Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waterpolosters hopen met wereldtitel te inspireren

Waterpolosters hopen met wereldtitel te inspireren

FUKUOKA (ANP) - Met een etentje en een dansje in een bar in het Japanse Fukuoka vierden de Nederlandse waterpolovrouwen vrijdag het behalen van de historische wereldtitel. De speelsters hopen dat ze hun sport met het gouden succes nog meer op de kaart hebben gezet en dat ze de jeugd kunnen inspireren.

"Ik hoop dat gisteren heel wat kinderen hebben gezien dat wij wereldkampioen zijn geworden en dat ze nu denken: dit is een hele toffe sport, dat wil ik ook gaan doen. Dat zou wel leuk zijn", zei international Vivian Sevenich, vlak voor vertrek naar Nederland in het hotel in Fukuoka. Ze was wel realistisch genoeg dat de vrouwen geen grote huldiging of een optocht door de grachten zullen krijgen. "Maar we gaan het zeker vieren. We zijn ook blij met alle aandacht die we krijgen, die is heel oprecht en vanuit het hart. Dat is echt wel veel waard."

Bondscoach Evangelos Doudesis maakte zich eerder dit toernooi boos omdat de halve finale tegen Italië niet live in Nederland op de televisie te zien was. Dat gebeurde vrijdag bij de finale wel. Aanvoerster Sabrina van der Sloot hoopt dat de wereldtitel er voor zorgt dat belangrijke wedstrijden in het vervolg standaard worden uitgezonden. "Je merkt echt dat het heel erg leeft als wij op televisie zijn geweest. Daarom snap ik ook niet zo goed waarom er geen blijvende aandacht is. Er zijn ook best wel mensen die het heel vet vinden als ze het zien en ons als team ook leuk vinden. Nu hoop ik echt dat er wel iets verandert, want wat moeten we na deze titel nog meer doen?", aldus de 32-jarige 'veterane' van Oranje.

Strafworpen brengen beslissing

Van der Sloot en haar teamgenoten keken vrijdagavond kort een aantal beelden van de finale terug en deden daarbij nog een bijzondere ontdekking. Ze concludeerden dat de Spaanse vrouwen in de slotseconden geen balbezit hadden moeten hebben, toen Nederland met 12-11 aan de leiding ging. "Een Spaanse veldspeelster had een bal geblokt. De bal had toen volgens de regels eigenlijk naar ons moeten gaan. Spanje had dus eigenlijk die gelijkmaker niet mogen maken en dan hadden we helemaal geen penalty's hoeven nemen", aldus Van der Sloot, die één van de Nederlandse strafworpen benutte.

Omdat Spanje toch gelijkmaakte, moesten strafworpen in de finale de beslissing brengen. Na dit zenuwslopende slot kon Van der Sloot nog niet echt geloven dat de wereldtitel was binnengehaald. Ook na een paar uurtjes slaap was het besef er nog niet echt. "We hebben wel al een paar keer tegen elkaar gezegd: we zijn gewoon de besten van de wereld. Maar het blijft toch wel abstract. Maar zeker als we terug zijn in Nederland komt dat gezien alle reacties vast wel."

Meer uit Sport

Tennisster Samsonova wint grastoernooi van Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisster Ljoedmila Samsonova heeft het grastoernooi van Rosmalen gewonnen. De als tweede geplaatste Russin was in drie sets te sterk voor Bianca Andreescu uit Canada 4-6 6-3 7-5.

6 uur geleden
Yates wint Ronde van Zwitserland, Almeida beste in tijdrit

VILLARS-SUR-OLLON (ANP) - Adam Yates heeft de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Brit van UAE Team Emirates eindigde als tweede in de afsluitende tijdrit achter zijn ploeggenoot João Almeida. Die was 8 seconden sneller, maar dat was niet voldoende om Yates uit de gele trui te rijden. Almeida werd in het klassement tweede, de Deen Mathias Skjelmose na een goede tijdrit derde.

8 uur geleden
De Vries met Toyota op podium in 24 Uur van Le Mans

LE MANS (ANP) - Nyck de Vries is met Toyota op de tweede plaats geëindigd in de 24 Uur van Le Mans. De Friese autocoureur bestuurde in de topklasse (hypercars) de auto van de Japanse fabrikant samen met de Argentijn José María López en de Japanner Kamui Kobayashi.

9 uur geleden
Italiaan Aleotti wint Ronde van Slovenië, slotetappe voor Healy

NOVO MESTO (ANP) - Wielrenner Giovanni Aleotti heeft de Ronde van Slovenië op zijn naam geschreven. De Italiaan van Bora-hansgrohe verdedigde met succes zijn leiderstrui in de laatste etappe van Sentjernej naar Novo Mesto. De slotetappe werd gewonnen door de Ier Ben Healy van EF Education - EasyPost.

10 uur geleden
De Minaur maakt favorietenrol waar op grastoernooi Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - De Australische tennisser Alex de Minaur heeft op het grastoernooi van Rosmalen zijn favorietenrol waargemaakt. De nummer 1 van de plaatsingslijst won in de finale met 6-2 6-4 van de Amerikaan Sebastian Korda, de nummer 26 van de wereld. De finale duurde een uur en 35 minuten.

12 uur geleden
Pieterse tweede in WB-wedstrijd mountainbike in Val di Sole

VAL DI SOLE (ANP) - Puck Pieterse is bij de wereldbeker mountainbike in Val di Sole als tweede geëindigd achter wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot. De 22-jarige Europees kampioene moest na de wedstrijd van 1 uur en 21 minuten 50 seconden toegeven op de Française. Candice Lill uit Zuid-Afrika werd derde op 1.13 minuut.

12 uur geleden
Tennisser Murray geselecteerd voor vijfde Olympische Spelen

LONDEN (ANP) - Andy Murray doet deze zomer voor de vijfde keer mee aan de Olympische Spelen. De Schotse tennisser is opgenomen in de Britse selectie voor Parijs.

12 uur geleden