Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Washington sluit National Mall tijdens inhuldiging Biden

Washington sluit National Mall tijdens inhuldiging Biden

WASHINGTON (ANP) - Washington sluit de National Mall tijdens de inhuldiging van president Biden op 20 januari. Traditioneel bevinden zich honderdduizenden belangstellenden op dit uitgestrekte plein om een glimp op te vangen van de inauguratie van een Amerikaanse president.

Volgens The Washington Post zal de hele Mall gesloten zijn, behalve voor media en beveiligingspersoneel. De krant baseert zich op ingewijden.

De uitzonderlijke stap is de laatste in een reeks veiligheidsmaatregelen om de stad te beschermen tegen gewelduitbarstingen zoals de bestorming van het parlementsgebouw Capitool op 6 januari. De autoriteiten stelden al een veiligheidszone in het centrum in. Meer dan 20.000 reservisten van de Nationale Garde zijn opgeroepen.

Onder anderen de burgemeester van de hoofdstad had al opgeroepen weg te blijven uit het gebied. Rechtse groeperingen, onder wie aanhangers van vertrekkend president Trump, kondigden voor zondag en voor de inauguratiedag protesten aan. Ook wordt op sociale media gedreigd met geweld.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Vicepresident VS Kamala Harris tweede keer ingeënt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft dinsdag haar tweede inenting tegen het coronavirus gekregen. Harris kreeg op 29 december haar eerste dosis van het vaccin van farmaceut Moderna.

3 minuten geleden
Bulgarije verlengt noodtoestand, verplicht testen reizigers

SOFIA (ANP/DPA/RTR) - Bulgarije heeft de noodtoestand vanwege het coronavirus verlengd tot eind april. Daardoor kan de minister van Gezondheid de maatregelen aanscherpen of versoepelen door middel van een decreet, de goedkeuring van het parlement is niet nodig. Ook is besloten dat vanaf vrijdag alle reizigers die het land binnenkomen verplicht moeten worden getest op het coronavirus.

11 minuten geleden
Bezwaar Republikeinse senator tegen afzettingsproces afgewezen

WASHINGTON (ANP) - Het bezwaar van de Republikeinse senator Rand Paul tegen de impeachment van oud-president Donald Trump is afgewezen door de Senaat. Het voorstel kreeg 45 stemmen voor, 55 senatoren stemden tegen. Daardoor gaat het proces binnenkort toch van start.

29 minuten geleden
Conte doet oproep voor steunen nieuwe regering Italië

ROME (ANP/RTR) - De demissionaire Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft een oproep gedaan aan de oppositiepartijen om een nieuwe regering te steunen. Hij schreef op Facebook dat het land moet worden gered en dat daar brede steun voor nodig is.

1 uur geleden
Komende twee weekenden lockdown in Suriname

PARAMARIBO (ANP) - Suriname heeft een lockdown in het weekend voor de komende twee weken afgekondigd. Dat besluit is genomen, omdat de regering vindt dat het aantal nieuwe coronabesmettingen niet snel genoeg terugloopt. Deze informatie lekte dinsdagmiddag (lokale tijd) uit.

1 uur geleden
'VS en Rusland verlengen START-wapenverdrag'

MOSKOU/LONDEN (ANP/RTR/AFP) - Rusland en de Verenigde Staten hebben volgens het Kremlin overeenstemming bereikt over het verlengen van het zogenoemde Nieuwe START-verdrag, dat gaat over nucleaire wapenbeheersing en binnenkort afloopt. De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Russische collega Vladimir Poetin bespraken de verlenging dinsdag telefonisch.

2 uur geleden
G7-ministers eisen dat Rusland Navalni-demonstranten vrijlaat

LONDEN (ANP/AFP) - De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7-landen hebben Rusland opgeroepen om mensen die zaterdag vreedzaam demonstreerden voor het vrijlaten van oppositieleider Aleksej Navalni en journalisten die daarbij werden opgepakt, vrij te laten. Bij demonstraties in Rusland werden zaterdag bijna 3900 mensen gearresteerd. De ministers willen ook dat Navalni wordt vrijgelaten.

2 uur geleden