Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weekgemiddelde positieve coronatests daalt nog steeds

Weekgemiddelde positieve coronatests daalt nog steeds

BILTHOVEN (ANP) - Het weekgemiddelde van het aantal positieve coronatests daalt voor de vijfde dag op rij. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft woensdag 60.291 positieve coronatests geregistreerd. Dat zijn er zo'n 14.000 minder dan woensdag een week geleden. Het weekgemiddelde daalt naar gemiddeld 59.322 positieve tests per dag. Dinsdag lag dit gemiddelde op 61.322.

Het aantal coronabesmettingen steeg na carnaval en de versoepelingen van de coronaregels ongeveer twee weken op rij. De afgelopen vier dagen daalde het aantal bevestigde besmettingen en het weekgemiddelde. Daarmee is de corona-opleving mogelijk voorbij.

In Amsterdam werden 2687 besmettingen vastgesteld, wederom het hoogste aantal van alle gemeentes in Nederland. Rotterdam telde 1591 positieve coronatesten en Utrecht 1471. Daarna volgden Den Haag (1309), Groningen (1058) en Enschede (871). De gemeente met het laagste aantal besmettingen was Renswoude in de provincie Utrecht. Daar testten vier mensen positief.

Het RIVM kreeg elf meldingen binnen van mensen die zijn overleden aan hun coronabesmetting. Onder meer de gemeentes Apeldoorn, Deventer en Súdwest-Fryslân registreerden een coronadode. Dat ze nu zijn gemeld, wil niet zeggen dat de overledenen in de afgelopen dag zijn gestorven.

Meer uit Gezond

Tweede Kamer wil verzorgingshuis terug voor ouderen

DEN HAAG (ANP) - Ouderen moeten weer naar een soort zorgvoorziening kunnen tussen thuis en het verpleeghuis. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde dinsdag een oproep aan het volgende kabinet om "werk te maken" van de herintroductie van zogenoemde verzorgingshuizen.

17 uur geleden
IKNL: steeds meer geld gaat naar kankermedicijnen

UTRECHT (ANP) - Steeds meer geld gaat naar kankermedicijnen, meldt het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) dinsdag. In 2012 ging een kwart van het totale geneesmiddelenbudget naar middelen tegen kanker. In 2021 was dat meer dan de helft van de totale uitgaven. En de hoogte van het totale geneesmiddelenbudget stijgt ook.

17 uur geleden
Voedingscentrum: werkgevers kennen regels over kolven slecht

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers zijn slecht op de hoogte van de regels over borstvoeding geven of kolven onder werktijd. Ook voldoen kolfruimtes op het werk over het algemeen niet aan de wettelijke eisen. Die conclusies trekt het Voedingscentrum op basis van een enquête onder ruim 800 leidinggevenden en mensen die over personeelszaken beslissen.

1 dag geleden
Nieuwe crisisorganisatie staat klaar voor toekomstige pandemieën

BILTHOVEN (ANP) - Een nieuwe crisisorganisatie staat voortaan klaar om binnen 48 uur de leiding te nemen als er ooit weer een pandemie uitbreekt in Nederland zoals in 2020 gebeurde. "We dachten destijds dat we goed voorbereid waren, maar eerlijk gezegd waren we dat niet", zei demissionair zorgminister Ernst Kuipers bij de lancering van de zogenoemde Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding (LFI).

1 dag geleden
Nobelprijs Geneeskunde naar ontwikkelen mRNA-vaccins tegen corona

STOCKHOLM (ANP) - De Nobelprijs voor de Geneeskunde gaat dit jaar naar de Hongaarse Katalin Karikó en de Amerikaan Drew Weissman. Zij krijgen de belangrijke wetenschapsprijs voor hun onderzoek waardoor "effectieve mRNA-vaccins tegen covid-19" konden worden ontwikkeld.

1 dag geleden
Vakbonden vinden het eindbod in cao jeugdzorg onvoldoende

UTRECHT (ANP) - Vakbonden FNV, CNV en FBZ vinden het eindbod gedaan voor de cao in de jeugdzorg onvoldoende. Met die boodschap gaan de vakbonden daarom maandag terug naar hun leden. Zij mogen vervolgens over dit eindbod van de brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland stemmen.

2 dagen geleden
Nederlandse vrouwen krijgen relatief vaak kanker, mede door roken

UTRECHT (ANP) - Nederlandse vrouwen gingen in de jaren zestig en zeventig massaal aan de sigaret, nu krijgen ze "opvallend meer longkanker" dan vrouwen uit de meeste andere Europese landen. Dat signaleert het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Het centrum meldt op basis van recente Europese cijfers dat Nederland vooral door roken in het verleden hoog staat op de lijst van landen waar vrouwen het vaakst getroffen worden door een vorm van kanker: op plaats drie, na Noorwegen en Denemarken.

2 dagen geleden