Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer bestuurder weg bij Schiphol

Weer bestuurder weg bij Schiphol

AMSTERDAM (ANP) - Luchthavenuitbater Schiphol Group ziet weer een bestuurder vertrekken. Directeur Schiphol Commercial Jan Willem Weissink vertrekt per 1 maart bij de luchthavenexploitant. Hij is de tweede bestuurder in dit prille jaar die zijn vertrek aankondigt.

Weissink gaat aan de slag als topman van Reggeborgh Vastgoed. Hij was vijf jaar directeur van de vastgoeddivisie van Schiphol. Toen die in oktober 2020 werd samengevoegd met andere Schiphol-divisies werd hij als bestuurder verantwoordelijk voor alle commerciƫle activiteiten van het luchthavenbedrijf. Schiphol is de zoektocht naar een opvolger inmiddels begonnen.

Afgelopen week werd ook al het vertrek van bestuurder Birgit Otto aangekondigd. Zij is voor de operatie op de luchthaven verantwoordelijk. Otto verlaat de Schiphol Group per 1 juni. Daarmee stopt ze een paar maanden voor het aflopen van haar tweede en tevens laatste termijn. Otto was 21 jaar in dienst van Schiphol, waarvan acht jaar in het management board van de luchthaven. Weissink is daar overigens geen lid van.

Het afscheid van Otto hangt samen met een reorganisatie die Schiphol heeft doorgevoerd. Na haar vertrek zal het management board nog maar bestaan uit drie in plaats van vier leden. Naast topman Dick Benschop zijn dit operationeel directeur Hanne Buis, die een deel van de werkzaamheden van Otto op haar bord krijgt, en financieel eindverantwoordelijke Robert Carsouw.

Meer uit Financieel

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

HOUSTON (ANP/RTR) - Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak. Geen van de initiatiefvoorstellen, ingediend door het activistische beleggerscollectief Follow This, kreeg meer dan 36 procent van de stemmen.

1 uur geleden
Damrak kleurt rood in aanloop naar stemming schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op Beursplein 5 heeft de handelsdag woensdag met een verlies afgesloten. De algehele stemming op de Europese beursvloeren bleef terughoudend. Beleggers zijn vooral benieuwd of het Amerikaanse Congres de pas gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond zal goedkeuren. Vooral binnen de Amerikaanse Republikeinse partij lijkt het verzet toe te nemen tegen de deal, die naar verwachting vannacht in stemming wordt gebracht.

3 uur geleden
VS en EU ijveren voor gedragscode AI-bedrijven

LULEA (ANP/RTR/AFP) - De Verenigde Staten en Europese Unie moeten er bij techbedrijven op aandringen dat ze een gedragscode over kunstmatige intelligentie (AI) gaan volgen, zei Eurocommissaris Margrethe Vestager. De EU werkt weliswaar aan wetgeving die de risico's van baanbrekende technologie moet beperken. Maar de ontwikkelingen gaan zo snel dat bedrijven als OpenAI, Google en Microsoft zichzelf al zouden moeten reguleren om schadelijke maatschappelijke gevolgen van AI tegen te gaan.

3 uur geleden
Staatsagent: KLM schond afspraken, gezag overheid geschaad

DEN HAAG (ANP) - Het gezag van de overheid heeft schade opgelopen doordat KLM, tot dusver ongestraft, de voorwaarden voor staatssteun tijdens de coronacrisis schond. Dat schrijft staatsagent Jeroen Kremers, door het kabinet aangewezen om mee te kijken bij KLM zolang het bedrijf overheidssteun genoot, in zijn vijfde en laatste rapport.

4 uur geleden
Wall Street daalt in afwachting stemming over schuldendeal

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag omlaag. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Vooral binnen de Republikeinse partij lijkt het verzet tegen de deal toe te nemen.

5 uur geleden
Duitse spoorvakbond denkt na over nieuwe stakingen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse vakbond voor spoorpersoneel EVG denkt na over nieuwe stakingen vanwege een slepend arbeidsconflict met Deutsche Bahn. EVG wees dinsdagavond een nieuw cao-voorstel van Deutsche Bahn af. Het staatsspoorbedrijf heeft vervolgens op zijn beurt een uitnodiging van de bond voor verdere onderhandelingen afgewezen.

6 uur geleden
Winning Portugese lithium voor stekkerauto's stap dichterbij

LISSABON (ANP/RTR) - De ontginning van lithium voor stekkerauto's en andere elektrische toepassingen in Portugal is een stap dichterbij gekomen. Het Britse mijnbouwbedrijf Savannah Resources heeft een positief oordeel gekregen van een Portugese toezichthouder over de verwachte impact op het milieu van een lithium-mijn in het noorden van Portugal. Het bedrijf spreekt van "een belangrijke mijlpaal" voor het project in de streek Barroso.

6 uur geleden