Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Walmart haalt wapens uit de schappen richting verkiezingen

Walmart haalt wapens uit de schappen richting verkiezingen

BENTONVILLE (ANP) - De Amerikaanse supermarkgigant Walmart heeft in aanloop naar de presidentsverkiezingen vuurwapens en munitie uit voorzorg uit de schappen gehaald. De keten doet dat vanwege mogelijke met de verkiezingen gepaard gaande plunderingen of onrust, stelt Walmart in een verklaring.

"We hebben wat geïsoleerde burgerlijke onrust gezien en zoals we de afgelopen jaren verschillende keren hebben gedaan, hebben we onze vuurwapens en munitie van de verkoopvloer gehaald als voorzorgsmaatregel voor de veiligheid van onze medewerkers en klanten", stelt Walmart. "Deze producten blijven beschikbaar voor aankoop door klanten."

Eerder dit jaar besloot de supermarktketen ook al geweren en munitie uit de schappen te halen, nadat er in het hele land onrust ontstond na de dood van de zwarte arrestant George Floyd. Die actie was destijds bedoeld om diefstal uit de winkels en plunderingen te ontmoedigen.

Vorig jaar stelde Walmart, dat ongeveer in de helft van zijn vestigingen vuurwapens aanbiedt, dat het de verkoop van ammunitie die in aanvalsgeweren gebruikt kan worden gaat stoppen. Dat besluit volgde op een aanval in winkels in Texas en Mississippi waar 24 mensen door omkwamen en het debat over wapenverkoop in de Verenigde Staten opnieuw door oplaaide.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Sydney verlengt lockdown met een maand, tot 28 augustus

SYDNEY (ANP) - De autoriteiten in de Australische deelstaat New South Wales hebben woensdag de lockdown in hoofdstad Sydney met nog een maand verlengd. De lockdown van de afgelopen vijf weken bleek niet genoeg om een uitbraak van de besmettelijke Delta-variant van het coronavirus te bedwingen.

1 uur geleden
Bosbranden Sardinië onder controle, Sardiniërs maken balans op

ROME (ANP) - Na een dagenlange strijd tegen de bosbranden op Sardinië heeft de plaatselijke brandweer het Italiaanse eiland dinsdag weer veilig verklaard voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

2 uur geleden
'Israëlische troepen doden Palestijnse man'

RAMALLAH (ANP) - Israëlische soldaten hebben dinsdag een Palestijnse man gedood op de bezette Westelijke Jordaanoever, zei het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Het Israëlische leger zei het incident bij de ingang van het dorp Beita, in de buurt van de stad Nablus, te willen onderzoeken voordat het mededelingen zal doen.

4 uur geleden
'Biden gaat vaccinatieplicht federale werknemers aankondigen'

WASHINGTON (ANP) - Volgens nieuwszender CNN zal de Amerikaanse president Joe Biden donderdag een vaccinatieplicht aankondigen voor alle medewerkers en contractanten van de Amerikaanse federale overheid. Wie weigert zich te laten vaccineren, zal zich moeten onderwerpen aan regelmatige testvereisten.

4 uur geleden
Julian Assange verliest Ecuadoraanse nationaliteit

QUITO (ANP) - WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn Ecuadoraanse nationaliteit verloren. Volgens een rechtbank in Quito zijn diverse onregelmatigheden geconstateerd in zijn naturalisatie. De advocaat van Assange kondigde aan een verzoek tot vernietiging van de beslissing in te dienen.

4 uur geleden
Strenger mondkapjesadvies voor volledig gevaccineerde Amerikanen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC scherpt het mondkapjesadvies voor volledig gevaccineerden aan. Die vindt dat zij weer mondkapjes moeten dragen in publieke binnenruimtes in gebieden met veel coronabesmettingen.

6 uur geleden
Agenten getuigen over bestorming Capitool voor speciaal comité

WASHINGTON (ANP/RTR) - Vier politieagenten hebben in Washington een getuigenverklaring afgelegd voor een speciaal commissie die de bestorming van het Amerikaanse Capitool in januari onderzoekt. Het is de eerste hoorzitting door het comité. De agenten vertelden over hoe zij werden mishandeld, beledigd en bedreigd met de dood.

8 uur geleden