Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Warenhuis Macy's onderuit op Wall Street na winstalarm

Warenhuis Macy's onderuit op Wall Street na winstalarm

NEW YORK (ANP) - Macy's behoorde donderdag tot de grote verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De warenhuisketen, die ook eigenaar is van de luxe warenhuizen Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury, boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. Het winkelbedrijf verlaagde echter zijn omzet- en winstverwachting voor het hele jaar. Dat komt doordat consumenten steeds voorzichtiger zijn geworden door de hoge inflatie. Het aandeel werd haast 5 procent lager gezet.

Branchegenoot Nordstrom won daarentegen 6,7 procent. De warenhuisketen zag de verkopen afnemen in het afgelopen kwartaal, maar presteerde desondanks beter dan verwacht. Elders in de retailsector werd Chewy ruim 22 procent meer waard, na goed ontvangen resultaten van de onlineverkoper van dierenvoeding.

Beleggers reageerden daarnaast op de goedkeuring van de deal over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. De deal moet nu nog naar de Senaat voor goedkeuring, waar de Democraten de meerderheid hebben.

Nieuwe gegevens

Ook werd gereageerd op nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Zo bleek uit het banenrapport van loonstrookverwerker ADP dat de werkgelegenheid in het bedrijfsleven in mei met 278.000 banen is toegenomen. Dat was veel beter dan verwacht. De wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering namen iets toe.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,3 procent lager op 32.809 punten. De brede S&P 500 bleef vrijwel gelijk op 4180 punten. De Nasdaq steeg een fractie tot 12.939 punten. De techgraadmeter won in de afgelopen maand bijna 6 procent dankzij de sterke opmars van de tech- en chipbedrijven die profiteerden van het optimisme over toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI).

23 procent omlaag

AI-bedrijf C3.ai, dat dit jaar al fors in waarde is gestegen vanwege de AI-rage, ging donderdag echter een kleine 23 procent omlaag. Het bedrijf presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht, maar de vooruitzichten voor het huidige kwartaal vielen tegen.

Salesforce zakte 4,7 procent. De maker van zakelijke software verhoogde zijn winstverwachting voor het hele jaar dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. De kosten van het bedrijf liepen echter harder op dan beleggers en analisten hadden verwacht.

De euro was 1,0719 dollar waard, tegen 1,0665 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 68,16 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder, op 72,50 dollar per vat.

Meer uit Financieel

IEA-topman waarschuwt OPEC+ om hogere olieprijzen en inflatie

PARIJS (ANP) - Topman Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) waarschuwt de landen van oliekartel OPEC+ dat ze voorzichtig moeten zijn met maatregelen om de olieprijzen aan te jagen, omdat daardoor de inflatie ook weer gestuwd kan worden. Dat kan dan weer negatieve gevolgen hebben voor de wereldeconomie, aldus de IEA-topman in een interview met persbureau Bloomberg.

25 minuten geleden
Chipbedrijf Besi verder omhoog op Damrak, AEX scherpt record aan

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijf Besi was vrijdag opnieuw een stijger op de aandelenbeurs in Amsterdam, na de flinke plus een dag eerder. De AEX-index scherpte daarnaast zijn recordstand verder aan. De hoofdgraadmeter op Beursplein 5 brak eerder deze week al voor het eerst door de grens van 900 punten.

2 uur geleden
Flinke daling consumentenvertrouwen in VS

ANN ARBOR (ANP/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten is deze maand flink gedaald door zorgen bij huishoudens over een hogere inflatie. Dat meldt de Universiteit van Michigan in een voorlopige schatting.

3 uur geleden
Lingeriemerk Victoria's Secret bij stijgers op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Victoria's Secret behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenmarkten in New York. Het lingeriemerk meldde op basis van voorlopige cijfers dat de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk zijn gedaald dan gevreesd. Volgens topman Martin Waters slaan de nieuwe collecties aan bij klanten en verbeteren de verkooptrends voor zowel het merk Victoria's Secret als de PINK-kledinglijn. Het aandeel werd daarop ruim 8 procent hoger gezet.

4 uur geleden
Duitse bouwvakkers willen staken voor hoger loon

FRANKFURT (ANP/DPA) - Duitse bouwvakkers zijn van plan volgende week te staken om eisen voor een hoger loon kracht bij te zetten. Dat heeft de grote vakbond IG BAU bekendgemaakt. De eerste werkonderbreking moet maandag beginnen in de deelstaat Nedersaksen. Daarna moet ook elders in Duitsland gestaakt worden.

4 uur geleden
Activisten proberen Tesla-fabriek nabij Berlijn binnen te dringen

BERLIJN (ANP/DPA) - Activisten hebben vrijdag geprobeerd de grote autofabriek van Tesla nabij Berlijn binnen te dringen. Demonstranten houden daar opnieuw een protestactie tegen de uitbreidingsplannen voor de fabriek. Ze willen voorkomen dat er een stuk bos voor wordt gekapt.

6 uur geleden
Bereidheid EU-bedrijven om te investeren in China op dieptepunt

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China verliest zijn glans als topland voor Europese bedrijven om in te investeren, meldt de Kamer van Koophandel van de Europese Unie in China. Slechts 13 procent van de ondervraagde bedrijven ziet het land nog als een topbestemming voor investeringen. Dat is het laagste niveau sinds het begin van het verzamelen van de gegevens in 2010.

8 uur geleden