Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street zet eindejaarsrally voort

Wall Street zet eindejaarsrally voort

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York gingen dinsdag overwegend verder omhoog. Daarmee lijkt de eindejaarsrally of 'Santa-Clausrally' te worden voortgezet. In de rustige beursdagen tussen kerst en het nieuwe jaar laten de beursgraadmeters doorgaans een stijgende lijn zien. De S&P 500-index tikte maandag al een nieuw recordniveau aan door de hoop dat de economische impact van de omikronvariant meevalt.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,3 procent hoger op 36.411 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 4795 punten, maar techgraadmeter Nasdaq daalde 0,2 procent tot 15.835 punten.

Tesla verloor 0,3 procent, ondanks een positief analistenrapport. Volgens analist Daniel Ives van Wedbush kan de koers van de fabrikant van elektrische auto's in de komende twaalf maanden met bijna 30 procent stijgen.

Apple

Apple leverde 0,5 procent in. De iPhone-maker heeft zijn twaalf winkels in New York gesloten voor winkelend publiek vanwege de toenemende coronabesmettingen in de stad. Klanten kunnen nog wel bestellingen komen ophalen.

Goldman Sachs won 0,4 procent. De grote Amerikaanse zakenbank verplicht medewerkers een boosterprik te halen. Het financiële concern vindt het erg belangrijk dat personeel weer op kantoor werkt. Om dat veilig te kunnen regelen acht Goldman de booster noodzakelijk. Andere grote banken in de VS lijken de laatste tijd juist weer wat af te stappen van de verplichting om op kantoor te werken.

News Corp dikt 0,9 procent aan. Het mediabedrijf van Rupert Murdoch koopt Base Chemicals van S&P Global en IHS Markit voor 295 miljoen dollar. Om goedkeuring te krijgen voor hun fusie moesten S&P en IHS van de autoriteiten Base Chemicals, dat data en prijzen voor basischemicaliën verstrekt, verkopen.

Luchtvaart

De luchtvaartaandelen toonden wat herstel na de koersverliezen een dag eerder. Grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zagen zich rond de kerstdagen genoodzaakt honderden vluchten te annuleren als gevolg van een piek in het aantal coronabesmettingen. United Airlines, Delta Air Lines en American Airlines wonnen tot 1,3 procent.

Ook de exploitanten van cruiseschepen Carnival, Royal Caribbean Cruises en Norwegian Cruise Line veerden tot 2,7 procent op na de koersverliezen op maandag. De Amerikaanse autoriteiten houden tientallen cruiseschepen in de gaten vanwege uitbraken aan boord.

De euro was 1,1308 dollar waard, tegen 1,1321 dollar op maandag. Een vat Amerikaanse olie was 0,6 procent meer waard op 76,05 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 79,02 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Ziekteverzuim lager dan begin 2022, maar relatief hoog

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder vaak te maken gehad met uitval van zieke werknemers dan een jaar eerder. Toch bleef het ziekteverzuim hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

22 minuten geleden
Ziekteverzuim lager dan begin 2022, maar relatief hoog

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder vaak te maken gehad met uitval van zieke werknemers dan een jaar eerder. Toch bleef het ziekteverzuim hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Warner Bros. Discovery stijgt verder op hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - Warner Bros. Discovery heeft de handelsdag op Wall Street opnieuw met een stevige plus van 6,9 procent afgesloten. Het entertainmentconcern kondigde woensdag aan een deel van zijn schuldenlast te hebben afbetaald, tot genoegen van beleggers.

4 uur geleden
Overwinning Jack Daniel’s bij hof VS in zaak over hondenspeeltje

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Door een hondenspeeltje te ontwerpen naar het evenbeeld van een kenmerkende whiskyfles van Jack Daniel’s, heeft een bedrijf uit Arizona het merkenrecht geschonden. Zo luidt het oordeel van het Amerikaanse hooggerechtshof in een zaak die door de whiskymaker was aangespannen vanwege het speeltje met de naam ‘Bad Spaniels’.

5 uur geleden
'Groene' termen maken opmars in vacatureteksten

AMSTERDAM (ANP) - In Nederlandse vacatures staan steeds vaker termen die te maken met het milieu. Dat signaleert banensite Indeed op basis van een analyse van miljoenen vacatures. Woorden als duurzaamheid, klimaatverandering, circulaire economie en biodiversiteit kwamen in april 23 procent vaker voor dan in dezelfde maand van 2022.

7 uur geleden
Schiphol definitief mede-eigenaar vliegveld Maastricht

AMSTERDAM (ANP) - Schiphol heeft donderdag in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee de Royal Schiphol Group 40 procent van de aandelen van Maastricht Aachen Airport (MAA) overneemt. Limburg behoudt de overige 60 procent. De partijen willen MAA verder ontwikkelen tot een duurzame, omgevingsbewuste en toekomstbestendige luchthaven, zowel voor passagiers als voor vracht.

8 uur geleden
Randstad eindigt bovenaan vrijwel vlakke AEX

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group is donderdag op Beursplein 5 in de AEX-kopgroep geëindigd met een plus van 1,6 procent. Ook Aegon dikte aan, met 0,3 procent. Investeringsbank RBC heeft beide verzekeraars in een positief analistenrapport als favorieten in de Benelux bestempeld. Uitzender Randstad (plus 1,8 procent) ging er echter met de grootste winst vandoor.

8 uur geleden