Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street zet herstel voort, koerst af op weekwinst

Wall Street zet herstel voort, koerst af op weekwinst

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen vrijdag verder omhoog na het sterke koersherstel in de afgelopen twee dagen. Wall Street stevent daarmee af op de eerste weekwinst na drie verliesweken op rij. Hoewel de centrale banken in de Verenigde Staten en Europa hebben aangegeven hun rentetarieven te blijven verhogen om de hoge inflatie aan te pakken, lijken beleggers erop te vertrouwen dat de economie sterk genoeg is om dat op te vangen en een mogelijke recessie slechts mild zal zijn.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,6 procent hoger op 31.976 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 4036 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 1,1 procent tot 11.990 punten.

Tesla won 1,6 procent. De fabrikant van elektrische auto's overweegt een raffinaderij voor lithiumhydroxide, dat wordt gebruikt voor accu's, te bouwen in Texas. Als de plannen worden goedgekeurd zou de bouw in het vierde kwartaal van dit jaar kunnen beginnen. Tegen eind 2024 zou de faciliteit klaar kunnen zijn.

Virgin Galactic

Virgin Galactic zakte ruim 3 procent. Het ruimtevaartbedrijf van miljardair Richard Branson, dat vorige maand opnieuw de aanvang van zijn eerste commerciële ruimtevluchten heeft uitgesteld, kreeg een verkoopadvies van analisten van Bernstein.

Regeneron Pharmaceuticals klom meer dan 3 procent. Analisten van Morgan Stanley verwachten dat de aandelenkoers van het biotechnologiebedrijf met nog eens 20 procent kan stijgen en schroefden hun aanbeveling op. Renegeron won donderdag al zo'n 19 procent na positieve onderzoeksresultaten van een kandidaatmedicijn van het bedrijf.

DocuSign maakte een koerssprong van 12 procent. Het bedrijf dat elektronische ondertekening van overeenkomsten mogelijk maakt, boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht en gaf een positieve omzetprognose af voor het lopende kwartaal. Ook de resultaten van cloudbeveiligingsbedrijf Zscaler (plus 15,4 procent) vielen in de smaak bij beleggers.

Meer uit Financieel

Inspectie en Heineken steggelen over statiegeldblikjes

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en bierbrouwer Heineken ruziën over het na 1 april nog op de markt brengen van blikjes zonder statiegeldlogo. Heineken wil die namelijk blijven maken totdat het de laatste van zijn merken begin mei aanpast, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in het AD. Maar de inspectie zegt dat vanaf zaterdag alleen nog maar statiegeldblikjes mogen worden verkocht die voor 1 april zijn gemaakt.

10 minuten geleden
NCSC waarschuwt voor aanval hackers op softwarepakket 3CX

DEN HAAG (ANP) - Gebruikers van het softwarepakket 3CX dienen dat volledig van hun systemen te verwijderen. Dat adviseert het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) nadat cybersecuritybedrijf CrowdStrike donderdag gemeld had dat er een digitale aanval plaatsvond. Het softwarepakket waarmee via internet gebeld kan worden, wordt onder meer gebruikt in telefooncentrales.

56 minuten geleden
Pensioenfonds PME mogelijk getroffen door datalek onderzoeksbureau

DEN HAAG (ANP) - Ook pensioenfonds PME is mogelijk getroffen door een datalek bij een onderzoeksbureau, meldt het fonds donderdag. Van hoeveel mensen mogelijk gegevens zijn buitgemaakt, meldt PME niet. Het pensioenfonds zegt daar nog onderzoek naar te doen en meer te melden zodra dat duidelijk is. PME beheert de pensioenen van bijna 350.000 werknemers en oud-werknemers uit de metaal- en technologische industrie.

1 uur geleden
Uitgeverij WPG wil af van Vrij Nederland en uitgever lesboeken

AMSTERDAM (ANP) - Uitgeverij WPG wil verder zonder tijdschrift Vrij Nederland en lesboekentak Uitgeverij Zwijsen. Die laatste wil het Amsterdamse bedrijf verkopen aan het Duitse Klett Group. Vrij Nederland onderzoekt of het zelfstandig verder kan gaan.

1 uur geleden
TenneT steekt 23 miljard euro in aansluiting windparken op zee

ARNHEM (ANP) - Hoogspanningsnetbeheerder TenneT heeft zo'n 23 miljard euro aan contracten vergeven voor het aansluiten van windparken op zee op het stroomnet. In totaal worden er elf zogeheten converterstations in de Noordzee geplaatst. Acht daarvan zijn bedoeld om windstroom te ontsluiten voor het Nederlandse stroomnet. De andere drie zijn voor het Duitse stroomnet. TenneT heeft ook een deel van het Duitse net in handen.

3 uur geleden
Beleggers enthousiaster over Philips na uitlatingen topman

AMSTERDAM (ANP) - Philips is donderdag flink vooruitgegaan op de beurs in Amsterdam. Beleggers reageerden enthousiast op opmerkingen van topman Roy Jakobs. Hij verklaarde dit jaar waarschijnlijk een akkoord te kunnen sluiten met patiënten die economische schade hebben geleden door de apneu-affaire.

4 uur geleden
De Unie roept werknemers ING Amsterdam op volgende week te staken

AMSTERDAM (ANP) - Werknemers van ING in de regio Amsterdam worden opgeroepen om volgende week voor een dag het werk neer te leggen, zegt Inge de Vries, bestuurder bij De Unie. Hoewel het nog niet zeker is, gaan zij waarschijnlijk dinsdag staken.

6 uur geleden