Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer agenten opgepakt in Marseille na rellen van begin juli

Weer agenten opgepakt in Marseille na rellen van begin juli

MARSEILLE (ANP/AFP) - In Marseille zijn vijf politieagenten aangehouden naar aanleiding van de dood van een 27-jarige man, Mohammed Bendriss, tijdens hevige onlusten begin juli in die stad. De vijf zijn lid van een elite-eenheid van de politie en getraind in het bestrijden van terrorisme en rellen die RAID wordt genoemd (Onderzoek, Assistentie, Interventie en Afschrikking). Het slachtoffer was getrouwd en vader van een kind en had niets met de rellen te maken.

Hij reed in de nacht van 1 op 2 juli op een scooter toen hij bij zijn woning onwel werd en overleed. Op het stoffelijk overschot is een spoor gevonden waaruit blijkt dat hij mogelijk zou zijn geraakt door een soort flashball uit een wapen waarmee de RAID is uitgerust om rellen te bestrijden. Een reeks andere agenten moet dinsdagmiddag verschijnen om een getuigenis af te leggen.

Bij de Franse politie heerst onrust over de aanhouding van agenten die zijn ingezet bij de bestrijding van de hevige onlusten en grootschalige vernielingen van 27 juni tot half juli. Er zijn 3300 mensen gearresteerd en er is voor zeker 650 miljoen euro schade.

Eerder is een agent van de speciale Anti-criminele brigade (BAK) in voorlopige hechtenis geplaatst na beschuldigingen van geweldpleging tijdens het neerslaan van de ongeregeldheden. In Marseille meldden zich zeshonderd agenten uit protest ziek. Het leidde tot wrijvingen tussen het hoofd van de politie en de minister van Binnenlandse Zaken.

Meer uit Buitenland

Von der Leyen wil aparte commissaris voor Defensie

STRAATSBURG (ANP) - Ursula von der Leyen wil de komende vijf jaar een "echte Europese Defensie-unie" opbouwen. Als ze later donderdag wordt herkozen als voorzitter van de Europese Commissie, gaat ze een commissaris voor Defensie benoemen.

6 uur geleden
Zeven doden door brand in appartement in Nice

NICE (ANP/AFP) - Een brand in de Franse stad Nice heeft aan zeven mensen het leven gekost. Drie gewonden liggen in het ziekenhuis. Een van hen is met "grote spoed" naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer. Er is mogelijk sprake van brandstichting.

7 uur geleden
CNN: Pelosi vertelt Biden dat hij Trump niet kan verslaan

WASHINGTON (ANP) - De Democrate Nancy Pelosi, voormalig voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft president Joe Biden verteld dat uit peilingen blijkt dat hij Donald Trump niet kan verslaan. Dat meldt CNN.

9 uur geleden
Vance accepteert Republikeinse nominatie voor vicepresidentschap

MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse senator James David Vance uit Ohio, beter bekend als J.D. Vance, heeft in een speech voor de Republikeinse conventie in Milwaukee de nominatie van zijn partij voor het vicepresidentschap aanvaard. Oud-president Donald Trump had maandag al op zijn sociaal medium Truth Social aangekondigd dat Vance zijn running mate wordt. Als Trump wint in november, wordt Vance (39) vicepresident.

10 uur geleden
NASA stuurt dure robot toch niet naar de maan

HOUSTON (ANP/DPA) - NASA stuurt toch geen rover, een rijdende robot, naar de zuidpool van de maan om er water te zoeken. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. De kosten van de missie liepen te hoog op.

10 uur geleden
VS-senator Menendez ontkent mediaberichten over zijn opstappen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Democratische senator Bob Menendez ontkent dat hij van plan is af te treden nu hij schuldig bevonden is aan corruptie. Eerder op woensdag had de nieuwszender NBC News gemeld dat Menendez mensen in zijn directe omgeving heeft verteld dat hij zal aftreden als senator vanwege zijn veroordeling.

11 uur geleden
Europese top van EU en buurlanden test ook relatie met Britten

WOODSTOCK (ANP) - Migratie en de hulp aan Oekraïne zijn opnieuw belangrijke thema's op de vierde top van de Europese Politieke Gemeenschap. Maar de vergadering op het Engelse kasteel Blenheim, de geboorteplaats van Winston Churchill, wordt onverwacht ook een test voor een nieuwe relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa na de Brexit van 2020.

11 uur geleden