Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Warmteverbruikers krijgen geld terug om fout bij toezichthouder

Warmteverbruikers krijgen geld terug om fout bij toezichthouder

DEN HAAG (ANP) - Mensen die stads-, blok of wijkverwarming gebruiken kunnen een meevaller van enkele tientjes krijgen. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekent dat een fout is gemaakt bij het vaststellen van het maximumtarief voor het vastrecht voor warmte. Dit wordt met terugwerkende kracht aangepast, wat betekent dat het jaartarief van verbruikers met maximaal 36 euro wordt verlaagd.

Volgens de ACM zijn er in een rekenbestand verkeerde gegevens ingevoerd. Daardoor heeft de toezichthouder de gemiddelde kosten voor het onderhoud van een gasgestookte combiketel dit jaar te hoog ingeschat, met als gevolg dat het maximumtarief hoger uitkwam dan eigenlijk had gemoeten. De ACM geeft aan inmiddels extra maatregelen te hebben genomen om te voorkomen dat dit in de toekomst weer fout gaat.

Overigens krijgen niet alle warmteverbruikers dit jaar 36 euro terug van hun leverancier, het bedrag kan ook lager uitvallen. Warmteleveranciers mogen zelf hun tarieven bepalen. Ze mogen alleen nooit meer vragen dan het door de toezichthouder vastgestelde maximumtarief.

Het kan nog even duren voordat mensen het geld terugkrijgen. Volgens de ACM mogen leveranciers zelf bepalen hoe ze het nieuwe tarief in de energierekeningen van huishoudens verwerken. Dit moet uiterlijk bij de jaar- en eindafrekening over dit jaar zijn gebeurd.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden