Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waterpolobondscoach Van der Meer: Kroatië snel afgesloten

Waterpolobondscoach Van der Meer: Kroatië snel afgesloten

ROTTERDAM (ANP) - Waterpolobondscoach Harry van der Meer vond het knap hoe Oranje dinsdag in het olympisch kwalificatietoernooi van Roemenië won (9-8). "Als je kijkt naar het verloop van de wedstrijd, hebben we tactisch best veel moeten schakelen", zei hij. Jorn Winkelhorst viel uit vanwege problemen met zijn trommelvlies. We hebben wat gepuzzeld en gedaan, maar gelukkig viel het goed uit. Ik ben supertrots op het team hoe ze geknokt hebben tot het einde en hoe ze zich gehouden hebben."

Een dag eerder ging Oranje nog met 25-8 onderuit tegen het sterke Kroatië. Van der Meer: "De kans dat je die wedstrijd wint, is klein. Gisteren hebben we daar niet te veel woorden aan vuil gemaakt. Dit is gebeurd en er komen nog meerdere wedstrijden aan. Ik was er wel van overtuigd dat we vandaag met een andere spirit zouden beginnen. We hebben het afgesloten en zijn doorgegaan."

Van der Meer hoopt dat Winkelhorst op tijd hersteld is om het toernooi te vervolgen. "Mijn ervaring zegt wel dat als je dat goed inpakt, je kan spelen. Als dat niet zo is, is dat een gemis. Als hij niet kan spelen, ligt het volgende plan alweer klaar."

Jesse Koopman maakte tegen de Roemenen 4 seconden voor tijd de winnende treffer. "Wij hebben een team dat nooit opgeeft. Natuurlijk is het een gemis als je Winkelhorst kwijtraakt. We wisten toen dat we nog iets meer voor elkaar moesten vechten. We wisten dat we elkaar nog meer moesten helpen en een slagje extra moesten doen."

Meer uit Sport

In negen op tien gemeenten minder kinderen lid van sportclub

DEN HAAG (ANP) - Het aantal kinderen dat lid is van een sportvereniging is in vijf jaar tijd met meer dan 130.000 afgenomen. In bijna negen op de tien gemeenten nam het aantal jeugdleden tussen 2018 en 2022 af. Volgens recente cijfers van NOC*NSF was in 2022 zo'n 48 procent van de kinderen en jongeren in de leeftijd 5 tot en met 18 jaar lid was van een sportvereniging, terwijl dit in 2018 nog 51 procent was.

1 uur geleden
Turner Schmidt 10 jaar na WK-debuut terug in Antwerpen

ANTWERPEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt keert bij de WK in Antwerpen terug op de plek waar hij tien jaar geleden zijn WK-debuut maakte. De 27-jarige Schmidt strijdt zaterdag met de Nederlandse ploeg om een olympisch teamticket. Daarvoor is een plek bij de beste twaalf landenteams vereist. Volgens Schmidt is er in 10 jaar tijd veel veranderd.

1 uur geleden
Judoka Vermeer maakt een jaar na zware blessure rentree

PRAAG (ANP) - Judoka Sanne Vermeer maakt dit weekeinde, een jaar nadat ze een zware knieblessure had opgelopen, haar rentree. Ze komt in actie op de European Open in Praag. De Friezin, die in 2021 brons won op de WK in de klasse tot 63 kilogram, komt voortaan uit in een andere gewichtsklasse, namelijk die tot 70 kilogram.

10 uur geleden
CAS plant nog meer zittingen in dopingzaak kunstrijdster Valieva

LAUSANNE (ANP) - De spraakmakende dopingzaak rond de Russische kunstschaatsster Kamila Valieva is na drie zittingsdagen bij het hof van sportarbitrage CAS nog niet afgerond. Er komen in november nog twee zittingsdagen, meldde het sporttribunaal in Lausanne. De rechters hebben meer documentatie nodig, was de toelichting.

12 uur geleden
Ricciardo 'waarschijnlijk' nog niet terug in GP Qatar

MILTON KEYNES (ANP) - Daniel Ricciardo keert vermoedelijk ook in de Grote Prijs van Qatar nog niet terug in de Formule 1-auto van AlphaTauri. "Eerder niet waarschijnlijk dan waarschijnlijk", sprak teambaas Christian Horner van Red Bull bij SkySports over zijn reserve, die het stoeltje van de tegenvallend presterende Nyck de Vries overnam bij zusterteam Alpha Tauri na de Grote Prijs van Italië.

12 uur geleden
Springruiters niet naar finale van Nations Cup

BARCELONA (ANP) - De Nederlandse springruiters hebben zich niet voor de finale van de Nations Cup weten te plaatsen. Ze eindigden in Barcelona als tiende in de kwalificatie. De beste acht ploegen gaan naar de eindstrijd. Nederland won de Nations Cup twee jaar geleden.

14 uur geleden
Wereldkampioenen klagen over veel te volle MotoGP-kalender

MOTEGI (ANP) - De MotoGP heeft met het aangekondigde recordaantal van 22 grands prix in 2024 wel de grens bereikt. Dat menen de oud-wereldkampioenen Fabio Quartararo en Marc Márquez. "Wat mij betreft, is dit wel de limiet. Het probleem is dat er niet alleen 22 races zijn, maar er komen ook nog eens 22 sprintraces bij", aldus de Fransman Quartararo, die rijdt voor het fabrieksteam van Yamaha.

15 uur geleden