Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waterpolosters betwijfelen of ze volgende maand wéér kunnen pieken

Waterpolosters betwijfelen of ze volgende maand wéér kunnen pieken

EINDHOVEN (ANP) - De waterpolosters van Oranje vragen zich sterk af of ze zich na het behalen van de Europese titel alweer snel genoeg kunnen opladen voor het WK van volgende maand. "Dat wordt echt een uitdaging na zo'n groot succes", zei bondscoach Evangelos Doudesis na het kloppen van Spanje in de finale in Eindhoven (8-7). "We hebben nu net een EK gespeeld en moeten er over drie weken alweer staan tegen de Verenigde Staten."

De olympisch kampioen is op 4 februari in Qatar de eerste tegenstander in de jacht op de prolongatie van de vorig jaar behaalde wereldtitel. "Het is een heel gek besef dat dat al zo snel is en ook gelijk een bijzonder begin, tegen een van de beste tegenstanders", blikte international Bente Rogge vooruit. "We weten niet of het haalbaar is om ook op het WK weer te pieken, maar we hebben wel gezegd dat we daar vol voor willen gaan."

De 26-jarige Rogge, maakster van het winnende doelpunt in de EK-finale, zegt dat de Europese titel in ieder geval voor een "enorme boost" heeft gezorgd aan de start van een druk jaar.

Vertrouwen

"Als je wint, haal je energie uit plekken waarvan je niet wist dat ze er waren", zei Rogge. "Maar dit pittige toernooi was natuurlijk wel een aanslag op je lichaam. We hebben nu tot en met donderdag om niet aan waterpolo te denken en dan beginnen we weer in Zeist. Ik geloof er heilig in dat we dan goed opgeladen naar Doha gaan. En we hebben nu ook vertrouwen getankt, ook zeker richting Parijs."

Want komende zomer in Frankrijk de olympische titel pakken is dit jaar het hoofddoel voor Oranje, weet ook Doudesis. "Ik zal nooit zeggen dat een WK niet belangrijk is, maar de Spelen zijn wel echt het belangrijkste moment, ja. Dit EK was vooral een goede indicator voor hoe constant we zijn."

Ook aanvoerster Sabrina van der Sloot keek al vooruit. "Normaal is het EK een einddoel in een jaar, maar de komende maanden willen we op het WK en de Spelen weer pieken. Het zou zeker kunnen dat we op alle drie de toernooien met de titel naar huis gaan, maar dat is niet iets waar we nu mee bezig zijn. Wij willen iedere dag de beste versie van onszelf zijn en als we daarmee ook de beste van de wereld zijn, dan is dat zo."

Meer uit Sport

TT van Assen verlengt contract met MotoGP tot en met 2031

ASSEN (ANP) - De TT van Assen heeft het contract met de MotoGP met vijf jaar verlengd. Het circuit in Drenthe is nu tot en met 2031 verzekerd van de koningsklasse van de motorsport dankzij een nieuwe overeenkomst met rechtenhouder Dorna.

48 minuten geleden
Handbalkeepster Lieder stopt per direct bij Oranje

OUDERKERK AAN DE AMSTEL (ANP) - Tess Lieder heeft per direct afscheid genomen als handbalinternational. De handbalkeepster werd in 2019 wereldkampioen met de Nederlandse handbalsters.

1 uur geleden
Wielrenner Sagan maakt na hartproblemen rentree in Hongarije

KARCAG (ANP/Belga) - Drievoudig wereldkampioen wielrennen Peter Sagan maakt na zijn hartproblemen een rentree in een wegkoers. De Slowaak start volgende week in de Ronde van Hongarije, meldde zijn team Pierre Baguette Cycling.

1 uur geleden
Schumacher voorziet leegloop Red Bull na vertrek Newey

BERLIJN (ANP/DPA) - Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher verwacht dat meer personeel zal vertrekken bij Red Bull nadat het Formule 1-team heeft aangekondigd dat topontwerper Adrian Newey begin 2025 opstapt. "Ik denk dat dit het begin is van een nieuw tijdperk voor Red Bull. Hij zal niet de laatste zijn die vertrekt", zei de 48-jarige broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher tegen persbureau dpa.

2 uur geleden
Basketballers Boston Celtics naar tweede ronde play-offs

BOSTON (ANP/RTR) - De basketballers van de Boston Celtics hebben de tweede ronde van de play-offs in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA bereikt. In eigen huis versloegen ze Miami Heat met 118-84 en beslisten zo de onderlinge strijd in de play-offs van de Eastern Conference met 4-1.

6 uur geleden
Zevenvoudig wereldkampioen O'Sullivan uitgeschakeld op WK snooker

SHEFFIELD (ANP) - Het wereldkampioenschap snooker gaat verder zonder Ronnie O'Sullivan. De zevenvoudig wereldkampioen uit Engeland was in Sheffield niet opgewassen tegen zijn landgenoot Stuart Bingham (10-13).

14 uur geleden
Sinner zegt met heupblessure af voor kwartfinale in Madrid

MADRID (ANP) - Jannik Sinner heeft zich afgemeld voor zijn wedstrijd tegen Felix Auger-Aliassime in de kwartfinales van het masterstoernooi van Madrid. De als eerste geplaatste Italiaan heeft een heupblessure, meldt de organisatie. Eerder op woensdag raakte het toernooi ook al titelverdediger Carlos Alcaraz kwijt. De Spanjaard verloor in drie sets van de Rus Andrej Roeblev.

17 uur geleden