Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer doden tijdens noodweer in Zuid-Frankrijk

Weer doden tijdens noodweer in Zuid-Frankrijk

PARIJS (ANP/DPA) - Tijdens zware onweersbuien in het zuiden van Frankrijk zijn zaterdag minstens twee mensen om het leven gekomen. Diverse Franse media melden dat er door het noodweer in meerdere departementen sprake is van overstromingen. 15.000 huishoudens zaten zaterdagavond zonder stroom.

De afgelopen maanden is het zuiden van Frankrijk diverse malen getroffen door hevig noodweer en overstromingen. Daarbij vielen meerdere dodelijke slachtoffers. Begin december kwamen drie reddingswerkers tijdens slecht weer om bij een helikoptercrash in de buurt van Zuid-Franse plaats Marseille. Ze waren op weg naar het departement Var vanwege overstromingen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Poetin stuurt grondwetshervormingen naar Russisch parlement

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft maandag voorstellen ingediend die de macht van de president in de toekomst moeten inperken. Het gaat om een pakket eerder aangekondigde grondwettelijke hervormingen, die naar verwachting snel worden goedgekeurd in het Russische parlement.

22 minuten geleden
'Impeachment Trump is aanslag op grondwet VS'

WASHINGTON (ANP/RTR) - Advocaten van de Amerikaanse president Donald Trump hebben in de Senaat beklemtoond dat de beschuldigingen tegen Trump geen steek houden en een aanslag vormen op de grondwet en de democratische instellingen. De aanklachten zijn het gevolg van een oneerlijk door Democraten in gang gezet proces, aldus de raadslieden, en ze zouden daarom zo snel mogelijk door de Senaat moeten worden afgewezen.

41 minuten geleden
Doden door noodweer in Spanje, op veel plekken overlast

ÁVILA (ANP) - Door het noodweer in Spanje zijn op verschillende plekken drie mensen om het leven gekomen. Dat meldt El País maandag. Een man overleed in de plaats Ávila nadat hij op zijn hoofd werd geraakt door een rondvliegende dakpan. Een andere man kwam in de provincie Asturië om het leven toen hij werd aangereden terwijl hij zijn sneeuwkettingen aan het bevestigen was en ook een dakloze vrouw stierf door het noodweer. Zij bezweek in een park in de gemeente Gandia, onder Valencia, tijdens haar slaap.

1 uur geleden
Doden en gewonden door instorten tribune in Ethiopië

GONDAR (ANP/AFP) - Een houten tribune heeft het begeven tijdens een religieuze plechtigheid in de historische Ethiopische stad Gondar. Daardoor zijn zeker drie doden en tientallen gewonden gevallen.

2 uur geleden
Catalaanse politicus Junqueras in beroep bij EU-hof

LUXEMBURG (ANP) - De Catalaanse separatist Oriol Junqueras heeft bij het Gerecht van de EU, onderdeel van het Europees Hof van Justitie, beroep aangetekend tegen de beslissing van het Europees Parlement om zijn status als lid van het parlement niet te erkennen. Ook vraagt hij het hof om maatregelen tegen dat besluit, tot de rechters in Luxemburg definitief uitspraak hebben gedaan. Dat heeft een woordvoerder van het hof bekendgemaakt.

3 uur geleden
Poetin vervangt machtige procureur-generaal

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin vervangt de machtige procureur-generaal Joeri Tsjajka. De 68-jarige Tsjajka was sinds 2006 de hoogste aanklager van Rusland. Het Kremlin meldt dat hij wordt overgeplaatst naar een "andere functie", zonder daarover in detail te treden.

3 uur geleden
Partij stapt uit Noorse coalitie om terugkeer jihadbruid

OSLO (ANP/AFP/RTR) - De Vooruitgangspartij stapt uit de Noorse coalitie, vanwege de terugkeer uit Syrië van een vrouw die lid is geweest van terreurbeweging Islamitische Staat. Dat maakt de Noorse minister van Financiën, Siv Jensen, bekend.

4 uur geleden