Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wawrinka wint op Roland Garros duel met generatiegenoot Murray

Wawrinka wint op Roland Garros duel met generatiegenoot Murray

PARIJS (ANP) - Stanislas Wawrinka staat in de tweede ronde van Roland Garros. De oud-winnaar was in Parijs met 6-4 6-4 6-2 te sterk voor generatiegenoot en oud-finalist Andy Murray.

De twee maakten er zoals verwacht een wedstrijd van met veel rally's. Maar het was Wawrinka die daarin een stuk constanter was dan Murray. De 39-jarige Zwitser brak direct door de service heen van de 37-jarige Schot en hield die break vast: 6-4.

De tweede set leek qua verloop erg op de eerste. Wawrinka was de meest aanvallende speler, hield het initiatief en liet Murray zwoegen. Opnieuw zorgde een vroege break uiteindelijk de set voor Wawrinka. Op 5-4 serveerde de winnaar van 2015 de set uit.

Handelsmerk

Wawrinka liet daarna niet meer los en bleef met lef spelen. In de eerste game van de derde set brak hij opnieuw de service van Murray. Dat bleek uiteindelijk genoeg voor de winst. Op 5-2 besliste hij de wedstrijd op zijn eerste wedstrijdpunt. Dat deed hij met zijn handelsmerk, de enkelhandige backhand langs de lijn.

In de tweede ronde treft Wawrinka de Brit Cameron Norrie of de Rus Pavel Kotov.

Meer uit Sport

Lucky loser Rus ook in tweede grastoernooi meteen uitgeschakeld

BERLIJN (ANP) - Arantxa Rus is ook bij haar tweede toernooi van dit grasseizoen meteen uitgeschakeld. De beste tennisster van Nederland moest in Berlijn met 3-6 6-2 6-1 haar meerdere erkennen in de Turkse Zeynep Sonmez, de nummer 157 van de wereld. De Zuid-Hollandse staat 99 plekken hoger op de mondiale ranglijst.

1 uur geleden
Sinner kijkt uit naar wedstrijd tegen Griekspoor in Halle

HALLE (ANP) - De Italiaanse tennisser Jannik Sinner heeft zich op positieve wijze uitgesproken over Tallon Griekspoor. De nummer 1 van de wereld is deze week de tegenstander van Griekspoor in de eerste ronde van het grastoernooi van Halle, in Duitsland.

2 uur geleden
Noorse Uno-X Mobility met Kristoff en Cort naar Tour de France

OSLO (ANP) - Wielerploeg Uno-X Mobility start in de Tour de France met de Deen Magnus Cort en de Noor Alexander Kristoff als kopmannen. Zij voeren de selectie van acht renners van het Noorse team aan voor de Ronde van Frankrijk, die op 29 juni van start gaat in Florence in Italië.

2 uur geleden
Meerkampster Broersen beëindigt topsportcarrière

DONGEN (ANP) - Meerkampster Nadine Broersen heeft haar topsportcarrière beëindigd. De 34-jarige atlete kon door een blessure niet deelnemen aan de EK atletiek en had zich niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs.

3 uur geleden
Griekspoor zakt vier plekken na afstaan titel in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor is vier plaatsen gezakt op de wereldranglijst. De beste tennisser van Nederland wist afgelopen weekend zijn titel niet te verdedigen op het grastoernooi van Rosmalen.

7 uur geleden
Golfer DeChambeau opnieuw de beste op US Open

PINEHURST (ANP/RTR) - Golfer Bryson DeChambeau heeft voor de tweede keer de US Open gewonnen. De 30-jarige Amerikaan had over vier dagen één slag minder nodig dan de Noord-Ier Rory McIlroy, eveneens een oud-winnaar.

7 uur geleden
Tennisster Samsonova wint grastoernooi van Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisster Ljoedmila Samsonova heeft het grastoernooi van Rosmalen gewonnen. De als tweede geplaatste Russin was in drie sets te sterk voor Bianca Andreescu uit Canada 4-6 6-3 7-5.

19 uur geleden