Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Walmart zakt op positief Wall Street na tegenvallende cijfers

Walmart zakt op positief Wall Street na tegenvallende cijfers

NEW YORK (ANP) - Walmart behoorde dinsdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York, die flink opveerden na de recente koersdalingen. Het supermarktconcern boekte afgelopen kwartaal minder winst dan verwacht door hogere kosten voor brandstoffen en lonen. Het bedrijf schroefde de winstprognoses terug. Topman Doug McMillon sprak van "ongewone omstandigheden", gezien de hoge inflatie in de Verenigde Staten. Het aandeel verloor 8,6 procent.

Home Depot dikte daarentegen 3,1 procent aan. De doe-het-zelfketen presteerde afgelopen kwartaal beter dan analisten hadden verwacht en verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar.

Verder waren er cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen. Die stegen in april op maandbasis met 0,9 procent. De winkelverkopen in maart werden opwaarts bijgesteld tot een plus van 1,4 procent.

Twitter

De Dow Jones Index noteerde kort na opening 1,1 procent hoger, op 32.577 punten. De brede S&P 500 klom 1,3 procent tot 4061 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg ruim 2 procent tot 11.906 punten.

Twitter ging 0,7 procent omhoog na de verliezen van de afgelopen handelsdagen. Elon Musk liet weten alleen door te gaan met zijn overname van Twitter als het socialemediaplatform zijn beweringen over het aandeel nepaccounts op de berichtendienst kan onderbouwen. De topman van autofabrikant Tesla (plus 3,4 procent) had de overnamedeal eerder al tijdelijk in de wacht gezet omdat hij meer duidelijkheid wil over het aantal spamaccounts bij Twitter.

Citigroup

Citigroup won 5,6 procent doordat Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van miljardair Warren Buffett, in het eerste kwartaal voor bijna 3 miljard dollar aan aandelen van de bank heeft gekocht.

United Airlines steeg 5,2 procent. De luchtvaartmaatschappij verhoogde haar omzetverwachting voor het huidige kwartaal vanwege het sterke herstel van de vraag naar tickets.

Meer uit Financieel

Brand afvalverwerker AVR raakt warmtelevering Eneco en Vattenfall

ROTTERDAM (ANP) - De grote brand bij afvalverwerker AVR in Rotterdam heeft de levering van warmte aan duizenden woningen geraakt. Energiebedrijven Vattenfall en Eneco gebruiken normaal gesproken de restwarmte die vrijkomt bij de afvalinstallatie voor hun warmtenetten in de stad, maar door de brand is dat nu gestopt. Ze zijn daarom overgestapt op een noodoplossing, laten woordvoerders van de bedrijven weten.

56 minuten geleden
Onderzoek: Philips verzweeg duizenden klachten slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips heeft sinds 2010 duizenden klachten van patiƫnten over defecte slaapapneu-apparaten achtergehouden voor de Amerikaanse toezichthouder FDA. Ook heeft het medisch-technologisch concern nagelaten sterfgevallen te onderzoeken van mensen die gebruikmaakten van de apparaten. Dat meldt NRC op basis van data-onderzoek, dat de krant uitvoerde met onderzoekscollectief ProPublica, de Amerikaanse krant de Pittsburgh Post-Gazette en studenten van de Northwestern University in Chicago.

1 uur geleden
Ook ASR geraakt door uitspraken gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - ASR heeft woensdagochtend zo'n 7 procent aan beurswaarde verloren na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. De precieze inhoud van die uitspraak is onbekend. Maar de verzekeraar schrijft op zijn website dat het de zaak betreft van vereniging Woekerpolis.nl over drie beleggingsverzekeringen van Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam.

1 uur geleden
Handel aandeel NN kort stilgelegd na koersklap om 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - De handel in het aandeel NN op de beurs in Amsterdam is woensdagochtend tijdelijk stilgelegd. De koers van de verzekeraar daalde in korte tijd 14 procent als reactie op een nadelige uitspraak van het gerechtshof Den Haag over beleggingsverzekeringen die NN jarenlang aanbood.

2 uur geleden
Aandeel Onward wint op Damrak na melding succes bij dwarslaesie

AMSTERDAM (ANP) - Het Eindhovense medisch-technologisch bedrijf Onward Medical is woensdagochtend op de aandelenbeurs in Brussel omhoog geschoten. Het bedrijf werkt aan technologie die mensen met een dwarslaesie weer moet helpen bewegen en meldde een succes. De algehele stemming op de beurs was voorzichtig positief.

3 uur geleden
Warme septemberdagen zitten najaarsverkoop H&M dwars

STOCKHOLM (ANP) - Modewinkelconcern H&M heeft last van het warme septemberweer in grote delen van Europa. Door de vaak zomerse temperaturen kopen klanten minder kleding uit de najaarscollectie, wat heeft bijgedragen aan een daling van de verkoopcijfers.

4 uur geleden
Aandacht voor NN en Onward Medical op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN en medisch-technologisch bedrijf Onward Medical weten woensdag de aandacht op zich gericht bij het begin van de handel op de aandelenbeurs in Amsterdam. NN kreeg een tegenvaller te verwerken bij het gerechtshof Den Haag, dat oordeelde dat de verzekeraar jarenlang te veel kosten in rekening heeft gebracht bij klanten met een beleggingsverzekering. Onward Medical meldde juist een succes bij de ontwikkeling van zijn technologie om mensen met een dwarslaesie te helpen.

4 uur geleden