Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer aanhoudingen bij protesten Wit-Rusland

Weer aanhoudingen bij protesten Wit-Rusland

MINSK (ANP/DPA) - Opnieuw zijn er in de Wit-Russische hoofdstad Minsk talrijke betogers opgepakt. Vooral vrouwen en studenten hebben tegen het regime van president Aleksandr Loekasjenko gedemonstreerd. De politie en andere veiligheidsdiensten zijn uitgerukt om de betoging in de kiem te smoren met afzettingen en het afvoeren van betogers in tientallen arrestantenbusjes.

Het is onduidelijk hoeveel mensen zijn opgepakt. Sinds Loekasjenko claimt 9 augustus de presidentsverkiezingen te hebben gewonnen met 80 procent van de stemmen zijn er veel betogingen tegen zijn bewind, vooral op zaterdag. De werkelijke winnaar zou destijds de inmiddels Litouwen uitgeweken oppositieleider Svetlana Tichanovskaja zijn.

Die liet zaterdag weten dat "de solidariteit van vrouwen en studenten een schitterende kracht vormen" in de oppositie tegen Loekasjenko, Hij regeert al met harde hand sinds 1994 en wint telkens de verkiezingen met een grote meerderheid. De oppositie wijt dat aan verkiezingsfraude.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

België in volle vaart richting plafond van de intensive care

BRUSSEL (ANP) - In België is van een kentering in de opmars van het coronavirus nog niets te zien. Het aantal besmettingen blijft razendsnel stijgen. Als dat zo doorgaat overstromen de intensivecareafdelingen binnen een week, zegt viroloog Steven Van Gucht van de Belgische tegenhanger van het RIVM. Daardoor lijken de Belgische regeringen die zich vrijdagmiddag over de crisis buigen niet onder strengere maatregelen uit te kunnen.

5 minuten geleden
Moskou stelt inwoners coronavaccinatie in vooruitzicht

MOSKOU (ANP/RTR) - De autoriteiten in de Russische hoofdstad Moskou hopen volgende maand op grote schaal inwoners te kunnen vaccineren tegen het coronavirus. Locoburgemeester Anastasia Rakova van de metropool zegt volgens Russische media dat al voorbereidingen worden getroffen. Enkele duizenden mensen uit risicogroepen zouden al zijn ingeënt.

1 uur geleden
Hongarije praat met China en Rusland over coronavaccins

BOEDAPEST (ANP/RTR) - De Hongaarse premier Viktor Orbán verwacht dat zijn land in april de "overwinning over de coronapandemie" kan uitroepen. Orbán zei op de staatsradio dat de eerste lading vaccins tegen het virus eind december of begin januari wordt verwacht. Zijn regering praat ook met China en Rusland over het aanschaffen van dergelijke middelen. Dat betekent volgens de premier dat in het voorjaar mogelijk gekozen kan worden uit twee of drie vaccins.

2 uur geleden
'Man (47) aangehouden na bloedbad Nice'

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - De Franse autoriteiten hebben een 47-jarige man aangehouden vanwege de aanslag in Nice. Hij zou in contact hebben gestaan met de man die drie mensen ombracht in die zuidelijke kuststad, berichten Franse media op basis van anonieme bronnen. De veertiger is aangehouden zodat hij verder verhoord kan worden.

3 uur geleden
Trump en Biden voor laatste campagneweekend naar Midden-Westen

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden gaan op de laatste vrijdag voor de presidentsverkiezingen naar het Midden-Westen van de Verenigde Staten. Daar voeren ze campagne in belangrijke staten waar geen van de kandidaten zeker lijkt te zijn van een overwinning.

3 uur geleden
Wederom recordaantal besmettingen in Duitsland

BERLIJN (ANP/RTR) - In Duitsland is voor de derde dag op rij een recordaantal nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. In het afgelopen 24 uur kwamen er 18.681 gevallen bij, meldt het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse equivalent van het RIVM.

5 uur geleden
Nieuw-Zeeland stemt voor legaliseren euthanasie

WELLINGTON (ANP) - Nieuw-Zeeland heeft in een referendum eerder deze maand voor het legaliseren van euthanasie gestemd. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag die de Kiesraad van het land vrijdag gepubliceerd heeft. De wet, die vanaf november 2021 in werking treedt, staat terminale mensen die minder dan zes maanden te leven hebben toe euthanasie aan te vragen.

8 uur geleden