op om de topman voor KLM te behouden.

Tussen Elbers en topman van Air France-KLM Ben Smith zou het niet helemaal boteren. De Canadees zou hervormingen willen doorvoeren om de samenwerking tussen Air France en KLM te verbeteren. Elbers wordt gezien als een sta-in-de-weg bij de plannen van het moederbedrijf om de structuur te wijzigen. Elbers lag meermaals dwars bij plannen die de autonomie van KLM zouden inperken.

Meer uit Financieel

Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

51 minuten geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

1 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

1 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

11 uur geleden
Beurzen New York positief het weekend in na sterk banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten het weekend ingegaan. Beleggers zagen in het nieuwe banenrapport van de Amerikaanse overheid nieuw bewijs dat de Verenigde Staten een recessie ontlopen, ondanks de reeks renteverhogingen waarmee de Federal Reserve de hoge inflatie bestrijdt.

11 uur geleden
Krant: leidinggevenden OpenAI bezorgd over gedrag topman

WASHINGTON (ANP) - Een groep leidinggevenden bij OpenAI uitte voor het plotse ontslag van topman Sam Altman zorgen over zijn gedrag. Ze spraken van psychologisch misbruik dat voor chaos en vertragingen zorgde binnen de start-up in kunstmatige intelligentie, schrijft The Washington Post op basis van ingewijden. Altman zou volgens de managers mensen tegen elkaar hebben uitgespeeld op een manier die voor een verziekte werksfeer zorgde, schrijft de krant.

12 uur geleden
Akkoord binnen EU over weren Russisch gas uit pijpleidingen

BRUSSEL (ANP) - EU-landen en het Europees Parlement zijn het eens geworden over nieuwe regels die het voor lidstaten mogelijk maken om Russisch gas te weren uit hun nationale pijpleidingen. Op die manier wil de Europese Unie zich kunnen verdedigen tegen de inzet van gas als economisch wapen door de Russen.

12 uur geleden