Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weekend-lockdowns aan de Côte d'Azur

Weekend-lockdowns aan de Côte d'Azur

NICE (ANP/DPA) - De inwoners van het Franse departement Alpes-Maritimes aan de Côte d'Azur moeten de komende twee weekeinden binnen blijven. Ze mogen alleen voor zeer dringende zaken hun woning uit, zoals voor werk, boodschappen of bezoek aan een arts. Ze mogen wel een uurtje uit hun huisarrest voor een wandeling of sportbeoefening binnen een straal van 5 kilometer van hun huis.

De autoriteiten stellen dat deze lockdowns verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan en de volle ziekenhuizen wat lucht geeft na een stijging van het aantal vastgestelde besmettingen. Er zijn in de regio, vooral in en rond Nice, in een week tijd 588 besmettingen vastgesteld en dat is ongeveer drie keer het nationale gemiddelde.

De draconische maatregel van een totale lockdown thuis is vaker opgelegd in de coronacrisis in Frankrijk. Het is vooral vooral een kwelling voor armere gezinnen die in hoogbouw in kleine flats wonen. In Nice leeft volgens officiële statistieken meer dan een vijfde van de bevolking in bittere armoede. Het is daarmee een van de armere steden in het land waar over het algemeen een grote stad worstelt met een armoedepercentage van 15 procent.

Meer uit Buitenland

Israëlische gijzelaars aan Rode Kruis overgedragen in Gaza

TEL AVIV/DOHA/GAZA (ANP/RTR) - Israëlische gijzelaars zijn door Hamas in de Gazastrook overgedragen aan het Internationale Rode Kruis, aldus Palestijnse functionarissen. Het gaat naar verluidt om tien gijzelaars die door Hamas werden vastgehouden.

18 minuten geleden
Tickets voor liveshows Eurovisie Songfestival uitverkocht

MALMÖ (ANP) - De kaarten voor de halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö zijn uitverkocht. Dat heeft de organisatie dinsdag laten weten op X.

1 uur geleden
Wereldexpo 2030 wordt in de Saudische hoofdstad Riyad gehouden

PARIJS (ANP/RTR) - De Wereldexpo van 2030 wordt gehouden in de Saudische hoofdstad Riyad. Van de 182 leden van de organisatie Bureau International des Expositions stemden 119 op Saudi-Arabië. De Zuid-Koreaanse stad Busan en de Italiaanse hoofdstad Rome moesten het afleggen.

1 uur geleden
Alle bouwvakkers gered uit ingestorte tunnel in India

UTTARKASHI (ANP/RTR) - Reddingswerkers zijn erin geslaagd de 41 bouwvakkers te redden uit een deels ingestorte tunnel in de Indiase staat Uttarakhand. De groep kwam daar op 12 november vast te zitten.

3 uur geleden
Malawi wil duizenden mensen naar Israël sturen voor boerderijwerk

LILONGWE (ANP/RTR) - De regering van Malawi heeft plannen aangekondigd om duizenden mensen naar Israël te sturen om daar op boerderijen te werken. "We denken in eerste instantie aan ongeveer 5000 mensen, daar mikken we nu op", zegt minister van Informatie Moses Kunkuyu tegen de BBC.

4 uur geleden
Finland sluit laatste grensovergang met Rusland

HELSINKI (ANP/RTR) - Finland sluit in de nacht van woensdag op donderdag ook zijn laatste grensovergang met Rusland voor reizigers. Deze blijft vervolgens twee weken dicht. De regering gaf eerder al opdracht tot de sluiting van de andere grensovergangen na een toestroom van immigranten uit derde landen vanuit Rusland.

4 uur geleden
Amerikaans-Israëlisch overleg met Qatar over meer vrijlatingen

TEL AVIV/DOHA (ANP/AFP) - De leiders van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, William Burns, de Israëlische dienst Mossad, David Barnea en de premier van Qatar, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim al-Thani, overleggen dinsdag in Qatar over de overeenkomsten tussen Israël en Hamas. Volgens Israëlische media zouden de strijdende partijen willen praten over een langere wapenstilstand en de vrijlating van meer mensen dan tot dusver was afgesproken. Ze zouden ook spreken over de vraag of er ook andere gijzelaars of gevangenen vrij zouden kunnen komen. Het hoofd van de Egyptische geheime dienst is volgens nieuwszender Al Jazeera ook in Qatar neergestreken.

5 uur geleden