Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weekgemiddelde coronagevallen verder gedaald

Weekgemiddelde coronagevallen verder gedaald

BILTHOVEN (ANP) - Het gemiddeld aantal nieuwe coronagevallen van de afgelopen week is donderdag gedaald tot 4567, het laagste aantal sinds 9 maart.

Het weekgemiddelde daalt hiermee voor de elfde dag op rij. In de afgelopen zeven dagen zijn 31.970 positieve tests gemeld.

Tussen woensdagochtend en donderdagochtend registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 4688 positieve test. Dat zijn er 103 meer dan een dag eerder, maar ruim 1300 minder vergeleken met vorige week donderdag.

Sterfgevallen

Het aantal vastgestelde sterfgevallen door corona steeg het afgelopen etmaal met achttien. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Woensdag werden vijftien overlijdens geregistreerd.

Afgelopen etmaal werden de meeste coronagevallen vastgesteld in Rotterdam, in totaal 297. Amsterdam telde 224 nieuwe gevallen en Den Haag 147. Ook in Venlo (87) en Eindhoven (82) kwamen relatief veel nieuwe coronabesmettingen aan het licht.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 1,6 miljoen mensen in Nederland positief getest. Van meer dan 17.500 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden.

Meer uit Gezond

Oud-minister Kuipers haalt uit naar bestuurders kinderhartcentra

DEN HAAG (ANP) - Oud-minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid haalt in een interview in NRC hard uit naar de bestuurders van de kinderhartcentra die zijn besluit om deze specialistische zorg te centraliseren via de rechter hebben kunnen terugdraaien. Volgens hem gaat het ze alleen maar om hun eigen geld en status en niet om de patiënten. Ze moeten "zich schamen tot in hun bilnaad", citeert de krant hem.

1 dag geleden
Mogelijk stapje in de bestrijding van de symptomen van ALS

AMSTERDAM (ANP) - De Europese medicijnwaakhond EMA geeft zijn fiat aan een middel dat de symptomen van amyotrofische laterale sclerose (ALS) bestrijdt. De gevolgen van de ziekte, die tot verlamming leidt en niet te genezen is, kunnen volgens het EMA in een aantal gevallen worden behandeld met Qalsody van Biogen Nederland B.V.

1 dag geleden
Chiropractoren zonder vergunning met röntgen in de weer

DEN HAAG (ANP) - Chiropractoren gebruiken nogal eens röntgentoestellen zonder dat ze daar een vergunning voor hebben, constateert de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). De 'krakers' mogen ze niet (meer) toepassen voordat ze dergelijke toestemming hebben gekregen.

2 dagen geleden
AI spoort 40 procent meer poliepen in darmen op

NIJMEGEN (ANP) - Dankzij Artificial Intelligence (AI) ofwel kunstmatige intelligentie kan er 40 procent meer aan poliepen in de darmen worden opgespoord, zo heeft het Radboudumc in Nijmegen vastgesteld. Poliepen kunnen een voorloper zijn van kanker.

3 dagen geleden
Ernst Kuipers duikt op bij universiteit in Singapore

DEN HAAG (ANP) - Ernst Kuipers, voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gaat per 1 mei aan de slag aan de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore. Dat heeft die universiteit donderdag bekendgemaakt. Een woordvoerder van D66 bevestigt dat dit zijn nieuwe baan is.

3 dagen geleden
Verzuim door griep bereikt piek in januari

SON (ANP) - Het aantal nieuwe ziekmeldingen heeft in januari het hoogste punt van het griepseizoen tot nu toe bereikt, melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. In de eerste maand van het jaar kwam het aantal ziekmeldingen uit op 85 per 1000 medewerkers. In voorgaande maanden varieerde dit aantal van 55 in september tot 83 in november 2023. De stijging houdt verband met een toename in het aantal griepgevallen, maar volgens de arbodienst lijkt de piek inmiddels bereikt.

3 dagen geleden
Ook Lidl roept koekjes terug

HUIZEN (ANP) - Ook de Lidl roept koekjes terug, omdat er mogelijk metaaldeeltjes in zitten. Het gaat om Sondey Triple chocolate en McEnnedy Nougatelli met de respectievelijke houdbaarheidsdata 12-12-2024 en 10-12-2024.

3 dagen geleden