Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer demonstraties bij intochten Sinterklaas

Weer demonstraties bij intochten Sinterklaas

INTOCHT SINTERKLAASRIJSWIJK/HEERHUGOWAARD (ANP) - Actievoerders demonstreren zaterdag weer tegen Zwarte Piet bij de intocht van Sinterklaas in Heerhugowaard en Rijswijk (Zuid-Holland). In beide plaatsen zijn protesten aangemeld van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). De betogers hebben een plek aangewezen gekregen langs de route.

In Rijswijk kunnen ze tussen 13.30 en 14.30 uur terecht op de parkeerplaats bij het oude stadhuis aan de Generaal Spoorlaan. Andere demonstraties tijdens de intocht zijn niet toegestaan. De actievoerders moeten zich houden aan bepaalde regels. Zo mogen ze geen gezichtsbedekkende kleding dragen, geen stokken meenemen en niemand beledigen. De burgemeester roept iedereen op om de intocht en alle feestelijkheden "veilig, vreedzaam en gezellig" te laten verlopen.

In Heerhugowaard arriveert de goedheiligman rond 12.00 uur. De gemeente heeft niet bekendgemaakt waar de actievoerders van KOZP mogen staan.

Meer uit Binnenland

Nederland roept Israël op uitspraak VN-hof over Rafah na te leven

DEN HAAG (ANP) - Nederland "respecteert" de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof, dat Israël heeft opgedragen het offensief in Rafah te stoppen, en roept op die na te leven. Dat laat een woordvoerder van demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) weten. Uitspraken van het VN-hof zijn bindend voor de betrokken partijen, zegt hij.

17 minuten geleden
Rechter: hoogleraar UM terecht ontslagen om verdachtmakingen

MAASTRICHT (ANP) - De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag de arbeidsovereenkomst van de Universiteit Maastricht (UM) met een hoogleraar ontbonden. Dat gebeurde op verzoek van de UM. Volgens de rechtbank heeft de hoogleraar verwijtbaar gehandeld door een collega vals te beschuldigen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

1 uur geleden
Tien Nederlanders gewond door instorten beachclub Mallorca

DEN HAAG (ANP) - Door het instorten van de beachclub op Mallorca donderdagavond zijn zeker tien Nederlanders gewond geraakt. Dat meldt een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze zijn naar verluidt niet levensbedreigend gewond.

2 uur geleden
Petitie boekenbranche tegen hogere btw 77.000 keer ondertekend

DEN HAAG (ANP) - De petitie waarmee de boekensector protesteert tegen de voorgenomen verhoging van het btw-tarief op boeken is na iets meer dan twee dagen ruim 77.000 keer ondertekend. De petitie is sinds woensdag online te vinden via boekenpetitie.nl.

3 uur geleden
Onduidelijkheid over aantal gewonde Nederlanders op Mallorca

DEN HAAG (ANP) - Het is nog onduidelijk hoeveel Nederlanders gewond zijn geraakt bij het instorten van een beachclub op Mallorca. Er circuleren wisselende getallen.

5 uur geleden
NAVO-top volgend jaar juni in World Forum in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De top van de NAVO wordt volgend jaar van 24 tot en met 26 juni in Den Haag gehouden. De leiders van de 32 lidstaten van het Atlantische bondgenootschap komen bijeen in het World Forum, maakte demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) vrijdag bekend.

5 uur geleden
Kabinet steunt plan om beschermde status van wolf af te zwakken

DEN HAAG (ANP) - Nederland steunt het voorstel van de Europese Commissie om de beschermde status van de wolf af te zwakken. Demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur) zei vrijdag dat ze akkoord gaat als er in juni of juli over wordt gestemd. Het is nog niet precies bekend wanneer er over wordt gestemd.

6 uur geleden