Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer doden tijdens noodweer in Zuid-Frankrijk

Weer doden tijdens noodweer in Zuid-Frankrijk

PARIJS (ANP/DPA) - Tijdens zware onweersbuien in het zuiden van Frankrijk zijn zaterdag minstens twee mensen om het leven gekomen. Diverse Franse media melden dat er door het noodweer in meerdere departementen sprake is van overstromingen. 15.000 huishoudens zaten zaterdagavond zonder stroom.

De afgelopen maanden is het zuiden van Frankrijk diverse malen getroffen door hevig noodweer en overstromingen. Daarbij vielen meerdere dodelijke slachtoffers. Begin december kwamen drie reddingswerkers tijdens slecht weer om bij een helikoptercrash in de buurt van Zuid-Franse plaats Marseille. Ze waren op weg naar het departement Var vanwege overstromingen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Indonesië staakt zoektocht naar slachtoffers vliegramp

JAKARTA (ANP/RTR/DPA) - Indonesië stopt met het zoeken naar slachtoffers van de recente vliegtuigcrash met 62 doden. De zoektocht naar de tweede zwarte doos van de Boeing 737-500 van Sriwijaya Air gaat wel door.

19 minuten geleden
Merkel: lockdowns beginnen vruchten af te werpen

BERLIJN (ANP/DPA) - De vele inspanningen tegen het coronavirus en de lockdowns beginnen hun vruchten af te werpen, volgens de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Het aantal nieuwe besmettingen daalt en het is dus de moeite waard, zo constateert ze. Maar Merkel noemde daarnaast het nog steeds hoge aantal sterfgevallen de keerzijde van de medaille. Bovendien vormen nieuwe varianten van het virus mogelijk een groot gevaar.

1 uur geleden
Biden komt op eerste dag na aantreden met reeks 'coronadecreten'

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden maakt haast met het opvoeren van de strijd tegen het coronavirus. Zijn medewerkers zeggen dat hij donderdag tien presidentiële bevelen zal uitvaardigen die verband houden met de pandemie. Hij zou onder meer het dragen van mondkapjes verplicht willen stellen op luchthavens en in sommige treinen, bussen en vliegtuigen.

1 uur geleden
Washington dankt WHO en belooft te betalen

WASHINGTON (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De nieuwe regering van de Verenigde Staten bedankt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor de leidende rol in de strijd tegen het coronavirus en belooft alles te betalen waartoe de VS verplicht zijn. De Amerikaanse 'topimmunoloog' en topambtenaar Anthony Fauci zei dit in een boodschap aan de WHO. Hij zei ook dat de VS nu wél meedoen aan het vaccinatieproject Covax waarmee 92 landen samenwerken voor wereldwijde inenting tegen het virus. President Trump wilde daar niet aan meedoen.

2 uur geleden
Duitsland wil grenssluitingen voorkomen

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - Duitsland wil dat de Europese landen heel nauw samenwerken om coronabesmettingen terug te dringen en nieuwe varianten van het virus te bestrijden. Berlijn hoopt dat grenssluitingen achterwege kunnen blijven dankzij intensieve samenwerking. Dat is de boodschap van regeringscoördinator of 'Kanzleramtchef' Helge Braun, op de dag dat Europese leiders online een topconferentie houden over de bestrijding van het coronavirus.

3 uur geleden
'Diplomatiek conflict over status EU-ambassadeur Londen'

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk weigert de EU-ambassadeur in Londen dezelfde volwaardige diplomatieke status te verlenen als ambassadeurs van landen. Dat besluit valt slecht in Brussel, bericht de BBC donderdag. Buitenlandchef Josep Borrell van de EU zou de kwestie vorig jaar al hebben aangekaart bij de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab.

3 uur geleden
Overlast door watersnood en sneeuwval in Verenigd Koninkrijk

MANCHESTER (ANP) - Een zware storm heeft op meerdere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk geleid tot overstromingen. De bewoners van zo'n 2000 woningen in het gebied Greater Manchester worden geëvacueerd, berichten Britse media. Inwoners hebben daar naast watersnood ook nog te maken met zware sneeuwval.

4 uur geleden