Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street zet opmars voort

Wall Street zet opmars voort

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met stevige plussen geëindigd. Handelaren op Wall Street waren positief gestemd nu de Amerikaanse economie steeds verder opengaat na de lockdowns vanwege de corona-uitbraak. De S&P 500 heeft nu alle koersverliezen van dit jaar weer weggepoetst.

De Dow-Jonesindex sloot 1,7 procent hoger op 27.572,44 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er 1,2 procent bij op 3232,39 punten en techbeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 9924,75 punten.

De Amerikaanse koepel van centrale banken begint dinsdag aan zijn tweedaagse vergadering. De rente blijft naar verwachting onveranderd, maar Fed-voorzitter Jerome Powell kan mogelijk wel meer steunmaatregelen aankondigen tegen de crisis. Beleggers zullen ook aandacht hebben voor eventuele opmerkingen over de impact van de virusuitbraak op de grootste economie ter wereld.

Oliesector

Bedrijven die hard geraakt werden door de coronacrisis stijgen opnieuw hard. Cruiserederijen als Carnival en Norwegian Cruise Line dikten tot 19,8 procent aan. Luchtvaartondernemingen als United Airlines, Delta Air Lines en American Airlines kregen er tot haast 15 procent bij. Ook vliegtuigbouwer Boeing (plus 12,2 procent) deed het goed.

Ook de oliesector kan op belangstelling rekenen nu oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland afgelopen weekeinde hebben ingestemd met een verlenging van de productiebeperking van olie tot eind juli. Olieproducenten als ExxonMobil en Chevron stegen tot 3,1 procent. Oliedienstverleners als Schlumberger, Halliburton en Baker Hughes noteerden plussen tot 12,9 procent.

GIlead Sciences

Biotechnoloog Gilead Sciences stond 0,3 procent in het groen. De Britse farmaceut AstraZeneca zou het Amerikaanse biotechnologiebedrijf benaderd hebben voor een fusie, maar Gilead zou geen interesse hebben gehad.

Verfproducent PPG Industries maakte een reorganisatie bekend om de kosten te drukken. Het aandeel daalde 0,5 procent. Automaker Fiat Chrysler steeg 3,6 procent na berichten dat de Europese Commissie de fusie met PSA niet zonder meer goedkeurt.

De euro was 1,1294 dollar waard, tegen 1,1299 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,6 procent minder op 38,12 dollar. Brentolie werd 3,7 procent goedkoper op 40,74 dollar.

Meer uit Financieel

Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

2 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder

WASHINGTON (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in mei toegenomen vergeleken met een maand eerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 339.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in de grootste economie ter wereld. In april waren dat er nog een herziene 294.000.

3 uur geleden
Storing bij internetbankieren ING voorbij

AMSTERDAM (ANP) - De storing met internetbankieren en de mobiele app van ING is voorbij. De oorzaak van de technische problemen is nog onbekend, laat een woordvoerster van de bank weten.

3 uur geleden
Topman UBS: pijnlijke besluiten na overname Credit Suisse

BERN (ANP/RTR) - Topman Sergio Ermotti van de Zwitserse bank UBS heeft vrijdag gewaarschuwd voor "pijnlijke" besluiten op het gebied van werkgelegenheid na de overname van branchegenoot Credit Suisse. Credit Suisse werd in maart van de ondergang gered door UBS onder grote druk van de Zwitserse overheid.

3 uur geleden
Concurrentiebeding mag straks alleen nog met goede reden

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven kunnen hun werknemers straks minder makkelijk verbieden om na afloop van hun dienstverband bij een concurrent hetzelfde werk te gaan doen. Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) werkt aan een wetsvoorstel dat dit zogenoemde concurrentiebeding aan banden legt.

3 uur geleden
Bakkers dreigen met staking vanwege te laag loonbod

UTRECHT (ANP) - Bakkers maken zich op om te gaan staken. Vakbonden FNV en CNV kunnen zich niet vinden in een loonbod vanuit de werkgevers voor jaarlijks gemiddeld 5 procent erbij en hebben een ultimatum gesteld. Als de industriële en ambachtelijke bakkerijen niet voor woensdagmiddag met een beter voorstel komen, leggen hun werknemers op meerdere locaties het werk neer.

3 uur geleden
Heineken haalt posters weg omdat modellen te jong lijken

AMSTERDAM (ANP) - Heineken haalt verspreid over het land posters weg waarmee reclame werd gemaakt voor Heineken Silver. Dat doet de brouwer na klachten dat de modellen op de posters te jong lijken.

4 uur geleden