Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street zet winstreeks door

Wall Street zet winstreeks door

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag omhoog, waarmee de opmars van deze week verder wordt doorgezet. De zorgen over het nieuwe coronavirus werden naar de achtergrond gedrukt, na berichten dat wetenschappers mogelijk een effectief medicijn hebben gevonden tegen de besmettelijke ziekte. De aandacht op Wall Street gaat verder uit naar een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten en het banenrapport van loonstrookverwerker ADP.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,9 procent hoger op 29.063 punten. De brede S&P 500 steeg 0,9 procent tot 3327 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 1 procent tot 9558 punten.

Volgens ADP groeide de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in januari met 291.000 banen, terwijl economen op 158.00 hadden gerekend. De cijfers van ADP lopen vooruit op het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag wordt gepubliceerd.

Tesla

Tesla deed met een min van 6 procent een stap terug na de spectaculaire koersstijging van de afgelopen tijd. Sinds begin dit jaar is het aandeel van de maker van elektrische auto's in waarde verdubbeld, dankzij aanhoudend optimisme over het bedrijf.

Daarnaast liet beursbedrijf Intercontinental Exchange (ICE) weten dat er geen gesprekken zijn met internethandelaar eBay rond een overname, maar dat er wel contact is geweest over samenwerking. Zakenkrant The Wall Street Journal meldde dinsdag dat ICE het bedrijf zou willen kopen voor meer dan 30 miljard dollar. Daarop steeg eBay bijna 9 procent. Nu daalde eBay 1,1 procent.

Walt Disney

Entertainment- en mediaconcern Walt Disney zag de kwartaalomzet flink stijgen. Het bedrijf profiteerde onder meer van de lancering zijn videodienst Disney+ en succes met de films Frozen II en Star Wars: The Rise of Skywalker. Disney won 0,3 procent.

Autofabrikant Ford Motor ging 9 procent onderuit, na tegenvallende resultaten en vooruitzichten. Snap, het bedrijf achter de app Snapchat, zakte 6,7 procent door teleurstellende cijfers en prognoses. De resultaten van autoconcern General Motors (GM) zijn beter dan verwacht en het aandeel won 2,7 procent.

Meer uit Financieel

Duitse fabrikanten tegen strafheffingen op Chinese stekkerauto's

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse autofabrikanten verzetten zich tegen mogelijke Europese importheffingen op elektrische auto's uit China. De Europese Commissie maakte vorig jaar bekend een onderzoek te starten naar mogelijk marktverstorende Chinese subsidies voor elektrische auto's, wat kan leiden tot strafheffingen. Maar het Duitse Verband der Automobilindustrie (VDA) vreest negatieve gevolgen als een handelsoorlog met China uitbreekt, zegt president Hildegard Müller in een interview met Die Welt.

1 uur geleden
Maersk wil dat klanten rampschip Baltimore meebetalen aan berging

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Rederij Maersk wil dat andere bedrijven meedelen in de financiële schade na de aanvaring met een brug bij de haven van Baltimore. Het Deense concern had het schip in gebruik dat vorige maand een groot scheepvaartongeluk veroorzaakte. Nu begint het bedrijf een procedure waarmee het eigenaren van de vracht aan boord van het schip laat meebetalen aan de berging van containers.

2 uur geleden
Duits bezwaar tegen mislopen bouw Nederlandse onderzeeërs

DEN HAAG (ANP) - Het Duitse thyssenkrupp Marine Systems (tkMS) maakt bezwaar tegen de misgelopen opdracht voor de bouw van vier onderzeeërs voor Nederland. Het kabinet heeft de opdracht aan de Franse concurrent Naval gegund. Voor zover bij het ministerie bekend is, heeft alleen tkMS bezwaar gemaakt tegen het voorlopig gunningsbesluit.

3 uur geleden
Luchtvaartmaatschappijen mijden Iraans luchtruim

SYDNEY/KEULEN (ANP) - Enkele luchtvaartmaatschappijen mijden het luchtruim van Iran uit bezorgdheid over oplopende spanningen met Israël. De Australische maatschappij Qantas leidt vluchten tussen Londen en Perth om. Ook Lufthansa en dochterbedrijf Austrian Airlines kiezen andere routes die niet over Iran gaan.

6 uur geleden
VS en VK blokkeren handel in Russisch aluminium aan metaalbeurzen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk komen met extra obstakels voor de handel in Russische metalen. Veel in Rusland geproduceerd aluminium, koper en nikkel mag niet meer worden verhandeld aan de twee grootste beurzen voor metalen ter wereld, die in Londen (LME) en Chicago (CME).

7 uur geleden
Groot CO2-opslagproject Porthos gestart met eerste boring

ROTTERDAM (ANP) - De bouw van het eerste grote CO2-transport en -opslagsysteem in Nederland, Porthos, is van start gegaan met een eerste boring onder de zeewering op de Maasvlakte. Daar moet een CO2-leiding doorheen gaan lopen.

15 uur geleden
Groot CO2-opslagproject Porthos gestart met eerste boring

ROTTERDAM (ANP) - De bouw van het eerste grote CO2-transport en -opslagsysteem in Nederland, Porthos, is van start gegaan met een eerste boring onder de zeewering op de Maasvlakte. Daar moet een CO2-leiding doorheen gaan lopen.

17 uur geleden