Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Warner Bros. Discovery kijkt vooruit na jaar van reorganisatie

Warner Bros. Discovery kijkt vooruit na jaar van reorganisatie

NEW YORK (ANP) - Entertainmentconcern Warner Bros. Discovery kijkt weer vooruit nadat 2022 in het teken had gestaan van reorganisaties en kostenbesparingen. Met de hitserie The Last of Us op streamingdienst HBO Max en de sterke verkopen van Harry Potter-computerspel Hogwarts Legacy heeft het bedrijf volgens topman David Zaslav een goede start van het jaar te pakken. Maar de resultaten over afgelopen jaar vielen tegen.

In het slotkwartaal van 2022 zette het entertainmentconcern een omzet van 11 miljard dollar in de boeken. Dat is minder dan een jaar eerder als het fusiebedrijf toen al had bestaan. Er was een verlies van 2,1 miljard dollar in de periode.

Vooral de inkomsten uit advertenties bij de tv-zenders van het concern liepen terug. Dat had te maken met dalende aantallen kijkers naar die zenders. Ook de studio's hadden minder inkomsten, met name omdat er minder grote films in première gingen. Superheldenfilm Black Adam was nu de belangrijkste uitgave. Eind 2021 verschenen onder meer Dune, The Matrix Resurrections en King Richard.

Nieuwe films

De streaming- en abonnementsdiensten HBO Max, Discovery+ en HBO groeiden nog wel. Die hadden in totaal 96,1 miljoen abonnees, 1,1 miljoen meer dan aan het einde van het derde kwartaal. Maar Warner Bros. Discovery was ook meer geld kwijt om die abonnees aan zich te binden.

Voor de toekomst richt Warner Bros. Discovery zich ook weer op toch al succesvolle filmreeksen. Zo komen er meerdere nieuwe films van The Lord of the Rings aan, maakte het bedrijf bekend.

Meer uit Financieel

Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

18 minuten geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

2 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

3 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

21 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

22 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden