Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street zet klim voort na nieuwe recordstanden

Wall Street zet klim voort na nieuwe recordstanden

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York gingen dinsdag verder omhoog na de sterke start van het nieuwe jaar. De Dow-Jonesindex en de S&P 500 sloten maandag op nieuwe recordstanden vanwege optimisme over de economische vooruitzichten. Beleggers verwachten dat de impact van de omikronvariant op het herstel van de coronacrisis beperkt zal zijn.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,5 procent hoger op 36.757 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 4810 punten en techgraadmeter Nasdaq won 0,1 procent tot 15.847 punten.

Tesla verloor 0,8 procent. De fabrikant van elektrische auto's werd een dag eerder 13,5 procent meer waard dankzij een recordaantal autoleveringen in het vierde kwartaal. Het concern van miljardair Elon Musk heeft echter ook kritiek gekregen van Amerikaanse mensenrechtenorganisaties en handelsgroepen op de opening van een showroom in de Chinese regio Xinjiang, waar volgens Washington de Oeigoerse moslimminderheid wordt onderdrukt.

Apple

Verizon en AT&T wonnen 0,4 en 1,2 procent. De telecomaanbieders gaan akkoord met het verzoek om de uitrol van nieuwe 5G-telecomdiensten in de buurt van luchthavens in de Verenigde Staten met twee weken uit te stellen. De brancheorganisatie van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen had hiervoor een noodverzoek ingediend bij toezichthouder FCC. Volgens de luchtvaartmaatschappijen kan 5G vluchten verstoren.

Apple bereikte maandag als eerste bedrijf een marktwaarde van 3000 miljard dollar. Het technologieconcern is een voorbeeld van een bedrijf dat profiteert van de crisis. Door de lockdownmaatregelen waren meer mensen voor werk, school en ontspanning aangewezen op technologie, waaronder apparaten en gadgets van Apple. Het aandeel steeg kort na opening met 0,2 procent.

Olie

GE won 3,4 procent. Credit Suisse verhoogde het advies voor het industriƫle conglomeraat. Oliedienstverlener Halliburton profiteerde van een adviesverhoging door Morgan Stanley en klom 3,8 procent. Sportschoenenverkoper Foot Locker zakte 3,5 procent na een adviesverlaging door JP Morgan.

Op de oliemarkt ging de aandacht uit naar de vergadering van oliekartel OPEC en zijn bondgenoten zoals Rusland. De OPEC+ gaat de productie volgende maand dagelijks met 400.000 vaten verhogen, net als in de afgelopen maanden. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 76,51 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent meer op 79,51 dollar per vat. De euro was 1,1282 dollar waard, tegen 1,1289 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

Pensioenfondsen: nu stappen maken met nieuwe wet

DEN HAAG (ANP) - Pensioenfondsen zijn blij dat de wet voor het nieuwe pensioenstelsel nu ook door de Eerste Kamer is aangenomen. Het is nu tijd om vaart te maken met het doorvoeren van alle veranderingen, stelt koepelorganisatie Pensioenfederatie.

6 minuten geleden
Werkgevers: eindelijk grote onderhoudsbeurt voor pensioenen

DEN HAAG (ANP) - Werkgeversorganisatie VNO-NCW is blij dat nu ook de Eerste Kamer de weg heeft vrijgemaakt voor de herziening van het pensioenstelsel waar al jaren aan wordt gewerkt. "Hiermee krijgt het pensioenstelsel eindelijk de grote onderhoudsbeurt die nodig is", zegt voorzitter Ingrid Thijssen.

13 minuten geleden
FNV: keihard aan de slag voor mensen met zware beroepen

DEN HAAG (ANP) - Nu de nieuwe Pensioenwet ook in de Eerste Kamer is aangenomen, wil FNV snel werk maken van structurele afspraken zodat mensen met zware beroepen op tijd kunnen stoppen met werken. "Als FNV gaan wij daarmee keihard aan de slag", aldus voorzitter Tuur Elzinga.

14 minuten geleden
Beleggers zoeken naar richting tijdens debat over schuldenplafond

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met een gemengd beeld de handel uitgegaan. Beleggers hielden de politiek in Washington in de gaten. Het Huis van Afgevaardigden debatteerde over de deal tussen president Joe Biden en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. Volksvertegenwoordigers moeten dit principeakkoord nog goedkeuren.

28 minuten geleden
Theranos-oprichter Holmes begint aan celstraf om megafraude

BRYAN (ANP/AFP) - Elizabeth Holmes, de voormalig topvrouw van het Amerikaanse biotechbedrijf Theranos, heeft zich bij een gevangenis in Texas gemeld voor haar celstraf. Vorig jaar veroordeelde rechter haar tot een gevangenisstraf van elf jaar wegens grootschalige fraude bij het bloedtestbedrijf dat ze had opgericht. Ze hield beleggers lange tijd voor dat Theranos met een nieuwe testmethode snel en efficiƫnt diagnoses kon stellen, maar uiteindelijk kwam aan het licht dat het meeste werk met conventionele testapparatuur gebeurde.

1 uur geleden
Mexicanen verkopen voor 3,3 miljard euro Heineken-aandelen

MONTERREY (ANP) - Het Mexicaanse drankenbedrijf Femsa verkoopt voor 3,3 miljard euro aan aandelen in Heineken. De bierbrouwer zelf koopt een deel van die stukken.

3 uur geleden
Duitse hoofdrolspeler grote dividendfraude krijgt weer 8 jaar cel

WIESBADEN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Een Duitse spilfiguur in omvangrijke fraude met dividenden is opnieuw tot acht jaar cel veroordeeld. De rechtbank van Wiesbaden achtte de oud-belastingdienstmedewerker Hanno Berger schuldig aan verschillende vormen van belastingontwijking. Hij werd eind vorig jaar ook al in een andere belastingzaak veroordeeld tot acht jaar cel, maar ging daartegen in beroep.

3 uur geleden