Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Warenhuisketen Nordstrom stijgt op afwachtend Wall Street

Warenhuisketen Nordstrom stijgt op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Nordstrom behoorde woensdag met een winst van 3,3 procent tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De keten van luxe warenhuizen boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht en verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar.

Vorige week zorgden tegenvallende resultaten van supermarktketens Walmart en Target juist nog voor een verkoopgolf op de beurzen, door de vrees dat de hoge inflatie de koopkracht van de consumenten onder druk begint te zetten.

De stemming op Wall Street bleef verder terughoudend in afwachting van de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve. Beleggers hopen in de aantekeningen meer aanwijzingen te vinden over de rentestappen in de toekomst.

Fed

Bij de beleidsvergadering eerder deze maand schroefde de Amerikaanse centrale bank de rente op met een half procentpunt om de hoge inflatie in de Verenigde Staten te bestrijden. Fed-voorzitter Jerome Powell heeft al aangegeven dat bij de komende rentevergadering opnieuw rentestappen van een half procentpunt op tafel liggen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een fractie hoger op 31.942 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 3951 punten en de Nasdaq klom 0,4 procent tot 11.313 punten. De techgraadmeter verloor een dag eerder nog ruim 2 procent, mede door een winstwaarschuwing van Snap. Het bedrijf achter socialmediaplatform Snapchat raakte dinsdag ruim 43 procent van zijn beurswaarde kwijt en zorgde voor koersdruk in de hele techsector. Woensdag toonde Snap wat herstel met een plus van 5,8 procent.

Toll Brothers

Dick's Sporting Goods daalde 7 procent. De verkoper van sportartikelen verlaagde zijn winstverwachting voor het hele boekjaar vanwege de hoge inflatie en problemen in de toeleveringsketen. Toll Brothers werd 5,7 procent meer waard dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van de bouwer van luxe huizen.

Wendy's sprong bijna 11 procent omhoog. Grootaandeelhouder Trian Fund Management liet weten een overname of andere mogelijke deal voor de restaurantketen te onderzoeken.

Pfizer ging 0,9 procent vooruit. Het farmaceutische concern, bekend van het coronavaccin, liet op het World Economic Forum in Davos weten zijn medicijnen tegen kostprijs aan te bieden aan de armste landen in de wereld.

Meer uit Financieel

Topman Ryanair zegt dat vliegtickets te goedkoop zijn

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Vliegtickets zijn eigenlijk "te goedkoop" en de prijzen zullen de komende vijf jaar moeten stijgen om voor luchtvaartmaatschappijen rendabel te blijven. Dat heeft Ryanair-topman Michael O'Leary gezegd in een interview met zakenkrant Financial Times.

2 uur geleden
Spaans cabinepersoneel Ryanair kondigt nieuwe stakingen aan

MADRID (ANP/RTR) - Het in Spanje gevestigde cabinepersoneel van Ryanair is van plan deze maand nog twaalf dagen te staken. Daarmee willen de boze pursers, stewards en stewardessen betere arbeidsomstandigheden afdwingen. Daardoor lijkt de chaos in de luchtvaart deze vakantieperiode nog groter te worden dan hij al is.

3 uur geleden
Duitse waakhond sluit energierantsoenen komende winter niet uit

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Het valt niet uit te sluiten dat er in Duitsland komende winter rantsoenen komen voor de hoeveelheid stroom en gas die je kan gebruiken. Dat heeft de baas van de Duitse federale toezichthouder voor de gasinfrastructuur Bundesnetzagentur gezegd in een interview dat is gepubliceerd in meerdere kranten in het land.

3 uur geleden
Groot Frans wijnbedrijf mogelijk betrokken bij oorlogsmisdaden

PARIJS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het grote Franse wijnbedrijf Groupe Castel is mogelijk betrokken bij oorlogsmisdaden in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Franse aanklagers op het gebied van terrorismebestrijding hebben een onderzoek geopend naar verdachte betalingen die het drankenconcern zou hebben gedaan aan lokale milities.

5 uur geleden
Ghana klopt bij IMF aan voor hulp bij oplossen schuldencrisis

ACCRA (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Ghana klopt bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aan voor financiële steun. Het Afrikaanse land kampt met grote schulden en nu centrale banken wereldwijd de rentes aan het verhogen zijn of gaan verhogen, dreigen er financiële problemen voor de grote cacao- en goudproducent.

7 uur geleden
Pralinemaker lang dicht door salmonella bij Belgische chocolareus

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische chocolatier en maker van pralines Neuhaus moet zijn productie waarschijnlijk weken stilleggen na de ontdekking van salmonella bij de grote chocoladeproducent Barry Callebaut. Dat heeft topman Ignace Van Doorselaere gezegd in een interview in de Belgische krant La Dernière Heure.

8 uur geleden
Krant: ING brengt aantal vestigingen in België verder terug

BRUSSEL (ANP/BELGA) - ING gaat het aantal vestigingen in België nog verder terugbrengen. Het aantal zogeheten zelfstandige agenten, die bij de zuiderburen veel vestigingen runnen, moet met ruim de helft omlaag, meldt de Belgische zakenkrant De Tijd op basis van ingewijden.

8 uur geleden