Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waterpeil Rijn zakt in de loop van zondag weer

Waterpeil Rijn zakt in de loop van zondag weer

LELYSTAD (ANP) - De waterstand van de Rijn bij Lobith gaat zondag aan het eind van de middag alweer zakken, verwacht Rijkswaterstaat. De rivier heeft zondagmorgen vroeg een stand van 14,35 meter boven NAP bereikt. Daar komen mogelijk nog enkele centimeters bij, maar daarna zakt de waterstand alweer. Woensdag staat de Rijn bij de grens met Duitsland weer op een voor deze tijd van het jaar normaal peil, aangezien er weinig of geen regen in het stroomgebied van de rivier gaat vallen.

De hoogwatergolf moet nog door het hele land afgevoerd worden richting zee en het IJsselmeer. De komende dagen zal daarom langs rivieren zoals de Waal, de Lek en de IJssel nog sprake zijn van wateroverlast en ondergelopen uiterwaarden en buitendijkse gebieden. Om de watermassa te verwerken, heeft Rijkswaterstaat de grote stuwen op de Nederrijn bij Driel en de Lek bij Amerongen opgetrokken. De Prinses Marijkesluizen in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel zijn gestremd voor de scheepvaart. Ook de naastgelegen kering Ravenswaaij is dicht.

Waterschappen controleren dijken en kades voortdurend. Laaggelegen kades zoals in Nijmegen, Arnhem en Tiel gaan onder water lopen en zijn afgesloten. Rijkswaterstaat verwacht dat de hoogwatergeul naast de IJssel tussen Veessen en Wapenveld in Gelderland niet ingezet hoeft te worden. Een hoogwatergeul wordt ingezet om een overvloed aan water in de rivier meer ruimte te geven.

Meer uit Binnenland

Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

47 minuten geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

4 uur geleden
Waterschappen pompen volop om water weg te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Door de zware regenval van vrijdag hebben waterschappen in het noorden en oosten van het land de handen vol aan het afvoeren van het water. Ook zijn verschillende sluizen dicht, omdat door de hoge waterstanden de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

20 uur geleden
ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

22 uur geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

23 uur geleden
CPNB: Dragt gaf generaties leesplezier met iconische boeken

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Eveline Aendekerk van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is geschrokken van het nieuws dat kinderboekenschrijfster Tonke Dragt is overleden. Dragt, bekend van onder meer De brief voor de koning, overleed vrijdag op 93-jarige leeftijd in haar woonplaats Den Haag.

1 dag geleden
Schrijver Kromhout: nieuw werk van Tonke Dragt onderweg

HILVERSUM (ANP) - Van de vrijdag overleden jeugdboekenschrijfster Tonke Dragt is een nieuw boek onderweg. Dat zei schrijver Rindert Kromhout, met wie ze recent veel samenwerkte, zaterdag.

1 dag geleden