Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waterpoloster Van der Sloot voor zevende keer naar WK

NIEUWEGEIN (ANP) - Sabrina van der Sloot maakt later deze maand voor de zevende keer in haar loopbaan haar opwachting op een WK waterpolo. Ze is door bondscoach Evangelos Doudesis opgeroepen voor het wereldkampioenschap in Hongarije.

De 31-jarige Van der Sloot, spelend voor de Spaanse club Sabadell, werd zeven jaar geleden met Oranje tweede op het WK in Kazan. In 2018 pakte ze in Barcelona met de nationale ploeg de Europese titel.

In totaal heeft Doudesis dertien speelsters opgeroepen, onder wie drie debutanten: Lola Moolhuijzen, Maxine Schaap en Nina ten Broek. Fleurien Bosveld en keepster Britt van den Dobbelsteen werden aangewezen als reserves.

Stoppen

De waterpolosters strandden vorig jaar op de Olympische Spelen onder leiding van bondscoach Arno Havenga in de kwartfinales en eindigden in Tokio op de zesde plaats. De routiniers Nomi Stomphorst en Dagmar Genee en reservekeepster Joanne Koenders sloten in Japan hun interlandcarrière af. Keepster Debby Willemsz en Maud Megens, jarenlang een van de topscorers van Oranje, besloten aan het einde van het jaar ook te stoppen. Havenga legde zijn functie neer en werd opgevolgd door zijn assistent Doudesis.

Met de teruggekeerde keepster Laura Aarts in de selectie begint Oranje op maandag 20 juni aan het WK tegen Argentinië. Daarna wacht de ploeg van Doudesis duels met de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. De nummers 1 van de poules plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummers 2 en 3 gaan eerst de kruisfinales in.

Woensdagavond spelen de Nederlandse waterpolosters in Utrecht nog een 'uitzwaaiwedstrijd' tegen Canada.

Meer uit Sport

Estafettemannen overtuigend naar finale 4x400 meter op WK indoor

GLASGOW (ANP) - De Nederlandse sprinters van de 4x400 meter estafette hebben zich op de WK indooratletiek in Glasgow geplaatst voor de finale op zondagavond. Taymir Burnet, Isaya Klein Ikkink, Tony van Diepen en Ramsey Angela liepen in de tweede serie naar de eerste plaats in een tijd van 3.06,47. Het Portugese kwartet eindigde als tweede in 3.06,57.

2 minuten geleden
Visser moeiteloos door naar halve finales 60 meter horden op WK

GLASGOW (ANP) - Nadine Visser heeft zich moeiteloos geplaatst voor de halve finales van de 60 meter horden bij de wereldkampioenschappen indooratletiek in Glasgow. De Noord-Hollandse won haar serie in 7,85 seconden en kan zich opmaken voor de volgende ronde. De halve finales en ook de finale zijn zondagavond.

57 minuten geleden
Opblaasbadje met ijsklontjes hielp Bol aan goud en wereldrecord

GLASGOW (ANP) - Een opblaasbad gevuld met ijsklontjes uit de supermarkt heeft een belangrijke rol gespeeld bij het wereldrecord van Femke Bol op de 400 meter bij de WK indooratletiek in Glasgow. "Er waren hier geen ijsbaden voor ons, dus we moesten zelf iets regelen. Gelukkig konden we hier terecht in de Lidl", zei Bol na het behalen van de gouden medaille op de 400 meter in de beste tijd ooit: 49,17.

1 uur geleden
Judoka's Van Heemst en Dijkstra buiten medailles in Tasjkent

TASJKENT (ANP) - Judoka's Yael van Heemst en Carmen Dijkstra zijn er op het Grand Slam van Tasjkent niet in geslaagd een medaille te veroveren.

2 uur geleden
Tennisser De Minaur prolongeert titel in Acapulco

ACAPULCO (ANP) - De Australische tennisser Alex de Minaur heeft het ATP-toernooi van Acapulco op zijn naam geschreven. De Minaur was in Mexico te sterk voor Casper Ruud uit Noorwegen: 6-4 6-4. Voor De Minaur is het zijn tweede zege op rij in Acapulco. Vorig jaar was hij er ook al de beste.

4 uur geleden
LeBron James eerste NBA-speler die 40.000 punten scoort

LOS ANGELES (ANP/RTR/AFP) - LeBron James heeft zaterdag (lokale tijd) als eerste NBA-speler ooit 40.000 punten gescoord tijdens zijn basketbalcarrière. De 39-jarige speler van de Los Angeles Lakers deed dat door negen punten te maken tegen titelverdediger Denver Nuggets.

8 uur geleden
Hassan moet in marathon Tokio genoegen nemen met vierde plaats

TOKIO (ANP) - Sifan Hassan heeft haar derde marathon geen glans kunnen geven met een overwinning. De Nederlandse topatlete eindigde in de marathon van Tokio als vierde bij de vrouwen in een tijd van 2.18.05.

8 uur geleden