Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Walmart stijgt op Wall Street na meevallende resultaten

Walmart stijgt op Wall Street na meevallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Walmart werd dinsdag bijna 5 procent hoger gezet op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden opgelucht op de meevallende resultaten van het grootste supermarktconcern van de Verenigde Staten, dat een maand geleden nog een winstwaarschuwing gaf. Walmart boekte meer omzet dan verwacht en werd ook iets positiever over de rest van het jaar. Wel merkt het concern op dat consumenten vanwege de hoge inflatie minder uitgeven aan bijvoorbeeld kleding omdat ze meer geld kwijt zijn aan voedingsproducten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent hoger op 33.957 punten. De brede S&P 500 verloor 0,1 procent tot 4291 punten en techgraadmeter Nasdaq zakte 0,5 procent tot 13.068 punten.

Ook Home Depot kwam met cijfers. De keten van bouwmarkten boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan kenners hadden verwacht. Volgens topman Ted Decker onderstrepen de resultaten de aanhoudende sterke vraag naar projecten voor woningverbeteringen. Ook hield Home Depot vast aan de omzetverwachting voor het hele jaar. Het aandeel steeg 1,6 procent. De retailers Macy's en Target, die woensdag met resultaten komen, stegen 3,1 en 1,7 procent.

Twitter

Twitter zakte 0,2 procent. Het socialemediabedrijf moet Tesla-baas Elon Musk informatie geven van zijn voormalige hoofd consumentenproducten over spam en geautomatiseerde accounts. Dat heeft een rechter in de Amerikaanse staat Delaware besloten. Musk wilde ook nog van 21 andere Twitter-medewerkers documenten hebben, maar die krijgt hij niet. Musk heeft de geplande overname van Twitter afgeblazen vanwege zorgen over het aantal nepaccounts op de berichtendienst. Twitter wil de overname via de rechter afdwingen.

ZipRecruiter zakte 8,4 procent. De banenzoekmachine presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht. Het bedrijf verlaagde echter de omzetverwachting voor het hele jaar vanwege de impact van de economische onzekerheden op de Amerikaanse arbeidsmarkt. Compass verloor 0,1 procent. Het makelaarsbedrijf gaat in de kosten snijden om de verslechterde omstandigheden op de woningmarkt tegen te gaan.

De euro was 1,0164 dollar waard, tegen 1,0192 dollar op een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent duurder op 89,63 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 95,21 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Frans TotalEnergies steekt 1,5 miljard in gasproject Qatar

DOHA (ANP/BLOOMBERG) - Het Franse olie- en gasconcern TotalEnergies steekt 1,5 miljard dollar in Qatars nieuwste grote gasproject. De investering komt slechts drie maanden nadat de Fransen zich al hadden ingekocht in een van de andere grote gasprojecten van de Golfstaat.

7 uur geleden
Scholz: de ene uitdaging na de andere door energiecrisis

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Duitsland wordt geconfronteerd met de ene uitdaging na de andere bij het reageren op de energiecrisis die is ontketend door de Russische oorlog in Oekraïne. Dat heeft bondskanselier Olaf Scholz gezegd in zijn wekelijkse videoboodschap.

7 uur geleden
Deutsche Bank schikt met beleggers over laks toezicht op Epstein

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Deutsche Bank schikt voor ruim 26 miljoen dollar met Amerikaanse beleggers die de grootste bank van Duitsland beschuldigden van laks toezicht en het zaken doen met risicovolle klanten. De zaak ging onder meer over de banden van het financiële concern met de steenrijke zedendelinquent Jeffrey Epstein en verschillende Russische oligarchen.

9 uur geleden
Opnieuw rijen op Schiphol, ook wachtenden onder de overkapping

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol staan zaterdag opnieuw lange rijen. Bij vertrekhal 1 moeten de reizigers soms ook buiten onder de overkapping staan. Volgens een woordvoerder loopt alles wel goed door. De wachttijd voor de security zou ongeveer een uur bedragen.

10 uur geleden
Kostenoverschrijdingen bij ExxonMobil tellen op tot 138 miljard

IRVING (ANP/BLOOMBERG) - Als meerdere projecten bij een bedrijf duurder uitpakken dan was ingeschat, kan de rekening flink oplopen. Dat bewijst een gelekt intern onderzoek naar projecten van het Amerikaanse olie- en gasconcern ExxonMobil. Door kostenoverschrijdingen moest er tussen 1998 en 2017 wel 138 miljard dollar meer naar projecten dan aanvankelijk de bedoeling was.

11 uur geleden
Filipijnen staan voor dilemma, willen toch Russische brandstof

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Filipijnen praten met Rusland over het kopen van brandstof en andere belangrijke goederen omdat het nationale belang van het land zwaarder weegt dan mogelijke zorgen over de oorlog in Oekraïne. Dat heeft de Filipijnse president Bongbong Marcos gezegd in een interview met Bloomberg TV.

12 uur geleden
Vakbond FNV dreigt met staking bij de Bijenkorf

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV dreigt met een staking bij de Bijenkorf. Medewerkers van de warenhuisketen hebben een ultimatum gesteld aan de directie. Als die niet snel over de brug komt met een "fatsoenlijke loonsverhoging", willen ze het werk neerleggen.

13 uur geleden