Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Walmart hard onderuit op druk Wall Street na winstalarm

Walmart hard onderuit op druk Wall Street na winstalarm

NEW YORK (ANP) - Walmart raakte dinsdag ruim 8 procent aan waarde kwijt op de aandelenbeurzen in New York. Het grootste supermarktconcern van de Verenigde Staten verlaagde zijn winstverwachting voor het hele jaar omdat consumenten vanwege de hoge inflatie scherper op de uitgaven letten. Ook de aandelen van andere grote winkelketens zoals Target, Costco, Best Buy, Home Depot en webwinkel Amazon gingen mee omlaag en verloren tot 4,6 procent.

Beleggers kregen daarnaast een reeks van resultaten te verwerken van grote concerns als Coca-Cola, McDonald's, UPS en General Motors (GM). Na de slotbel komen de belangrijke techbedrijven Microsoft en Google-moeder Alphabet nog met kwartaalcijfers. Verder is Wall Street vooral in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve, dat woensdag bekend wordt gemaakt.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,3 procent lager op 31.897 punten. De brede S&P 500 daalde 0,6 procent tot 3943 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 1 procent tot 11.667 punten.

Coca-Cola

Coca-Cola klom 1,2 procent. De frisdrankfabrikant boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht mede dankzij prijsverhogingen van zijn producten. Daarnaast profiteerde het concern van de heropening van de horeca in veel landen na de coronapandemie.

Fastfoodketen McDonald's (min 0,7 procent) zag de netto-omzet in het tweede kwartaal dalen door de sluiting van restaurants in Oekraïne en het staken van de activiteiten in Rusland. Mede dankzij prijsverhogingen viel de vergelijkbare omzet in de VS wel hoger uit dan verwacht.

General Electric

GM zakte 3,8 procent. De kwartaalomzet van de autofabrikant viel hoger uit dan analisten hadden verwacht, maar de winst viel tegen. UPS daalde 4 procent. De pakketbezorger boekte meer winst dankzij hogere tarieven maar zag het aantal leveringen dalen.

Industrieel concern General Electric (GE) profiteerde afgelopen kwartaal van een sterk herstel bij het onderdeel voor vliegtuigmotoren en steeg 2,8 procent. De kwartaalcijfers van industrieconcern 3M (plus 7,3 procent) vielen ook in goede aarde. Het bedrijf kondigde tevens aan zijn gezondheidstak apart naar de beurs te willen brengen.

Coinbase ging 7,5 procent onderuit na berichten dat beurswaakhond SEC een onderzoek is gestart naar het populaire platform voor cryptomunten. E-commercebedrijf Shopify kelderde 16 procent na het nieuws dat het bedrijf 10 procent van het aantal banen wil schrappen vanwege zwakkere marktomstandigheden.

Meer uit Financieel

Duitse fabrikanten tegen strafheffingen op Chinese stekkerauto's

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse autofabrikanten verzetten zich tegen mogelijke Europese importheffingen op elektrische auto's uit China. De Europese Commissie maakte vorig jaar bekend een onderzoek te starten naar mogelijk marktverstorende Chinese subsidies voor elektrische auto's, wat kan leiden tot strafheffingen. Maar het Duitse Verband der Automobilindustrie (VDA) vreest negatieve gevolgen als een handelsoorlog met China uitbreekt, zegt president Hildegard Müller in een interview met Die Welt.

1 uur geleden
Maersk wil dat klanten rampschip Baltimore meebetalen aan berging

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Rederij Maersk wil dat andere bedrijven meedelen in de financiële schade na de aanvaring met een brug bij de haven van Baltimore. Het Deense concern had het schip in gebruik dat vorige maand een groot scheepvaartongeluk veroorzaakte. Nu begint het bedrijf een procedure waarmee het eigenaren van de vracht aan boord van het schip laat meebetalen aan de berging van containers.

2 uur geleden
Duits bezwaar tegen mislopen bouw Nederlandse onderzeeërs

DEN HAAG (ANP) - Het Duitse thyssenkrupp Marine Systems (tkMS) maakt bezwaar tegen de misgelopen opdracht voor de bouw van vier onderzeeërs voor Nederland. Het kabinet heeft de opdracht aan de Franse concurrent Naval gegund. Voor zover bij het ministerie bekend is, heeft alleen tkMS bezwaar gemaakt tegen het voorlopig gunningsbesluit.

4 uur geleden
Luchtvaartmaatschappijen mijden Iraans luchtruim

SYDNEY/KEULEN (ANP) - Enkele luchtvaartmaatschappijen mijden het luchtruim van Iran uit bezorgdheid over oplopende spanningen met Israël. De Australische maatschappij Qantas leidt vluchten tussen Londen en Perth om. Ook Lufthansa en dochterbedrijf Austrian Airlines kiezen andere routes die niet over Iran gaan.

6 uur geleden
VS en VK blokkeren handel in Russisch aluminium aan metaalbeurzen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk komen met extra obstakels voor de handel in Russische metalen. Veel in Rusland geproduceerd aluminium, koper en nikkel mag niet meer worden verhandeld aan de twee grootste beurzen voor metalen ter wereld, die in Londen (LME) en Chicago (CME).

7 uur geleden
Groot CO2-opslagproject Porthos gestart met eerste boring

ROTTERDAM (ANP) - De bouw van het eerste grote CO2-transport en -opslagsysteem in Nederland, Porthos, is van start gegaan met een eerste boring onder de zeewering op de Maasvlakte. Daar moet een CO2-leiding doorheen gaan lopen.

15 uur geleden
Groot CO2-opslagproject Porthos gestart met eerste boring

ROTTERDAM (ANP) - De bouw van het eerste grote CO2-transport en -opslagsysteem in Nederland, Porthos, is van start gegaan met een eerste boring onder de zeewering op de Maasvlakte. Daar moet een CO2-leiding doorheen gaan lopen.

17 uur geleden