Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street zet herstel voort, koerst af op weekwinst

Wall Street zet herstel voort, koerst af op weekwinst

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen vrijdag verder omhoog na het sterke koersherstel in de afgelopen twee dagen. Wall Street stevent daarmee af op de eerste weekwinst na drie verliesweken op rij. Hoewel de centrale banken in de Verenigde Staten en Europa hebben aangegeven hun rentetarieven te blijven verhogen om de hoge inflatie aan te pakken, lijken beleggers erop te vertrouwen dat de economie sterk genoeg is om dat op te vangen en een mogelijke recessie slechts mild zal zijn.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,6 procent hoger op 31.976 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 4036 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 1,1 procent tot 11.990 punten.

Tesla won 1,6 procent. De fabrikant van elektrische auto's overweegt een raffinaderij voor lithiumhydroxide, dat wordt gebruikt voor accu's, te bouwen in Texas. Als de plannen worden goedgekeurd zou de bouw in het vierde kwartaal van dit jaar kunnen beginnen. Tegen eind 2024 zou de faciliteit klaar kunnen zijn.

Virgin Galactic

Virgin Galactic zakte ruim 3 procent. Het ruimtevaartbedrijf van miljardair Richard Branson, dat vorige maand opnieuw de aanvang van zijn eerste commerciële ruimtevluchten heeft uitgesteld, kreeg een verkoopadvies van analisten van Bernstein.

Regeneron Pharmaceuticals klom meer dan 3 procent. Analisten van Morgan Stanley verwachten dat de aandelenkoers van het biotechnologiebedrijf met nog eens 20 procent kan stijgen en schroefden hun aanbeveling op. Renegeron won donderdag al zo'n 19 procent na positieve onderzoeksresultaten van een kandidaatmedicijn van het bedrijf.

DocuSign maakte een koerssprong van 12 procent. Het bedrijf dat elektronische ondertekening van overeenkomsten mogelijk maakt, boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht en gaf een positieve omzetprognose af voor het lopende kwartaal. Ook de resultaten van cloudbeveiligingsbedrijf Zscaler (plus 15,4 procent) vielen in de smaak bij beleggers.

Meer uit Financieel

Duitse topeconoom: opkomst extreemrechts gevaar voor groei

BERLIJN (ANP) - De opkomst van extreemrechts in Duitsland is een gevaar voor de economie omdat buitenlandse vakkrachten kunnen worden afgeschrikt om te komen werken in het land. Dat heeft de Duitse topeconoom Veronika Grimm gezegd. Grimm behoort tot de zogenoemde Sachverständigenrat, die bestaat uit vijf economische experts. Die raad is het belangrijkste economische adviesorgaan van de Duitse bondskanselier.

16 minuten geleden
Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

16 uur geleden
Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

18 uur geleden
Landen bij WTO slagen niet in akkoord over landbouw en visserij

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG/AFP/BELGA) - Een top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is zaterdag geëindigd met als enige resultaat een verlenging van afspraken over douanerechten rond onlinehandel. Het lukte de meer dan 150 aangesloten landen niet om in Abu Dhabi tot overeenkomsten te komen over landbouw en visserij, terwijl dit voor veel landen wel hele belangrijke onderwerpen zijn.

19 uur geleden
Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiën over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

19 uur geleden
Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

21 uur geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

22 uur geleden