Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waterschap Limburg: hoogwaterpiek is voorbij, geen problemen meer

Waterschap Limburg: hoogwaterpiek is voorbij, geen problemen meer

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg verwacht geen problemen meer met hoge waterstanden in het stroomgebied van de Geul. De hoogwaterpiek in de rivier is voorbij, de waterafvoer neemt af en er wordt alleen nog af en toe een bui verwacht, zegt het waterschap.

De mobiele waterkeringen die klaarstonden worden teruggebracht naar de loods. Er zijn controles uitgevoerd bij de Geul, de Voer, de Selzerbeek en de Jeker. Stronken en takken zijn weggehaald zodat het water in de beken en rivieren goed kan doorstromen. De volle waterbuffers lopen de komende tijd gecontroleerd leeg.

Het water in de Geul bereikte een hoog peil door zware regenval in Belgiƫ op vrijdag. Zaterdagochtend werden daarom uit voorzorg twee campings in het dorp Etenaken ontruimd om dreigende wateroverlast. Dat leek ook het vooruitzicht te zijn voor twee campings in Meerssen, maar dat bleek niet nodig. Halverwege de dag konden de campinggasten in Etenaken weer terug naar hun tent of caravan.

Meer uit Binnenland

Rechtstaat veilig bij PVV-kabinet, denkt beoogd minister Bruins

DEN HAAG (ANP) - De rechtstaat is veilig onder het kabinet met de PVV, denkt de aankomende minister Eppo Bruins (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Hij was ooit lid van het CDA, maar stapte vervolgens over naar de ChristenUnie. Een van de redenen daarvan was de deelname van het CDA aan een coalitie met gedoogsteun van de PVV. De afspraken die zijn gemaakt om de rechtstaat te beschermen geven Bruins nu evenwel genoeg vertrouwen om in een kabinet te stappen met de rechts-radicale partij als grootste coalitiepartner.

30 minuten geleden
Inspectie: te veel vervuiling in water, betere bescherming nodig

DEN HAAG (ANP) - In het grondwater en in de rivieren, beken, meren en kanalen zitten te veel schadelijke stoffen. Dat constateert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Het gaat onder meer om stoffen uit mest, PFAS, resten van medicijnen, minieme stukjes kunststof en bestrijdingsmiddelen.

1 uur geleden
CDA wil BBB welkom heten in Europese fractie

BRUSSEL (ANP) - De Europarlementariƫrs van het CDA willen hun BBB-collega's opnemen in hun machtige Europese fractie. Het CDA had aanvankelijk zijn twijfels door eurokritische uitlatingen van BBB'ers tijdens de campagne voor de Europese verkiezingen, maar is "na een stevig gesprek" gerustgesteld. De BBB kan zich opmaken voor toetreding tot de EVP-fractie.

1 uur geleden
Nieuwe spuisluizen Afsluitdijk vertraagd door duikongeval

DEN HAAG (ANP) - Nieuwe spuisluizen in de Afsluitdijk bij Den Oever zijn niet eind 2025, maar eind 2026 af. Dat schrijft demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer. Aanleiding is een ongeluk in 2022 waarbij een duiker om het leven kwam.

2 uur geleden
Slowakije steunt NAVO-kandidatuur Mark Rutte

BRATISLAVA (ANP) - Mark Ruttes nieuwe baan als secretaris-generaal van de NAVO is een stap dichterbij gekomen nu ook Slowakije zijn kandidatuur steunt. Het was een van de laatste landen die nog dwarslagen. Nu moeten alleen Hongarije, dat inmiddels ook lijkt bij te draaien, en Roemeniƫ nog worden overtuigd.

2 uur geleden
TU Eindhoven haalt veel meer vrouwen binnen

EINDHOVEN (ANP) - Op de technische universiteit in Eindhoven, de TUe, is het aantal vrouwelijke wetenschappers dat instroomt, nu gelijk aan het aantal binnenkomende mannelijke collega's. Eerder was maar 30 procent van de nieuwkomers op dergelijke functies vrouw.

2 uur geleden
Defensie zoekt ruimte om te trainen, ook in 'vol' Zuid-Holland

ROTTERDAM (ANP) - Defensie heeft ook in de provincie Zuid-Holland meerdere locaties op het oog om haar activiteiten uit te breiden en militairen te trainen. Zo maakt het eiland Goeree-Overflakkee deel uit van een potentieel nieuw laagvlieggebied voor helikopters en zijn de stranden en duinen van Oostvoorne en Ouddorp in beeld als amfibisch oefengebied. Daarnaast wil Defensie het militaire complex Maaldrift in Wassenaar flink uitbreiden om personeel van de marechaussee op te leiden, en een vaste plek in de Rotterdamse haven krijgen om schepen met militaire lading te laten aanmeren.

3 uur geleden