Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Walmart hard onderuit op druk Wall Street na winstalarm

Walmart hard onderuit op druk Wall Street na winstalarm

NEW YORK (ANP) - Walmart raakte dinsdag ruim 8 procent aan waarde kwijt op de aandelenbeurzen in New York. Het grootste supermarktconcern van de Verenigde Staten verlaagde zijn winstverwachting voor het hele jaar omdat consumenten vanwege de hoge inflatie scherper op de uitgaven letten. Ook de aandelen van andere grote winkelketens zoals Target, Costco, Best Buy, Home Depot en webwinkel Amazon gingen mee omlaag en verloren tot 4,6 procent.

Beleggers kregen daarnaast een reeks van resultaten te verwerken van grote concerns als Coca-Cola, McDonald's, UPS en General Motors (GM). Na de slotbel komen de belangrijke techbedrijven Microsoft en Google-moeder Alphabet nog met kwartaalcijfers. Verder is Wall Street vooral in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve, dat woensdag bekend wordt gemaakt.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,3 procent lager op 31.897 punten. De brede S&P 500 daalde 0,6 procent tot 3943 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 1 procent tot 11.667 punten.

Coca-Cola

Coca-Cola klom 1,2 procent. De frisdrankfabrikant boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht mede dankzij prijsverhogingen van zijn producten. Daarnaast profiteerde het concern van de heropening van de horeca in veel landen na de coronapandemie.

Fastfoodketen McDonald's (min 0,7 procent) zag de netto-omzet in het tweede kwartaal dalen door de sluiting van restaurants in Oekraïne en het staken van de activiteiten in Rusland. Mede dankzij prijsverhogingen viel de vergelijkbare omzet in de VS wel hoger uit dan verwacht.

General Electric

GM zakte 3,8 procent. De kwartaalomzet van de autofabrikant viel hoger uit dan analisten hadden verwacht, maar de winst viel tegen. UPS daalde 4 procent. De pakketbezorger boekte meer winst dankzij hogere tarieven maar zag het aantal leveringen dalen.

Industrieel concern General Electric (GE) profiteerde afgelopen kwartaal van een sterk herstel bij het onderdeel voor vliegtuigmotoren en steeg 2,8 procent. De kwartaalcijfers van industrieconcern 3M (plus 7,3 procent) vielen ook in goede aarde. Het bedrijf kondigde tevens aan zijn gezondheidstak apart naar de beurs te willen brengen.

Coinbase ging 7,5 procent onderuit na berichten dat beurswaakhond SEC een onderzoek is gestart naar het populaire platform voor cryptomunten. E-commercebedrijf Shopify kelderde 16 procent na het nieuws dat het bedrijf 10 procent van het aantal banen wil schrappen vanwege zwakkere marktomstandigheden.

Meer uit Financieel

Griekenland eindelijk van financieel strafbankje

ATHENE/BRUSSEL (ANP) - Griekenland is na twaalf jaar eindelijk af van het strenge toezicht van de eurozone op zijn financiën. Het is volgens de eurolanden voldoende opgekrabbeld van de financiële crisis om weer zelf over de schatkist te waken.

3 uur geleden
Oliebedrijf Occidental hoger op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - Oliebedrijf Occidental Petroleum is vrijdag bijna 10 procent meer waard geworden op een negatief gestemd Wall Street. Dat gebeurde nadat investeerder Berkshire Hathaway van 'superbelegger' Warren Buffett toestemming had gekregen van Amerikaanse toezichthouders om maximaal de helft van de aandelen in Occidental te kopen. Berkshire Hathaway investeert al enkele jaren in het oliebedrijf en heeft nu ruim een vijfde van het bedrijf in handen.

8 uur geleden
Reuters: Musk wil concurrent start-up hersenimplantaten overnemen

SAN FRANCISCO (ANP) - Miljardair Elon Musk heeft een concurrent van zijn eigen start-up Neuralink benaderd om die over te nemen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Synchron houdt zich net als Neuralink bezig met hersenimplantaten waarmee mensen computers kunnen aansturen. Dat bedrijf zou echter dichter bij een goedkeuring van de Amerikaanse medische toezichthouder FDA zijn om zijn producten echt bij patiëntern te kunnen laten implanteren.

9 uur geleden
Veel vraag naar Lamborghini's, nu bestelde bolide komt begin 2024

SANT'AGATA BOLOGNESE (ANP/BLOOMBERG) - Sportwagenmerk Lamborghini is zo populair dat de hele productiecapaciteit voor volgend jaar al besteld is. Dat betekent dat iemand die nu bijvoorbeeld een sportwagen van het type Aventador of Huracán of een Urus-SUV bestelt, die bolide pas op zijn vroegst begin 2024 krijgt.

11 uur geleden
Gazprom stopt gastoevoer Nord Stream opnieuw vanwege onderhoud

SINT-PETERSBURG (ANP/AFP) - Gazprom legt eind deze maand de gastoevoer via de Nord Stream-pijplijn opnieuw voor drie dagen stil. Het Russische staatsgasbedrijf geeft onderhoud van de pijplijn als reden aan. De sluiting staat van 31 augustus tot en met 2 september gepland. De stap zal opnieuw tot zorgen leiden of Gazprom na het onderhoud weer gas gaat leveren.

12 uur geleden
Forse stijging moederbedrijf Thuisbezorgd helpt AEX niet aan plus

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag met een verliesbeurt de week uitgegaan. Alle aandacht op het Damrak ging uit naar maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, dat na de verkoop van zijn belang in de Braziliaanse branchegenoot iFood ruim een kwart aan waarde won. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl ontvangt tot 1,8 miljard euro van techinvesteerder Prosus. Dat bedrijf, dat 1,3 procent daalde, had de rest van iFood al in handen en wordt dus de enige eigenaar.

13 uur geleden
Brancheorganisaties goede doelen teleurgesteld over stap ING

AMSTERDAM (ANP) - Brancheorganisaties voor goede doelen zijn "zeer teleurgesteld" over de aankondiging van ING om tot het einde van dit jaar geen stichtingen en verenigingen meer te accepteren die een rekening willen openen. De Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) benadrukt de belangrijke rol die goede doelen hebben en roept ING dan ook op "zo spoedig mogelijk op dit besluit terug te komen".

14 uur geleden