Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Warenhuisketen Nordstrom stijgt op afwachtend Wall Street

Warenhuisketen Nordstrom stijgt op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Nordstrom behoorde woensdag met een winst van 3,3 procent tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De keten van luxe warenhuizen boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht en verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar.

Vorige week zorgden tegenvallende resultaten van supermarktketens Walmart en Target juist nog voor een verkoopgolf op de beurzen, door de vrees dat de hoge inflatie de koopkracht van de consumenten onder druk begint te zetten.

De stemming op Wall Street bleef verder terughoudend in afwachting van de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve. Beleggers hopen in de aantekeningen meer aanwijzingen te vinden over de rentestappen in de toekomst.

Fed

Bij de beleidsvergadering eerder deze maand schroefde de Amerikaanse centrale bank de rente op met een half procentpunt om de hoge inflatie in de Verenigde Staten te bestrijden. Fed-voorzitter Jerome Powell heeft al aangegeven dat bij de komende rentevergadering opnieuw rentestappen van een half procentpunt op tafel liggen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een fractie hoger op 31.942 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 3951 punten en de Nasdaq klom 0,4 procent tot 11.313 punten. De techgraadmeter verloor een dag eerder nog ruim 2 procent, mede door een winstwaarschuwing van Snap. Het bedrijf achter socialmediaplatform Snapchat raakte dinsdag ruim 43 procent van zijn beurswaarde kwijt en zorgde voor koersdruk in de hele techsector. Woensdag toonde Snap wat herstel met een plus van 5,8 procent.

Toll Brothers

Dick's Sporting Goods daalde 7 procent. De verkoper van sportartikelen verlaagde zijn winstverwachting voor het hele boekjaar vanwege de hoge inflatie en problemen in de toeleveringsketen. Toll Brothers werd 5,7 procent meer waard dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van de bouwer van luxe huizen.

Wendy's sprong bijna 11 procent omhoog. Grootaandeelhouder Trian Fund Management liet weten een overname of andere mogelijke deal voor de restaurantketen te onderzoeken.

Pfizer ging 0,9 procent vooruit. Het farmaceutische concern, bekend van het coronavaccin, liet op het World Economic Forum in Davos weten zijn medicijnen tegen kostprijs aan te bieden aan de armste landen in de wereld.

Meer uit Financieel

Gasprijs daalt door hoop einde staking lng-fabrieken Australië

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is donderdag gedaald door de hoop dat de staking bij productiefaciliteiten voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Australië nog deze week zal worden beëindigd. Die fabrieken zijn goed voor ongeveer 7 procent van de wereldwijde lng-leveringen. De dreigende verstoring van die gasleveringen door de werkonderbrekingen stuwden afgelopen weken de gasprijs.

28 minuten geleden
Schiphol en afhandelaren komen met plan om werk lichter te maken

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft met de zes bagageafhandelaren op de luchthaven een plan ingediend bij de Arbeidsinspectie om zo het fysiek zware werk in bagagehallen lichter te maken. Eerder tikte de toezichthouder de afhandelbedrijven nog op de vingers, omdat zij te weinig deden aan het verlichten van het fysiek zware werk door personeel. Inmiddels hing de bedrijven zelfs een dwangsom boven het hoofd.

29 minuten geleden
Supers klagen over te lage vergoeding voor statiegeldflessen

WOERDEN (ANP) - Tientallen supermarkten klagen dat ze in juni te weinig vergoeding hebben gekregen voor het inzamelen van statiegeldflessen en -blikjes. Statiegeld Nederland zoekt uit of de ondernemers die zich hebben gemeld bij branchevereniging het Vakcentrum een vergoeding kunnen krijgen, bevestigen de organisaties na berichtgeving door de NOS.

1 uur geleden
Moederbedrijf FlixBus boekt recordomzet in eerste jaarhelft

MÜNCHEN (ANP) - Flix, het Duitse moederbedrijf van de aanbieder van lange busreizen FlixBus, heeft in de eerste helft van dit jaar een recordomzet geboekt. De opbrengsten stegen op jaarbasis met ruim 50 procent tot 860 miljoen euro. Ook het aantal passagiers nam met ruim de helft toe. Voor het hele jaar verwacht Flix een omzetgroei van ruim 25 procent.

1 uur geleden
Toezichthouder: over week duidelijkheid over straling iPhone 12

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse telecomtoezichthouder heeft nog altijd geen duidelijkheid over de stralingsrisico's van Apples iPhone 12. De smartphone, waarvan de Franse waakhond vorige week meldde dat deze te veel elektromagnetische straling afgeeft, wordt nog steeds onderzocht door de Rijksdienst voor Digitale Infrastructuur (RDI), meldt een woordvoerder. Volgende week worden volgens hem de resultaten verwacht.

1 uur geleden
Techinvesteerder Prosus onderaan in rode AEX na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging donderdag over een breed front omlaag. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

2 uur geleden
AEX koerst af op lager begin na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst donderdag af op een lager begin van de nieuwe handelsdag. Beleggers verwerken het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

3 uur geleden