Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Webwinkelconcern Amazon stijgt op lager Wall Street

Webwinkelconcern Amazon stijgt op lager Wall Street

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zijn donderdag wat teruggevallen na de sterke opmars een dag eerder. Amazon wist daarbij te ontsnappen aan de negatieve teneur. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat het webwinkelconcern zijn aandelen gaat splitsen en voor 10 miljard dollar aan eigen aandelen gaat inkopen. Daarnaast verwerkten de markten de nieuwste inflatiegegevens uit de Verenigde Staten.

Het leven voor Amerikanen is in februari opnieuw duurder geworden. De consumentenprijzen in de grootste economie ter wereld stegen met 7,9 procent ten opzichte van een jaar geleden. In januari bereikte de inflatie met 7,5 procent al het hoogste niveau in veertig jaar. De Russische inval in Oekraïne dreigt daarbij de inflatie nog verder aan te jagen, doordat prijzen voor energie, metaal en graan sterk stijgen door de oorlog.

Verder hield de Europese Centrale Bank (ECB) de rente in de eurozone ongewijzigd. De centrale bank versnelde wel de afbouw van het opkopen van obligaties. ECB-president Christine Lagarde waarschuwde ook dat de oorlog in Oekraïne een aanzienlijke impact kan hebben op de economie en inflatie.

Oorlog

Aan die oorlog lijkt daarbij voorlopig geen einde te komen. De ministers van Buitenlandse Zaken van Rusland en Oekraïne overlegden eerder op de dag voor het eerst sinds de uitbraak van de oorlog. Het overleg leverde echter geen resultaat op. Wel toonden beide landen zich bereid de gesprekken een vervolg te geven.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 1,1 procent lager op 32.941 punten. De brede S&P 500 zakte 1,1 procent tot 4233 punten en techgraadmeter Nasdaq daalde 1,5 procent tot 13.045 punten.

Amazon

Amazon steeg 4 procent. De aandeelhouders krijgen voor elk aandeel dat ze bezitten er twintig nieuwe voor terug. De koers van een aandeel Amazon is momenteel zo'n 2800 dollar en dat maakt de aandelen onbereikbaar voor veel kleine beleggers. Als de aandelensplitsing op dit moment zou worden doorgevoerd zou de prijs naar ongeveer 140 dollar gaan, wat zorgt dat ze meer verhandeld kunnen worden. Eerder dit jaar kondigde Google-moeder Alphabet ook al een aandelensplitsing aan.

CrowdStrike dikte ruim 9 procent aan. Het cyberbeveiligingsbedrijf verhoogde zijn verwachtingen na beter dan verwachte resultaten.

Meer uit Financieel

Buitenveldertbaan Schiphol anderhalve week dicht om onderhoud

SCHIPHOL (ANP) - De Buitenveldertbaan op Schiphol is tussen 13 en 22 mei buiten gebruik voor jaarlijks onderhoud, meldt de luchthaven. Voor opstijgende vliegtuigen is de Kaagbaan beschikbaar, die eerder ook al een tijd buiten gebruik was. Binnenkomende vliegtuigen kunnen gebruikmaken van de Schiphol-Oostbaan.

31 minuten geleden
Noodlanding FedEx-Boeing in Istanbul door defect landingsgestel

ISTANBUL (ANP) - Een Boeing-vrachtvliegtuig van pakketbezorger FedEx heeft woensdagochtend een noodlanding gemaakt op Istanbul Airport door een probleem met het landingsgestel. Het voorste deel functioneerde niet.

54 minuten geleden
Zweedse centrale bank verlaagt rente voor het eerst in acht jaar

STOCKHOLM (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Zweedse centrale bank heeft de rente in het land voor het eerst in acht jaar verlaagd. De stap van de Riksbank volgt op de afkoelende inflatie in het Scandinavische land. Bij het vorige rentebesluit hadden de Zweedse beleidsmakers al laten doorschemeren dat de leenkosten in mei of juni waarschijnlijk zouden worden verlaagd.

1 uur geleden
Shell verkoopt grote olieraffinaderij in Singapore

SINGAPORE (ANP) - Shell verkoopt zijn grote olieraffinaderij en petrochemisch park in Singapore aan een bedrijvenconsortium. De verkoop moet voor het einde van dit jaar worden afgerond. Financiële details worden niet gemeld. Persbureau Bloomberg heeft gezegd dat de waarde van de bezittingen rond de 1 miljard dollar zou liggen.

2 uur geleden
Moederbedrijf Albert Heijn stijgt op Damrak na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Supermarktconcern Ahold Delhaize behoorde woensdag tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Het moederbedrijf van Albert Heijn, Delhaize, bol, Etos en Gall & Gall zag de omzet in het eerste kwartaal licht stijgen. De nettowinst nam wel af, mede door hogere kosten in België. Daar verkocht het concern vorig jaar alle eigen Delhaize-filialen aan franchisenemers, wat extra kosten met zich meebracht. De winst viel desondanks hoger uit dan analisten en beleggers hadden verwacht.

2 uur geleden
Brouwer achter Jupiler en Leffe verdient meer door duurder bier

LEUVEN (ANP) - AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, heeft afgelopen kwartaal meer verdiend aan de verkoop van bier als Hertog Jan, Jupiler, Stella Artois, Leffe, Corona en Budweiser. Dit komt mede door hogere prijzen. Mensen kochten vorig jaar minder bier van de brouwer.

3 uur geleden
Winst moederbedrijf Albert Heijn daalt door reorganisatie België

ZAANDAM (ANP) - Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft in het eerste kwartaal een lagere winst geboekt. Het moederbedrijf van Albert Heijn, bol, Etos en Gall & Gall maakte onder andere meer kosten in België. Daar verkocht Ahold Delhaize vorig jaar alle eigen Delhaize-filialen aan franchisenemers, wat extra kosten met zich meebracht.

3 uur geleden